POSTAVITE PITANJE LEKARIMA

Moje ime je (opciono):
Moj email je*:
Moj pol je*(označite polje):
Godina mog rođenja je*:
Zemlja*:
Poštanski broj i mesto*:
Izaberite oblast*:

Ukoliko postoji potreba dodajte sliku uz vaše pitanje:

Odaberite datoteku
Ne želim da moji podaci budu vidljivi na sajtu stetoskop.info

Najnoviji odgovori  (75640)

Pitanje iz oblasti Bolesti uha, grla i nosa | Odgovoreno: 19.06.2018
Odgovorio: Prim. Dr Dušanka Milošević

Pitanje broj #157866

Dobar dan. Javljam se u ime svoje supruge. Često ima problema sa gnojnom anginom, odprilike 1-2 puta mesecno. Imala je operaciju sinusa jer joj je zubar polomio zub tokom vađenja i zub je odleteo u sinus (maksilarni sinis) i onda je bila šivena 3 puta jer su joj konci pucali itd. . . Međutim ona od početka 2018 godine do danas ima gnojne angine stvarno često. Rađen je bris grla i jezika i i javlja se bakterija "proteus mirabilis" na jeziku 20% a u grlu 10% . Po antibiogramu pije panklav. U toku terapije je grlo opet počelo da joj otiče i da se javljaju gnojni čepovi. Rađen je i test na kandidu i negativan je. Doktori ne znaju šta je. Otišli smo na orl oni su joj oprali uši. Veoma su nesposobni da vam kažem. Ne znamo šta treba da uradimo, ne može da podnese više temperaturu 38 i lekove. Nije prirodno da čovek 2 puta mesečno ima gnojnu anginu. Molim za pomoc!

Poštovani,
Trajno resenje problema je operacija krajnika a do tada pojacajte imunitet sa wintervits tbl (1 × 1) .
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Plastična i rekonstruktivna hirurgija | Odgovoreno: 18.06.2018
Odgovorio: Mr sci med dr Dragana Petrović-Popović

Pitanje broj #157844

Poštovana, dr Dragana Petrović-Popović, želim da ugradim silikone u grudi. Da li postoji neki rizik po eventualno dojenje u budućnosti i koliko često silikon mora da se menja hiruški? Hvala unapred na odogovru. Pozdrav,

Poštovana,
Precizno vam mogu odgovoriti tek nakon klinickog pregleda, odredjenih merenja i sagledavanja vasih zelja, ali uopsteno vam mogu reci da se silikonska proteza plasira u dzep koji se nalazi ispod misica tako da mlecna zlezda ostaje intaktna i nema razloga da dojenje bude kompromitovano. Silikonska proteza se ne menja osim ako za to ne postoji neki poseban medicinski razlog kao sto je kontraktura, ili eventualno estetski razlog. Stojim vam na raspolaganju za sva dodatna pitanja i konsultacije
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Psihijatrijske bolesti | Odgovoreno: 17.06.2018
Odgovorio: Prof. Dr Nađa Marić Bojović

Pitanje broj #157260

Poštovani, 

Sestra mog supruga, koja ima 40 godina, visokoobrazovana je i neudata, počela je jako čudno da se ponaša pa nas interesuje da li je u pitanju neka psihička bolest. Naime, ona je vec odavno jako ranjiva osoba, jako je povredi necija reakcija pa onda krece u napad i distanciranje zbog cega nema neke bliske drugarice a ni sa rodbinom nije u dobrim odnosima. Povremeno se druzila sa nekim a onda se distancira od tih osoba, a ni sa nama nema neki normalan odnos a za sve to ima podrsku majke koja stalno pravda njene postupke. Sve bi to bilo podnosljivo ali je poslednjih godina krenula u crkvu i umesto da tamo pronađe neki mir, ona sad misli kako ona zna najbolje sta je moralno i pravedno i kako treba ziveti. Salje svima poruke koje lice na crkvene spise ali ih ona menja, ono sto ona misli da je ispravno stavlja kao da je rekao neki svetac i tako zeli da utice na ljude. Puna je srdžbe, spominje djavola, magiju, satanu, tako naziva one koji joj nisu po volji a bez nekog realnog osnova. To sve jako opterecuje, pa se pitamo sta je nastavak? Inace, poslu je jako predana, ali i tamo stalno pravi probleme pa je u sukobu sa nadređenima. Misli da je posebna i stalno je opsednuta nekim pričama o praćenju.

