1. Pitanje broj: #228365

    Moj otac treba raditi mitralnu valvulu jer ima totalni prolaps mitralne valvule i stalno ulazi u poremecaj ritma i u tahikardiju, prije dvije godine je radio bypass i ima 1 stent od tada. Prije mjesec dana je uradjen jos jedan stent jer je bilo predinfarktno stanje. Uradjeni su svi nalazi cak i TEE, ali je problem sto je vec otvaran grudni kos. Poslao bih vam ako zelite sve nalaze i zamolio za vase misljenje. Unaprijed hvala

    Odgovoreno: 05. 07. 2024.
    • Dobro vece, 

      pre svega , samo da vas upozorim da je ovaj vid komunikacije vrlo spekulativan i zato nemojte uzimati sve zdravo za gotovo. Elem, kad je mitralna valvula u pitanju, problem moze biti primaran ili sekundaran. Ovo je terminologija koju koriste lekari. To znaci, primarna mitralna regurgitacija- operacija sigurno donosi benefit. Sekundarna, sto je predpostavljam slucaj vaseg tate- rezultati osrednji. A za otvaranje grudnog kosa, mora opet, izuzev , ako se ne radi tzv. MitraClip( sekundarna mitralna regurgitacija). Nisam siguran da li se kod nas izvodi, verovatno da.

      nisam vam mnogo pomogao, ali eto.

      dobro zdravlje

      Nikola Zaric, kardiohirurg

Komentari na pitanje: #228365

    • Poštovani, imam 50 godina i pusač sam više od 30 godina. U poslednje vreme to je oko 2-3 meseca me ponekad boli, ali ne stalno, sa leve strane grudi, bliže levoj ruci i sama ruka, nije jak bol već rupa i ne traje dugo. Radim u magacinu distribucije pića i dižem gajbe i buradi... Kad namažem tu gde me boli sa kremom što hladi nestane bol.

Ostavite komentar