POSTAVITE PITANJE LEKARIMA

Moje ime je (opciono):
Moj email je*:
Moj pol je*(označite polje):
Godina mog rođenja je*:
Zemlja*:
Poštanski broj i mesto*:
Izaberite oblast*:

Ukoliko postoji potreba dodajte sliku uz vaše pitanje:

Odaberite datoteku
Ne želim da moji podaci budu vidljivi na sajtu stetoskop.info

Najnoviji odgovori  (74595)

Pitanje iz oblasti Opšta medicina | Odgovoreno: 22.02.2017
Odgovorio: dr Bogdan Pinterović

Pitanje broj #151072

Poštovani, 
sad smo na fizičkoom radili sklekove i vežbe snage. Radili smo baš dosta. Kada nisam mogao više, profesor je rekao da nastavimo sa njima. Kada sam uradio poslednja dva skleka, čini mi se da nisam mogao da dišem više od umora. Počela je cela glava da me zateže i boli, osetio sam jak pritisak u glavi, nesvesticu i mučninu. Šta mislite, da li treba da idem lekaru na pregled da ne dodje do komplikacija nekih?
Hvala Vam unapred i srdačan pozdrav

Poštovani,
samo ste se preopteretili. Kod treninga snage je bitno pravilno da dišete, što Vi u ovom slučaju niste radili.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Vaskularna hirurgija | Odgovoreno: 22.02.2017
Odgovorio: dr Nemanja Stepanović

Pitanje broj #151071

Poštovani, 
sad smo na fizičkoom radili sklekove i vežbe snage. Radili smo baš dosta. Kada nisam mogao više, profesor je rekao da nastavimo sa njima. Kada sam uradio poslednja dva skleka, čini mi se da nisam mogao da dišem više od umora. Počela je cela glava da me zateže i boli, osetio sam jak pritisak u glavi, nesvesticu i mučninu. Šta mislite, da li treba da idem lekaru na pregled da ne dodje do komplikacija nekih?
Hvala Vam unapred i srdačan pozdrav

Poštovani,
možda je samo trenutno stanje koje je prouzrokovano ekstremnim fizičkim naporom. Ukoliko se ponovi nije loše otići lekaru makar na rutinski pregled.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Vaskularna hirurgija | Odgovoreno: 22.02.2017
Odgovorio: dr Nemanja Stepanović

Pitanje broj #151080

Poštovani, imam 49 godina i nisam pušač. Sve češće - jednom u tri meseca mi se dešava da mi pukne kapilar na dlanu ili sa unutrašnje strane prsta bez vidljivog razloga ili usled laganog udara. Boli par minuta i posle hlađenja ledom sve se sredi. Analize krvi su u redu, hemoglobin, trombociti, bela, crvena krvna zrnca, osim fibrinogena koji je 3, 83. S obzirom da sam dugogodišnji davalac krvi molim vas za savet kom lekaru da se javim.

Poštovana,
Ukoliko bi imali neki problem sa bilo kojim parametrom krvne slike to bi se pokazalo i prilikom davanja krvi kad se radi kompletna analiza uzetog uzorka krvi.
ukoliko taj problem lako resavate hladnim oblogama za nekoliko minuta onda nema razloga za brigu. Verovatno imate nesto slabiji zid kapilara.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Bolesti uha, grla i nosa | Odgovoreno: 22.02.2017
Odgovorio: Mr sci. med. Dr Srđan Milićević

Pitanje broj #151063

Imam bolove u nosnoj kosti u vilici i sad sam počeo da otičem. Doktor mi je dao panklav tablete, popio sam već tri, ali još nedeluje. Imam otok ispid očiju kao kesice i problem sa nosem. Šta da radim?

Poštovana,
potrebno je uraditi nalaz krvne slike i rendgen sinusa.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Opšta medicina | Odgovoreno: 22.02.2017
Odgovorio: dr Tijana Milenković

Pitanje broj #151045

Poštovani, imam problem jer se osjećam opijeno, lose po jačem suncu, po nastupanju proljeća i ljeti. Dok zimi i u jesen, dok sunce nije tako jako nemam taj problem. Imam bolove u vratu s lijeve strane, onda imam često slabost u nogama kao da gubim osjećaj, snagu, zarenje u livoj ruci ispod ramena, zarenje u nogama ispod koljena. Internista mi je radio kolor dopler vrata i rekao da imam ubraznje protoka na sistemu vert art, normalne vrednosti su do 30 a meni su 90 i 70 na desnoj i lievoj starni, kao posledica ekstravazalne kompresije, zbog skolioze kičme. Dijagnoza je insuff art vert. Mene zanima kako može biti insufijencija ako je ubrzanje protoka, čitao sam po internetu, i saznao da je insufijencija smanjenje protoka? Da li ovo može biti od ovoga? Kako može skolioza kicme u srednjem dijelu ledja uticati na krvne sudove vrata?

Poštovani,
insuficijencija arterije odnosi se na smanjenu funkciju iste zbog suženja lumena. Ubrzanje protoka je logično objašnjenje (npr. kao ubrzanje mlaza vode kada se pritisne baštensko crevo). Međutim, to ne znači i bolju prokrvljenost organa i tkiva koje snabdeva dati krvni sud, naprotiv. Zbog slabije prokrvljenosti određenih regija mozga koje snabdeva data arterija imate simptome kao što je opijenost, nestabilnost, osećaj umora i bolovi. Skoliozau bilo kom delu kičme narušava prirodnu ravnotežu čitavog kičmenog stuba koji vremenom poprima drugaciji oblik i na mestima na kojima ne postoji odstupanje od normalnog oblika ne bi li se vratio u ravnotežu. To je dugotrajan proces i u zavisnosti od opsežnosti promene položaja može izazivati razne tegobe.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (1)
Prikaži:
1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 14919 |  Sledeća»