POSTAVITE PITANJE LEKARIMA

Moje ime je (opciono):
Moj email je*:
Moj pol je*(označite polje):
Godina mog rođenja je*:
Zemlja*:
Poštanski broj i mesto*:
Izaberite oblast*:

Ukoliko postoji potreba dodajte sliku uz vaše pitanje:

Odaberite datoteku
Ne želim da moji podaci budu vidljivi na sajtu stetoskop.info

Najnoviji odgovori  (75151)

Pitanje iz oblasti Stomatologija | Odgovoreno: 22.09.2017
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #153707

Poštovani, pre 3 dana sam (u toku ljubljenja) ženu ugrizao malo jače za usnu i pojavila joj se modrica. U ovom trenutku boja modrice je standardna - plavkasta. Ne pogoršava se ali jako sporo nestaje. Ne postoji posekotina, samo modrica. Na koji način i pomoću kojih prirodnih ili farmaceutskih sredstava se može ubrzati resorpcija i nestanak modrice na usni, jer joj je to iz estetskih i poslovnih razloga jako bitno? Zahvaljujem unapred, dragoljub

Poštovani,
Mozete probati da grejete usnu da bi se malo ubrzao proces ali 5-7 dana je potrebno u svakom slucaju
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Bolesti uha, grla i nosa | Odgovoreno: 21.09.2017
Odgovorio: Mr sci. med. Dr Srđan Milićević

Pitanje broj #153689

Primetio sam ovu promenu početkom prošle godine. Ne boli, ne peče, ne svrbi. . . Nikakve probleme ne stvara. . . Upravo sam primetio da je postala krvava (nije do sad) , možda sam je povredio hranom. . . Ali me svakako zanima šta je to na mom nepčanom luku kao i ovo na krajniku. Postoji verovatnoća da sam krajnik povredio čačkalicom dok sam sklanjao čep. . .

Da pogledate sliku vezanu za ovo pitanje kliknite ovde

Poštovani,
Ovo su cistične promene. Jedino lečenje je hirurško. U lokalnoj anesteziji se odstrani. Ne zahteva žurbu.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Maksilofacijalna hirurgija | Odgovoreno: 21.09.2017
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #153682

Postovani, već 4 nedelje imam jak bol kod desnog uha, isla sam kod orl i on kaze da imam upalu vilicnog zgloba i da trebam da se javim maksiofacijalnom hirurgu. Dobila sam lekove da pijem za umanjenje bola koj ene mogu zbog astme da pijem- zabranjeni su mi pa molim za informaciju sta dalje da radim. Bol je najaci tokon noci u ujutru dok mirujem i dok jedem. Usta ne mogu da otvorim sirom. Upalu sam dobila verovatno zbog zvakanja zvaka- koje sam prestala da zvacem. Da li mi treba uput za maksio. Fac-hirurgiju, kada se dolazi /zakazivanje i sta jos mogu da uradim sa ovim. Hvala unapred

Poštovana,
Bez pregleda ne mogu reci sta je uzrok, tako da sem lekova za bolove ne mogu nista drugo da vam preporucim. Pogledajte sajt www. Medikdent. Com i eventualno zakazite pregled.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Bolesti uha, grla i nosa | Odgovoreno: 21.09.2017
Odgovorio: Prim. Dr Dušanka Milošević

Pitanje broj #153680

Postovani, imam 32. God i od maja meseca ove godine imam hronican problem sa grlom. Posle ab terapije se ubrzo vraca bol koji nije konstantan ali iritira. Briseve sam radila pod panklavom tako da su bili ok. Samo sa leve strane me boli a krajnik je gotovo nestao, oba krajnika su bila vidnarajije ali posledniih meseci su se smanjili, levi pogotovo. I nisam imala probleme do pre par godina kada mi se javio taj problem sa grlom samo je sada ucestalije. Kucni test na candidu sa casom vode je itekako pozitivan na prisustvo iste. Takodje imam oduvek probleme sa zubima tipa karijes i posle pokusaja popravke vadjenje zuba. Brinem se sta bi moglo biti. Molim za savet i malu utehu jer sam hipohondar i panicar strasan.

Poštovana,
Potreban je pregled otorinolaringologa i verovatno operacija krajnika. Kandida se utvrđuje mikrobioloskim pregledom.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Psihijatrijske bolesti | Odgovoreno: 19.09.2017
Odgovorio: Prof. Dr Nađa Marić Bojović

Pitanje broj #153647

Poštovani, psihijatriji sam bolesnik! Prošle subote sa osjetio jak nemir u sebi, slabo sam spavao preko vikenda! Nisam bio u stanju ni da ležim, da sjedim ni da hodam, taj nemir sam pokušao da dovedemo u redu, čitajući knjige pa ništa! Redovna terapija mi je: q-pin 100mg 1/2 ujutru i popodne i 1 uveče; depakine cromo 300 ujutro-popodne pojedna a uvečer 2 a risedon 2mg jedna uvečer. A te subote sam pio u mjeri alkohol! Mislim da je od toga mi nastao unutrašnji nemir, jedva sam dočekao da odem kod psihijatra na kontrolu i nisam mu spominjao alkohol samo nemir! Prepisao mi je na te lijekove lexilium 3 mg pojednu ujutru i popodne a depakine cromo 300 mi je smanjila uvečer jednu a q-pin povećala na dvije tablete na večer! Počeo sam odmah konzumirati kombinaciju lijekova, a djelovanje ujutro do nekih 14-15 sati budem kao zombi a do kraja večeri budem normalan. Molim vas pomozite mi i kakva mi se reakcija desila u organizmu?

Poštovani,
U svakom slucaju javite se na kontrolu i opisite svom lekaru kako se osecate. Nemojte skrivati okolnosti koje su prethodile promeni (alkohol) . Lekar zbog te informacije nece da vas krivi, vec ce samo dobiti bolji uvid u novonastalo dusevno i telesno stanje i vecu sansu da vam pomogne.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Prikaži:
1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 15031 |  Sledeća»