Poštovana,

Moguće da se radi o specifičnom poremećaju tipa psihoze, koji je neophodno dijagnostikovati. Pa ako se potvrdi pretpostavka važno je i lečiti odgovarajucim metodama. Problem je sto sve vec dugo traje, pa se sestra vaseg supruga sazivela sa svojim svetovima i verovatno nece imati uvida da joj treba pomoc. Mozda pokusati preko majke, u koju nadam se ima poverenja, da potrazi lekarsku pomoc, ili eventualno preko svestenika ako u njega ima poverenja. Treba reci da su takva stanja nekada u vezi sa tuorima mozga, ili nekim drugim upalnim ili vaskularnim procesima u mozgu, pa se sve mora ispitati.
Potrebno je dosta strpljenja, spremite se na to, ali i par meseci nije mnogo ako kao porodica uspete da dobijete saglasnost sestre Vašeg muža za javljanje stručnom licu.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Psihijatrijske bolesti | Odgovoreno: 17.06.2018
Odgovorio: Prof. Dr Nađa Marić Bojović

Pitanje broj #157483

Poštovani, 

Moja drugarica ima šizofreniju, i odbija odlazak kod psihijatra. Sve je njena porodica učinila kroz razgovor da je ubijedi ali i dalje odbija. Svi se pitamo u tom slučaju šta raditi, i kako je ubijediti na razgovor sa psihijatrom?

Poštovani,

Jako teško, ali nije nemoguće. Bilo bi dobro da roditelji dođu i da porazgovaraju sa psihijatrom, pa da skupa potraže načine da se prekine period nelečene psihoze.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Psihijatrijske bolesti | Odgovoreno: 17.06.2018
Odgovorio: Prof. Dr Nađa Marić Bojović

Pitanje broj #157604

Poštovani,

Već 5, 6 meseci osećam konstantni umor, nedostatak energije, bezvoljnost, pospanost. Imam osećaj da se jedva krećem. Često sam nervozna. Dešava mi se često da u sred rečenice stanem i zaboravim šta sam htela da kažem. Nemam dobru koncetraciju. Prema članovima porodice se ophodim kao da sam ljuta na sve njih a onda od jednom sve bude super pa opet iznova. Porodila sam se pre godinu dana. Još uvek imam višak kg iz trudnoće pa se i zbog toga loše osećam. Danima jedem po malo a onda krenem da jedem nešto non stop od besa što sam gojazna. Nemam volje da slobodno vreme, kad dete spava, posvetim sebi. Da se malo sredim. Samo bih da ćutim i budem sama. Radila sam hormone t3, t4 i tsh i uredan je nalaz. A u prednjem donjem delu vrata je malo natečeno i te analize sam uradila jer mi je pedijatar kada sam vodila dete rekao da treba da proverim štitnu žlezdu. To su jedine analize koje sam radila. Da li bi trebalo da se javim kod psihijatra na razgovor i za neku terapiju ili je ovakvo stanje normalno za žene nakon porođaja. 

Poštovana,

Imate nešto naglašenije oscilacije u emocionalnoj sferi i određenu trpnju, koja ne mora da bude samo usled post-porođanih oscilacija hormona (ove oscilacije su razlog za promene raspoloženja unutar prvih nekoliko meseci, ali ne i nakon godinu dana). Bilo bi dobro da porazgovarate sa klin. psihologom ili psihijatrom.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Prikaži:
1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 15128 |  Sledeća»