POSTAVITE PITANJE LEKARIMA

Moje ime je (opciono):
Moj email je*:
Moj pol je*(označite polje):
Godina mog rođenja je*:
Zemlja*:
Poštanski broj i mesto*:
Izaberite oblast*:

Ukoliko postoji potreba dodajte sliku uz vaše pitanje:

Odaberite datoteku
Ne želim da moji podaci budu vidljivi na sajtu stetoskop.info

Najnoviji odgovori  (75342)

Pitanje iz oblasti Plastična i rekonstruktivna hirurgija | Odgovoreno: 18.01.2018
Odgovorio: Prim. Dr Dušanka Milošević

Pitanje broj #155412

Poštovani,

Želeo bih da Vas pitam da li bih mogao operisati nos do svoje 18-e godine, a to je uskoro, 22. februara ove godine i šta mi sve treba od dokumenata i kako da ih prikupim?

Poštovani,

Nos se operiše sa punih 18 godina.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Bolesti uha, grla i nosa | Odgovoreno: 17.01.2018
Odgovorio: Prim. Dr Dušanka Milošević

Pitanje broj #155368

Poštovani,

Unatrag tjedan dana imam vibracije u desnom uhu, nisko brujanje, kao da radi neki auto vani na cesti, motor i sl. Pojavilo se prije spavanja, pa ujutro, a jučer cijeli dan. Bruji bruji pa stane par sekundi pa opet. Tako negdje po pojavi simptoma, isped mog prozora u prizemlju su bili građevisnki radovi ceste, gdje su stalno prolazili mali strojevi niskih vibracija koje su bile realne, vanjske. Najgore je bilo kad je bio stroj za tabanje koji je prilično vibrirao i bio negodan, a sesija je trajala 15-tak minuta. Je li moguće da je nešto od toga uzrokovalo vibracije koje su sada prisutne? Inače imam blagi šum i zvuk mogu ignorirati, ali ovo osim što čujem i - osjećam, baš se osjeća vibriranje i iznimno je nametljivo. Molim Vas za mišljenje, što sad, je li riječ o nekom stalnom oštećenju, dodatnom na šum, što činiti, jer teško spavam s tim osjetom brujanja i vibriranja, muzika ne maskira jer nije zvuk samo nego i osjet. Kombinacija. 

Poštovana,

Potreban je pregled otorinolaringolga koji će uraditi timpanometroju i audiometriju da vidi na kom nivou nastaje problem - srednje ili unutraje uvo ili nešto treće.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Bolesti uha, grla i nosa | Odgovoreno: 17.01.2018
Odgovorio: Prim. Dr Dušanka Milošević

Pitanje broj #155390

Poštovani,

Već 7 meseci imam golicanje u grlu koji je nekad konstantan nekad nije. Dođe nedelju dana i prestane i opet. Imam astmu, koristim pumpicu Foster i tablete Singulair. Pila sam razne lekove za alergiju, međutim ništa nije pomoglo, sve je bilo isto, malo nestane, pa opet. Nekad imam kašalj, kao da mi se čuje nešto u plućima duboko, kao da mi nešto smeta. Radila sam i bris grla u domu zdravlja i nalaz je uredan i nosa i grla, pa mi je doktorka rekla da je alergija najverovattnije, ali nije bila sigurna, pa mi je prepisala Daktanol gel. Koristila sma 7 dana, međutim ništa bolje mi nije bilo. Nakon mesec dana sam odlučila da radim bris kod privatnika, pre toga sam bila bolesna, imala sma temperaturu i šlajm u grlu i zelenilo iz nosa. Na svoju ruku sam kupila Gelo mirtol tablete i bilo mi je bolje. Nakon 4-5 dana sam radila bris gde sam imala 70 posto streptokoke i po antibiogramu sam pila Dovicin 10 dana i Ciprocinal. Nakon sedam dana sam proverila bris grla i sada nemam više bakterije nego Kandidu u velikom broju. Sada mi je još gore, ništa nije jasno, znam da je Kandida od antibiotika ali ja ne znam uopšte zašto me golica ako nema više bakterija. Već 4 dana koristim Daktanol mast i kad ga stavim osećam golicanje i kao da me iglom bode. Otorinolaringolog kaže da nije upala i dala mi je da koristim Nasonex sprej za nos. Ništa nije pomoglo. Radila sam i alergo test, pozitivan je na perje, prašinu i grinje. Međutim ne znam da li je moguće da me 7 meseci muče grinje i da mi antihistamici ne pomažu. Molim za mišljenje.

Poštovana,

Za početak uradite alergije test na inhalacione alergena.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Plastična i rekonstruktivna hirurgija | Odgovoreno: 17.01.2018
Odgovorio: Prim. Dr Dušanka Milošević

Pitanje broj #155409

Poštovani,

Hteo bih da pitam da li je besplatna operacija nosa? Imam 20 godina, nos mi je baš veliki i imao sam povredu na utakmici i sada je malo kriv. To mi stvara još više komplekse.

Poštovani,

Pošaljite slike nosa na ovaj mail

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Bolesti uha, grla i nosa | Odgovoreno: 15.01.2018
Odgovorio: Mr sci. med. Dr Srđan Milićević

Pitanje broj #155362

Poštovani, 

Mom detetu kome je 4 godine i 2 meseca, konstatovana je dijagnoza veg adenoides otitis media serosa. Na pregledu je konstatovano da u uvo ima sluz, nisu nam dali nikakvu terapiju, ali nam preporučuju da se operiraju sva tri krajnika. Moje je pitanje da li pre operacije prvo treba da se otkloni sluz u uvo koji je konstatovan ili može direktno da se operiše?

Poštovana,

Operacija ima svrhu da se otkloni sluz. Kada bi se moglo drugačije odstraniti sluz ne bi bila potrebna operacija.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Prikaži:
1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 15069 |  Sledeća»