1. Pitanje broj: #38882

    Poštovani, poslednju menstruaciju sam imala 28. Jula. Nakon toga sam imala 25. Avgusta blago krvarenje, koje nije ličilo na menstruaciju, te sam uradila test, koji je bio pozitivan, kao što sam i očekivala. Sutradan sam sve to potvrdila vađenjem krvi. 3. Septembra sam otišla na pregled, na šta mi je lekar rekao da imam miom veličine 6cm i da je citiram: nalaz suspektan na missed ab. I da se javim za dve nedelje. Pošto mi moj lekar ništa nije objasnio, sama sam se informisala o tome da se sa miomom rađa i šta je to missed ab. I sada sve razumem. Moje pitanje je: da li se u tako ranoj trudnoći može zaključiti o zaustavljenom razvoju ploda i o očekivanom missed ab? Samo da kažem da mi je ovo prva trudnoća, kojoj se jako radujem a lekar se poneo prema meni kao da sam težak bolesnik, i ni jednu jedinu reč o trudnoći i ponašanju jedne trudnice mi nije rekao. Jako sam razočarana i ne znam kome da se obratim, a da imam poverenja. . . Unapred zahvalna m.

    Odgovoreno: 15. 09. 2009.
    • Poštovana,
      Naravno da u trenutku pregleda nije bilo moguće tačno reći da li se radi o dobroj ili lošoj trudnoći. Predpostavljam da veličina gestacionog meška nije odgovarala vašem izostanku menstruacije pa je lekar posumnjao da može da se radi o trudnoći koja nije vitalna, ali sve te sumnje se mogu otkolniti na sledećem pregledu. Ukoliko je trudnoća vitalna videće se srčana akcija embrionalnog ehoa i vi možete odahnuti
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #38882

    • Veliko hvala doktorici, a i administratoru sajta! Divni ste! Juče sam bila kod lekara i potvrdila ono što ste i vi rekli - srčanu akciju moje bebe :-) hvala još jednom! Sajt je fantastičan!

Ostavite komentar