Ocenite članak:
  • 0
(0 / 0)

Zatezanje stomaka - mini dermolipektomija [Mini Tummy Tuck]


Autor: Mr sci med dr Dragana Petrović-Popović    

Mini dermolipektomija ili mini abdominoplastika je jedna vrsta abdominoplastike

Ova, po obimu nešto manja, operacija, koja se preporučuje pacijentkinjama i pacijentima sa viškom kože i masnog tkiva u donjem delu stomaka ispod pupka. Problem sa viškom kože i masnog tkiva u donjen delu stomaka je čest nakon trudnoće i porođaja, nakon većeg gubitka telesne mase ili je nemoguće postići potpuno zategnut i ravan stomak uprkos dijeti i vežbanjem.

Čest problem kod osoba koje vode izuzetno zdrav život i koje su fizički aktivne da je ova regija tela rezistentna na sve nehirurške metode. Ovom operacijom se može rešiti i prisustvo strija u ovoj regiji. Takođe, ovom operacijom se može ukloniti višak kože  koji je kod pojedinih pacijentkinja i pacijenata prisutan  u suprapubičnoj i pubičnoj regiji. Operacija zahteva opštu anesteziju, oporavak je brz i lak, posle operacije je potrebno nošenje steznika posebno dizajniranog za ovu vrstu operacije. 

Ožiljak je skriven u bikini regiji, ali se primenom precizne tehnike njegova vidljivost svodi na minimum. Pre operacije je neophodan pregled i pažljivo planiranje kao i adekvatna priprema za operaciju.

Slika 1: Pre i posle mini dermolipektomije


Slika 2: Pre i posle mini dermolipektomije

Kontakt forma

Poruka je uspešno poslata

 Komentari: 0 | Pogledajte komentare | Pošaljite komentar Postavite pitanje lekaru