POSTAVITE PITANJE LEKARIMA

Moje ime je (opciono):
Moj email je*:
Moj pol je*(označite polje):
Godina mog rođenja je*:
Zemlja*:
Poštanski broj i mesto*:
Izaberite oblast*:

Ukoliko postoji potreba dodajte sliku uz vaše pitanje:

Odaberite datoteku
Ne želim da moji podaci budu vidljivi na sajtu stetoskop.info

Najnoviji odgovori  (75234)

Pitanje iz oblasti Maksilofacijalna hirurgija | Odgovoreno: 23.11.2017
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #154539

Postovani 2016. Godinemarta meseca operisana sam sa dijanozom neoplazma beinum landularum salivarijum majorum. Rez je brzo zarastao i lekar koji me je operisao rekao je da mi nije stavio dren zato što bi bio ruzan oziljak. Kako je vreme odmicalo rez je zarastao ali se pojavila cista na mestu reza koja je operisana u lokalnoj anesteziju nakon godinu dana. Operacija je bila u beogradu i kako sam u unutrasnjosti umesto kako je lekar koji me je operisao rekao da se konci skinu za dva dana, ja sam natekla i rana je curala pa sam konce skinula posle 10 dana. Sada posle 7 meseci meni je i dalje zadebljanje u regiji oko reza, otok, curi mi rana i utrnelo mi je celo uho deo lica oko uha. Sta da radim? Hvala

Poštovana,
Potrebno je naciniti ct glave i vrata i uz svu dokumentaciju da se javite na pregled, bilo meni bilo nekom drugom hirurgu.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Nega lica i tela | Odgovoreno: 23.11.2017
Odgovorio: dr Dragana Petrović-Popović

Pitanje broj #154513

Evo i slike uz pitanje o upornoj bubuljici na vratu.

Da pogledate sliku vezanu za ovo pitanje kliknite ovde

Poštovana,
Slika je potpuno crna, ne vidi se nista

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Maksilofacijalna hirurgija | Odgovoreno: 23.11.2017
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #154531

Poštovani,

Imam pitanje u vezi oca. Prije 6-7 godina otac je vadio zub u gornjoj vilici sa desne strane. Zubar nije mogao uhvatiti kljestima, pa je bušio i probio sinus. Nesto nakon toga počeli su mu strašni bolovi u desnoj strani obraza. Doktori su ustanovili da je neuralgija trigeminus. Imao je strašne bolove. Pio je Tegretol jedno vrijeme i bilo mu je bolje, mogao je jesti i piti, pa je postao vjerovatno imun na njih. Doktor je promjenio i sad pije Karbamazepin sa još nekim lijekom 3x na dan. I to mu je djelovalo sve do prije 15tak dana kad trpi strašne i užasne bolove na toj strani obraza tj. glave. Preko dana ne može pričati ni jesti ni piti. Kad drži vilicu u normalnom položaju ponekad ga manje boli, a čim krene pričati kao da ga jaka struja udara po tom dijelu lica. Doktor mu je preporučio da mu da alkoholnu blokadu ali, obzirom da mu je otac pomenuo da je možda alegričan na alkohol jer prije 20 godina kad popije nešto alkoholno (rakiju npr.) pocrveni u licu, on misli da je alergija. Juče smo u mom gradu obilazili tonu dermatologa i privatnih laboratorija i svi kažu da je nemoguće utvrditi da li je alergičan na alkohol. Sinoć je rakiju držao na tom dijelu lica i nije izbacilo nikakvo crvenilo. Zanima me Vaše mišljenje, kako da liječi ovu neuralgiju trigeminus i da li smije primiti tu alkoholnu blokadu?

Poštovani,

Alkoholna blokada je zastareo način lečenja i ne primenjuje se u savremenom lečenju. Ukoliko zaista jeste neuralgia, obzirom da ste pominjali i sinus, potrebno je da se javi specijalisti/anesteziologu - za terapiju bola.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Plastična i rekonstruktivna hirurgija | Odgovoreno: 22.11.2017
Odgovorio: dr Dragana Petrović-Popović

Pitanje broj #154456

Postovana, pre 8 godina sam imala operaciju melanoma (breslow 0, 75mm) . Zanima me da li bih smela da uradim korekciju nazolabijalnih bora dermalnim filerima i koju metodu biste mi vi preporucili s obzirom na dijagnozu koju sam imala?

Poštovana,
Dermalni fileri hijaluronske kiseline jesu izbor za nazolabijalne bore. Javite se plastičnom hirurgu koji će detaljno pregledati vaše rezultate i vaš patohistološki nalaz, nakon čega će doneti odluku o primeni dermalnih filera.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Kožne bolesti | Odgovoreno: 22.11.2017
Odgovorio: dr Dragana Petrović-Popović

Pitanje broj #154518

Dobar dan, imam na celu iznad od bubuljica tamne kraste, vecito ih otkinem i stalno ih imam, i izmedju obrva, sta da radimsa time? Malo mi je osetljiva koza tmniji ten imam, i na obrazu malo neravnine i mitisere, koristim acidi borici za to crvenilo, te kraste mi najvise smetaju, da vam posaljem sliku? Hvala vam unapred

Poštovana,
Slika bi svakako pomogla, i malo detaljniji opis sta je tačno vaš problem
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Prikaži:
1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 15047 |  Sledeća»