POSTAVITE PITANJE LEKARIMA

Moje ime je (opciono):
Moj email je*:
Moj pol je*(označite polje):
Godina mog rođenja je*:
Zemlja*:
Poštanski broj i mesto*:
Izaberite oblast*:

Ukoliko postoji potreba dodajte sliku uz vaše pitanje:

Odaberite datoteku
Ne želim da moji podaci budu vidljivi na sajtu stetoskop.info

Najnoviji odgovori  (75007)

Pitanje iz oblasti Maksilofacijalna hirurgija | Odgovoreno: 22.06.2017
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #152568

Postovanje, sinu od 13. 5g slucajno primetim ispod brade nekako sa donje strane kao ispod baze jezika 2 natekline, levo kao zrno pasulja a desno pirinca, centralno postavljene (prilikom gledanja u plafon jako podignute glave) , ne boli, nema nikakvih smetnji kako je alergican na sve i svasta, odvedemfa i pedijatar da da se uradi crp i ks. Crp 0, krvna slika blago anemicna (za to vec dobija preparate gvozdja) . Posle na kontrolama kod nekoliko pedijatara pokazemo to i niko ne odreaguje da je problem, samo kazu to nije nista. Danas na kontroli krvne slike kod opet zamene naseg pedijatra pokazemo oteknuca, dr nam da uput za plasticnog hirurga na institutu zbog sumnje da moze biti neka cista. Napominjem da mi se cini da ne rastu otekline, koza je normalne boje, ne boli niti ima smetnji pri gutanju ni jelu. Ne mogu znati koliko dugo je ima jer sam slučajno primetila. O cemu moze biti rec, malo sam se uplasila ciste i doktora plasticara? Hvala

Poštovana,
Nece vam biti od pomoci plasticni hirurg. Nacinite uz vrata i javite se maksilofacijalnom hirurgu.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Maksilofacijalna hirurgija | Odgovoreno: 21.06.2017
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #152557

Postovani, da li mozete da mi kazete okvirnu cenu pregleda na privatnoj klinici gde vi radite? Ukratko, problem je sa vilicom. Imala sam otvoren zagrizaj, koji se zatvorio posto sam nosila fiksnu protezu. Ali posle devet meseci od skidanja, zagrizaj se vidno pokvario. Svi zubari su mi govorili da sam za operaciju, ali ja nisam bila spremna. Sada bih da to resim po svaku cenu, jer mi sve vise i vise smeta. Pa me interesuje cena tog prvog pregleda?

Poštovana,
Javite se mailom na bpejak@gmail. Com.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Stomatologija | Odgovoreno: 21.06.2017
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #152556

Postovani imam 23 godine, ne pusim ne pijem, bavim se aktivno sportom, u zadnjih mesec dana sa strane jezika i na unutrasnjoj srani obraza su mi se pojavile bele mrlje koje menjaju svoju belu boju (nekada su tamno bele, nekada svetlo bele prozirne) , na tom delu jezika takodje tackice za ukus su natekle i pobelele ne boli ne pece, samo me prisustvo iritira a u zadnje vreme i plasi, potrazio sam pomoc stomatologa koja me je blago reci oterao kuci uz obrazlozenje da nije nista, mada mi i dalje te mrlje stoje tu, da li imate neki savet sa cime ispirati ili mazati, pa ukoliko ne prodje da idem na biopsiju ili sta mi preporucujete, kome se obratiti. Takodje me interesuje sta znaci kada nesoto u usnoj duplji pobeli? Prilozio sam sliku. Pozdrav

Da pogledate sliku vezanu za ovo pitanje kliknite ovde

Poštovani,
Po slici bih rekao da ste u pravu. Naime, ostri vrhovi zuba vam "taru" jezik sto ima za posledicu izmenu izgleda sluznice. To ce u krajnjoj meri rezultovati pojavom koja se zove leukoplakia. Da se to ne bi pojavilo, javite se stomatologu kako bi zaglacao ostre ivice zuba, koje vam putem mikrotraume povredjuju jezik.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Bolesti uha, grla i nosa | Odgovoreno: 20.06.2017
Odgovorio: Prim. Dr Dušanka Milošević

Pitanje broj #152562

Dobijo sam dijagnozu noduli plicarum vocalium ili na srpski pise manja papilomatozna promena prednje trecine desne glasnice. Dali je to opasno? Jako sam zabrinut?

Poštovani,
Potrebno je ukloniti promenu i uraditi patohistologiju

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Bolesti uha, grla i nosa | Odgovoreno: 20.06.2017
Odgovorio: Mr sci. med. Dr Srđan Milićević

Pitanje broj #152549

Postovani, posle koliko vremena nakon obavljenog zahvata septorinoplastike je dozvoljeno bavljenje sportom, trcanje i ronjenje? Nakon koliko vremena je dozvoljeno nosenje naocara? Unapred hvala.

Poštovana,
Nova kost na mestu stare stvori se za otprilike 4 nedelje, a sluznica epitelizuje za dve nedelje. Znaci posle dve do četiri nedelje možete da krenete sa treninzima.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Prikaži:
1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 15002 |  Sledeća»