POSTAVITE PITANJE LEKARIMA

Moje ime je (opciono):
Moj email je*:
Moj pol je*(označite polje):
Godina mog rođenja je*:
Zemlja*:
Poštanski broj i mesto*:
Izaberite oblast*:

Ukoliko postoji potreba dodajte sliku uz vaše pitanje:

Odaberite datoteku
Ne želim da moji podaci budu vidljivi na sajtu stetoskop.info

Najnoviji odgovori  (75174)

Pitanje iz oblasti Hirurgija | Odgovoreno: 20.10.2017
Odgovorio: dr Dragana Petrović-Popović

Pitanje broj #154006

Poštovani,

Pre tri godine sam prvi put operisao pilonidalni sinus, pod opštom anestezijom, gde je veći deo rane ušiven, a manji deo ostavljen da zarasta prirodnim putem, jer je sinus bio poveći. Međutim, taj manji deo je ostao otvoren i nije zarastao u narednih godinu dana i sinus se vratio i rađena je opet operacija, ali ovog puta pod lokalnom anestezijom. Ovog puta je rana ostavljena da cela zarasta prirodnim putem. Međutim, isti deo kao i prvog puta nije zarastao, i u junu ove godine mi je rađena još jedna operacija od strane plastičnog hirurga, gde je ušivena. Ono što me muči je to da uvek isti deo rane ne zaraste i osećam se kao da idem non-stop u krug, i jednostavno ne znam šta da radim kako bih stavio tačku na slučaj. Ušao sam sa 17 godina u bolnicu, i već tri godine nisam imao zatvorenu ranu. Zakazana mi je revizija za kraj januara, ali skeptičan sam jer se ista stvar uvek ponavlja. Predlagan je rotacioni režanj, ali je lekar na tu ideju zaboravio, a ne znam ni kakve prednosti rotacioni režanj donosi. Da li znate možda šta bi bilo od koristi? Testiranja ili slično, da li postoji neki uzrok u organizmu zbog kojeg rana ne može da zaraste? Bukvalno se ista stvar vrti u krug već tri godine, i osećam se kao da sam na početku non-stop. Hvala unapred.

Poštovani,

Morate se obratiti plastičnom hirurgu radi rešavanja Vašeg problema, režanj jeste jedino definitivno rešenje za Vas.
Stojim Vam na raspolaganju za sva dodatna pitanja.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Bolesti uha, grla i nosa | Odgovoreno: 20.10.2017
Odgovorio: Mr sci. med. Dr Srđan Milićević

Pitanje broj #154045

Poštovani, 

Mom dečku je prilikom pregleda dijagnostikovana gnojna angina, ali doktor nije uzeo bris tako da ne znamo da li je virusno ili bakterijski. Samo mu je prepisao Penicilin. Zanima me da li mora bris da se uradi i da li on može da mi prenese anginu i na koji način da se zaštitim ako može? Hvala

Poštovana,

Nije obavezan bris. Prenos infekcije je kapljičnim putem. Zaštita je da zaboravite pet dana da Vam je dečko.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Reumatologija | Odgovoreno: 19.10.2017
Odgovorio: Primarijus Dr sci.med Ljiljana Tadić

Pitanje broj #153637

Poštovani, 

Imam 27 godina, i od pre jedno 7 nedelja počeo sam da osećam blagi bol u levom ramenu, levoj nadlaktici i levom grudnom mišiću. Posetio sam reumatologa, dobio Naproksen, Deep releief. To sam pio i mazao nekih 10 dana i bolovi su prestali. Posle 7 dana bol se vratila (nekad rame, nekad grudni mišić), nekad samo par sati dnevno, nekad svaki drugi dan. Bol nije jaka, onako više dosadna i tupa. U međuvremenu sam vadio krv, komplet krvna slika i još nešto za reumatidna oboljenja i sve je u granicama normale. Ne bavim se sportom, fizički sam neaktivan, to je činjenica, međutim nemam ideju kod kog lekara da idem i na koje analize?

Poštovani,

Problem se može odnositi na vratni deo kičmenog stuba, cervikobrahialgija, ili na periartritis ramenog zgloba. Za taj problem bi Vam puno pomogla fizikalna terapija. Pre toga, savetujem pregled interniste (pregled, krvni pritisak, ekg).

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Reumatologija | Odgovoreno: 19.10.2017
Odgovorio: Primarijus Dr sci.med Ljiljana Tadić

Pitanje broj #153757

Pozdrav,

Već 2 mjeseca imam trnce u glavi i lijevoj strani lica. U glavi ponekad, ali u licu praktično stalno. Zbog čega se to dešava? Anksiozna sam i imam napade panike, kao i preskakanje i lupanje srca. Imam troje male djece pa možda malo i stres i užurbanost igra ulogu. Bebu dojim, pa sam non stop u nekom neprirodnom položaju, pogotovo po noći jer se on budi non stop i doji. Ne spavam. Vrat me boli pa sam čitala da može i od toga. Koje je Vaše mišljenje?

Poštovana,

Vi ste odlično opisali svoje tegobe. Problem može biti u vratnoj spondilozi, ali bi bilo potrebno da vas pregleda neurolog, ali i internista uz laboratorijske nalaze, koji bi pored osnovnih hematoloških i biohemijskih analiza sadržali i tsh, ft4 (status tiroidne žlezde) .
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Reumatologija | Odgovoreno: 19.10.2017
Odgovorio: Primarijus Dr sci.med Ljiljana Tadić

Pitanje broj #153843

Poštovani, 

Imam velikih zdravstvenih problema unazad dve godine i nakon toliko vremena ustanovljeno je da je u pitanju kičma, tek kada više nisam mogla da hodam. Primila sam Diprofos i olakšanje sam osetila samo 15 dana, ali sada je kao ranije. Najviše me bole karlica, kolena, koče mi se prsti i listovi, prolazi neka struja neprestano kroz telo. Imam nepodnošljive bolove u celom telu. Totalno sam nemoćna. Uradila sam mr cele kičme, pa bih Vas molila da mi objasnite nalaz i šta bi trebalo dalje. Neću pisati za ono što piše da je u redu. Mr c i th kičme: vidi se ispravljena cervikalna lordoza sa blagom reverzijom krivine. Ispravljena je i torakalna kifoza. Vidi se incipijentna degeneracija iv. Diskusa na svim nivoima. Mr l/s kičme: naglašena je lumbalna lordoza. Na nivou iv. Prostora l5 vidi se bubrenje diska. Nema znakova foraminostenoze. Ne uočavaju se znaci centralne stenoze sponalnog kanala. Hvala Vam unapred.

Poštovana,

Imate degenerativne promene na gotovo svim nivoima kičmenog stuba, što je uzrok vaše otežane pokretljivosti. Degeneracija i. V diskusa, kao i bubrenje diska na nivou l5 Vam uzrokuje trnjenje koje osećate. Javite se na pregled neurologu.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Prikaži:
1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 15035 |  Sledeća»