POSTAVITE PITANJE LEKARIMA

Moje ime je (opciono):
Moj email je*:
Moj pol je*(označite polje):
Godina mog rođenja je*:
Zemlja*:
Poštanski broj i mesto*:
Izaberite oblast*:

Ukoliko postoji potreba dodajte sliku uz vaše pitanje:

Odaberite datoteku
Ne želim da moji podaci budu vidljivi na sajtu stetoskop.info

Najnoviji odgovori  (75221)

Pitanje iz oblasti Bolesti uha, grla i nosa | Odgovoreno: 18.11.2017
Odgovorio: Mr sci. med. Dr Srđan Milićević

Pitanje broj #154446

Poštovani, 

Imam 20 godina. Pre godinu dana sam prvi put došla u kontakt sa hpv virusom, jer je to bilo moje prvo seksualno iskustvo (za koji mi je rečeno da je vrlo niskorizičan, jer je imao jedva vidljive promene na koži i jako sporog rasta).. Dakle, bila sam u dodiru samo sa jednom osobom. Skoro sam primetila promene u usnoj duplji, koje su po svim opisima i pretpostavkama posledice hpv virusa. Jako se plašim jer sam jako mlada, ne znam na koji način se te promene mogu ukloniti u Beogradu, koliko traje oporavak i što je najvažnije, da li je to početak nečega ozbiljnog? Koliko štete je u periodu od godinu dana to moglo da nanese mom organizmu? Hvala unapred

Poštovana,

Hpv ima, po nekim procenama, 50% seksulano aktivne populacije. Ova vrsta virusa se izgleda samo prenosi direktnim kontaktom. Lečenje je uklanjanje promene radiofrekventnim nožem ili laserom. Skidanje promena je kratkotrajno u lokalnoj anesteziji.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Stomatologija | Odgovoreno: 17.11.2017
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #154418

Poštovani,

Moje pitanje se odnosi na silikonske proteze. Naime, skoro sam vadio zube na gornjoj vilici pa sada čekam da to zaraste pa da radim otisak. Kroz priču sa ljudima koji imaju silikonsku protezu dolazim do zaključka da se u par slučajeva dešavalo da proteza potamni (pocrni) tj. potamni deo koji ide na nepce. Kakva su Vaša iskustva i saveti?

Poštovani,

Deo koji je na nepcu može pocrneti samo usled neadekvatne higijene.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Stomatologija | Odgovoreno: 15.11.2017
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #154395

Poštovani,

Imam četiri kriva prednja zuba. Jako su krivi i volela bih da ih ispravim, a da to ne bude protezama. Koji je najjeftiniji i najpogodniji način za to, izuzev nosenja fiksne proteze? Znam da postoje razne navlake, zanima me cena istih i koje su sve mogućnosti, na koji način se radi i ostalo?

Poštovana,

Navlake mogu biti metalo-keramičke i cirkonijum-keramičke, koje su skuplje ali su superiorne u odnosu na prvopomenute. Pogledajte sajt Medikdent i eventualno zakažite pregled.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Estetska i antiaging medicina | Odgovoreno: 12.11.2017
Odgovorio: dr Dragana Petrović-Popović

Pitanje broj #154363

Poštovani,

Imam 30 godina i masnu kožu sklonu mitiserima i bubuljicama, kao i bore između obrva, već godinama. Nisam ranije išla kod dermatologa niti u salone lepote. Možete li da mi kažete koji kozmetički tretmani mogu da mi pomognu da imam čistiju kožu i da se ublaže ove bore i spreči pojava novih?

Da pogledate sliku vezanu za ovo pitanje kliknite ovde

Poštovana,

Predlažem Vam botox, on predstavlja pravo rešenje za Vaše početne bore, a možete očekivati i poboljšanje kod bubuljica i mitisera u regiji koja se tretira botoxom.
Stojim Vam na raspolaganju za sva dodatna pitanja i savete.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Nega lica i tela | Odgovoreno: 12.11.2017
Odgovorio: Marija Đorđević

Pitanje broj #154035

Pozdrav, 

Možete li da mi preporučite neko efikasno sredstvo (kremu) koja otklanja fleku od opekotine koja je nastala usled depilacije nausnica? Naime, depilirala sam nausnice voskom ali je bio peviše vruć, pa mi je sad na jednom mestu koža iznad usana nekako tamnija. Da li to može da se otkloni pomoću neke kreme?

Poštovana,

Probajte od domaćeg brenda koozmetik kremu universal salve-balzam, namenjen je površinskim ranama, opekotinama, oderotinama i slično. Pomaže ćelijama da se brže obnove i ujedno je praktičan kao prva pomoć u pomenutim situacijama. U pitanju je prirodna kozmetika, pa svakako ne bi trebalo da šteti. Ukoliko ne pomaže, obratite se stručnom licu. U Beogradu ga ima u većim tržnim centrima, ukoliko niste iz beograda, moguće je poručiti ih online.Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Prikaži:
1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 15045 |  Sledeća»