1. Pitanje broj: #210779

    Poštovani,

    Od leta prošle godine povremeno osećam bol u levom boku, u spoljašnjem delu butne kosti na boku, koji bol se spušta na spoljašnju stranu levog kolena. Ako spavam na levom boku dešava mi se da me probudi bol. Pod rukom, kad malo pritisnem, oseća se da je levi bok malo deblji (natečeniji) od desnog. Da nemam bolove ne bih to ni primetila. Bila sam na pregledu kod ortopeda koji je konstatovao da su mi kukovi normalni i da je sve u redu. Nisam mogla da doprem do njega i da shvati da me boli kost u delu boka a ne kuk. Zamolila bih za pomoć, kom specijalisti da se obratim? Da li ortopedu ili nekom drugom?

    Unapred hvala.

    S poštovanjem Jovana Jovanović

    Odgovoreno: 24. 04. 2023.
    • Poštovana, 

      prema opisu koji ste dali, uzrok bola može biti upala sluzne kese koja se nalazi u predelu izbočine spoljnjeg dela kuka, tzb. trohanterni burzitis. Potreban je pregled, običn se rešava fizikalnom terapijom, ponekad se daju i lekovi u predeo burze da sa resorbuje višak tečnosti i slepe zidovi da se tečnost više ne skuplja. 

Komentari na pitanje: #210779

    • Jovana Jovanović 24. 04. 2023.

      Poštovani dr Kesojević, Najlepše Vam hvala na odgovoru. Da li možete da mi preporučite kolegu koji radi u Beogradu, kod koga bih mogla da odem na pregled? Vidim da Vi radite u Novom Sadu. To onda nije problem, zabrinula sam se da nije nešto ozbiljnije? Srdačan pozdrav

Ostavite komentar