POSTAVITE PITANJE LEKARIMA

Moje ime je (opciono):
Moj email je*:
Moj pol je*(označite polje):
Godina mog rođenja je*:
Zemlja*:
Poštanski broj i mesto*:
Izaberite oblast*:

Ukoliko postoji potreba dodajte sliku uz vaše pitanje:

Odaberite datoteku
Ne želim da moji podaci budu vidljivi na sajtu stetoskop.info

Najnoviji odgovori  (75677)

Pitanje iz oblasti Fizijatrija i rehabilitacija | Odgovoreno: 17.08.2018
Odgovorio: dr Marina Markova

Pitanje broj #157747

Poštovani, nedavno sam preventivno odradio mr lumbalnog dela kičme i u zaključku stoji: bulging disc l4/l5 dorsolat. Sin. , bulging disc l5/s1 dorsomedialis, degeneratio disci i. V. L5/s1 a potom dijagnoza fizijatra je: dg. Syndroma lumbale chr. Bulging disci i. V l4/l5 et l5/s1 scoliosis vertebrae thoracolumbalis i predložena mi je fizikalna terapija. Kineziterapija strogo dozirano. Obuka zpp. Možete li mi reći, dok ne krenem na fizikalnu terapiju, ukratko da li je ozbiljnije stanje ili ne toliko pošto sam slabo razumeo reči fizijatra šta je konkretno u pitanju, a još manje čitajući izveštaj, hvala.

Poštovani,
Po snimku izgleda da je stanje hronično i ozbiljnije. Vaša dijagnoza govori o herniji diskusa, malom jastučiću između pršljenova, koji se deformisao i može da pritiska nerve i dovedi do bola u leđima, kao i u kukovima i niz noge do stopala. Ako se ne leči, tretmanom koji je prilagođen pacijentu (jer nije svaka diskus hernija ista) može dovesti samo do još većeg propadanja i većih problema. Jedino pri pregledu uživo može da se postavi prava dijagnoza i da li da se leči konvencionalno (fizikalna terapija, operacija) ili vrlo uspešno pomoću alternativnih metoda (kiropraktika, masaža) .
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Stomatologija | Odgovoreno: 16.08.2018
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #158723

U junu sam primetila da mi je natekla limfna zlezda i bila sam i kod lekara opste prakse i stomatologa i rekli su mi da mi umnjak pravi problem. Dobila sam antibiotike da pijem, prvo sam pila ospamox antibiotik kako bi se smirila zlezda i posle sam pila dovicin uglavnom nije se bila smirilia u popunosi posle je pocela i vilica da me boli, imala sam hirursku intervenciju u pocetkom avgusta i dobila sam da pijem nedelju dana pre operacije antibiotik clindamycin, umnjak mi je izvadjen pre nedelju dana ali i dalje mi se zlezda nije smirila. Interesuje me posle koliko vremena treba zelzda da se smiri?

Poštovana,
Najverovatnije da uvecana zlezda nema nikakve veze sa umnjakom. Potrebna je dodatna dijagnostika i pregled ukoliko se ista ne smanji za 7 dana.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Bolesti uha, grla i nosa | Odgovoreno: 16.08.2018
Odgovorio: Prim. Dr Dušanka Milošević

Pitanje broj #158716

Postovani, molim vas za informaciju i savet. Vec duze vreme imam neopisivo jake i ucestale glavobolje, u zadnje vreme sve ucestalije, obicno su to glavobolje koje su popracene zacepljenoscu nosa, pocinju nakon budjenja i traju bukvalno celi dan (nos je uglavnom zacepljen, sluznica suha, smeta mi boravak u zatvorenom prostoru, kao i javni gradski prevozi i slicne situacije, kada skoro pa uopste ne mogu da disem na nos) . Javljaju se predelu cela ili potiljka, uz tup bol ili pritisak u podrucju ociju, cesce desnog oka. Lekovi protiv bolova skoro pa nemaju nikakav efekat. Neuroloski nalazi su uredni, oftamoloski takodje, orl pregledom ustanovljena je deviacija septuma, a ct snimkom glave i polip na desnom maksilarnom sinusu velicine oko 17mm. Jedina terapija u zadnjih 6 meseci je bio antibiotik i antibiotske kapi koje nisu dale nikakva poboljsanja. Evidentno je da ce biti potreban hiruski zahvat, ali svaki pregled specijaliste cekam mesec i vise dana, a bol je nepodnosljiv, bez terapije. Da li je moguce da navedeni problemi uzrokuji ovako jake i ceste glavobolje? Da li preporucujete da se obavi jos nekakav pregled ili dijagnosticka procedura, posto su i liste za hirusku intervenciju jako duge? Unapred zahvalan.

Poštovani,
Samo opis radiologa za skener sinusa nije dovoljan bez pregleda da se donese zskljucak u cemu je problem u vasem slucaju. Ono sto mogu da vam savetujem je da uzmete ujutru sprej momensa 1 x 2 spreja u svaku nozdrvu /, naizmenicno desna nozdrvs pa leva opet desna pa leva da dluzokoza upije sprej/ i kasnije u toku dana rhinosinn za opravak sluzokoze nosa 3 x 2 spreja takodje naizmenicno. Za odluku o eventualnoj operaciji potreban je pregled.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Maksilofacijalna hirurgija | Odgovoreno: 15.08.2018
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #158713

Postovani, odradio sam analizu vilice kako bi se utvrdilo da li mi je potrebna maksilofacijalna hirurgija i utvrdjeno je da jeste. Zanima me koliko je to rizicna operacija? Da li mozete da mi date preporuke ko izvrsava takvu vrstu operacije i u kom rasponu se krecu cene?

Poštovani,
Uooste ne znam kakav problem sa vilicom imate, pogledajte sajt www. Medikdent. Com i eventualno zakazite pregled.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Bolesti uha, grla i nosa | Odgovoreno: 15.08.2018
Odgovorio: Prim. Dr Dušanka Milošević

Pitanje broj #158695

Postovani, molim vas za savet. 2011 sam zbog obilnog slivanja sekreta i zapusenosti leve nozdrve operisao devijaciju nosa. To slivanje se nastavilo godinama i davane su mi razne kapi, sprejevi, fizioloski rastvor, inhalacije itd. Imam cistu u levom maksilarnom sinusu i blagu osetljivost na grinje. Ne kijam niti imam bilo kakvih alergoloskih manifestacija niti su mi terapije u tom smeru olaksale celogodisnje 24h slivanje i zapusenost nosa. Pre tri meseca sam upucen od strane jednog orl na 1. Hirusku sa sumnjom na gerb tj lpr i objasnjenjem da je to slivanje najverovatnije pokusaj sluznice grla i nosa da se odbrani od zeludacne kiseline. Tako je i bilo. Terapija lekovima za zeludac nje dala rezultata i zbog lose gastroskopije i ph metrije kao i postojanja zeludacne kile operisan sam u nadi da ce se to vracanje sadrzaja iz stomaka ka grlu zaustaviti i slivanje prestati. Sada je tacno tri meseca od operacije i moje slivanje se i dalje desava. Orl u domu zdravlja, na osnovu svega sto sam i vama napisao, misljenja je da se radi o vazomotornom rinitisu i davala mi je kortikosteroidne sprejeve tipa momensa, dimista, nasonex, avamis i sl nekoliko meseci ali bez uspeha. Zapusenost nosa mi nije toliki problem koliko sekret koji se sliva. Veoma sam zabrinut i ne znam sta da radim?

Poštovani,
Na vase pitanje nije moguce precizno odgovoriti bez pregleda.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Prikaži:
1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 15136 |  Sledeća»