1. Pitanje broj: #226725

    Поштовани,

    Молим Вас за тумачење налаза. При том ми је седиментација стално повишена месецима. Тренутно је 90. Хемоглобин 111. Фибриноген 11.5. Тромбоцити 417. Имам болове у кичми.И сталну температуру од 37.3 већ дужи период.

    Odgovoreno: 27. 05. 2024.
    • Poštovana,

      Upućeni ste na magnetnu rezonanacu sakroilijačnih zglobova jer je postojala sumnja na preradiografski spondiloartritis između ostalog. Potrebni su detalji vezani za

      Vaše tegobe obzirom da laboratorijske analize koje ste napisali nemaju dovoljno specifičnosti osim što upućuju na neku vrstu zapaljenja: ubrzana sedimentacija, anemija, itd.

      Potrebno je da Vas pregleda specijalista ginekolog, infektolog, hematolog.

      Srdačan pozdrav

Komentari na pitanje: #226725

    • Poštovani, imam više dijagnoza: osteoporozu, višak mokraćne kiseline, masnu jetru, koksartrozu.... Da li mi možete reći koju hranu smem, a koju ne smem da jedem? Pretraživala sam na netu, ali ono sto je dobro za jednu bolest nije dobro za drugu pa ispada da mi je vrlo malo hrane dozvoljeno. Mrs+šava sam, imam 58 godina, ne pijem alkohol i ne pušim. Rano sam usla u menopauzu pa možda zbog toga jer kod mojih bližih predaka nije zabeležena nijedna dijagnoza osim osteoporoze. Molim da me uputite na neki link, ili predlozite dobrog nutrucionistu koji bi sve ove dijagnoze uzeo u obzir. Kod jednog nutrucioniste sam bila, ali nisam zadovoljna savetima s obzirom da sam dobijala i neke predloge za ishranu koja uključuje i neku nezdravu hranu, npr. margarin. Molim Vas da mi date savet za ishranu. Hvala, srdačan pozdrav.

Ostavite komentar