POSTAVITE PITANJE LEKARIMA

Moje ime je (opciono):
Moj email je*:
Moj pol je*(označite polje):
Godina mog rođenja je*:
Zemlja*:
Poštanski broj i mesto*:
Izaberite oblast*:

Ukoliko postoji potreba dodajte sliku uz vaše pitanje:

Odaberite datoteku
Ne želim da moji podaci budu vidljivi na sajtu stetoskop.info

Najnoviji odgovori  (74707)

Pitanje iz oblasti Stomatologija | Odgovoreno: 24.03.2017
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #151518

Imamam candidu spp u ustima i stolici. Sada je moj muž dobio u ustima, leči se nistatinom. Tri nedelje nema poboljšanja, šta da preduzimamo?Naš lekar i ne zna šta je candida spp. Moj muž se leči od psihijatriskih bolesti i kardiovaskularnih, ima puno otkucaja srca i pije bisoprorol. 
Vida

Poštovana,
potrebno je biti uporan sa terapijom kada je kandida u pitanju. 3 nedelje nije dovoljno da se ista izleči.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Bolesti uha, grla i nosa | Odgovoreno: 22.03.2017
Odgovorio: Prim. Dr Dušanka Milošević

Pitanje broj #151499

Dobar dan, 
imam problem sa nosem skoro dva meseca. Sve je počelo promenom radnog mesta u kojoj je veoma zagušljivo dimom od cigareta. Počela je sluznica nosa da mi se suši, prvo je jedna strana nosa pomalo pri brisanju krvarila, imala sam čak i krastice koje su otpale da bi se ta strana nosa smirila a problem prešao na drugu stranu. Bilo je učestalije, skoro uvek u toku dana kada bih gurnula maramicu da vidim da li ce biti tragova krvi bilo je. Ali od kako koristim već skoro 5 dana kapi za nos hysan i avanys, tačkice krvi na papiru budu samo nakon budjenja i to ne krene krv sama nego tek kada ja probam unutra da obrišem sliznicu da bih videla da li će krvariti. Izvinite na ovolikom pisanju ali nisam znala kako drugačije da vam objasnim. Da li bih trebala da koristim neku kremu za sluznicu ili da nastavim ovu terapiju? Lekar je pri pregledu konstatovao da je sluznica jako crvena. U stranoj sam zemlji pa ne mogu ići tako često na preglede i kontrole. Molim vas na odgovoru. Hvala vam najlepše. U nastavku su rezultati krvne slike ako će vam to nešto biti od značaja. White blood cells 7. 6 x 10^9/l reference range 4. 0 - 11. 0 red blood cells 5. 1 x 10^12/l reference range 3. 8 - 5. 2 haemoglobin 13. 9 g/dl ref. Range males 13. 5 - 18. 0 ref. Range females 11. 5 - 16. 4 haematocrit 43. 4% ref. Range males 38. 0 - 52. 0 ref. Range females 36. 0 - 45. 0 mcv 84. 4 fl reference range 82. 0 - 97. 0 mch 27. 0 pg reference range 26. 0 - 32. 0 mchc 32. 0 g/dl reference range 32. 0 - 36. 0 platelets 405. 0 x 10^9/l reference range 140. 0 - 440. 0

Poštovana,
nemojte brisati unutršnjost nosa maramicom jer se to nikada ne radi. Koristite hysan care sprej za nos 3 x dnevno po 2 spreja u svaku nozdrvu u toku 1 meseca. 7 dana nemojte izduvavati nos. Bez pregleda nije moguće reći više od ovoga. Krvna slika je dobra.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Pravilna ishrana | Odgovoreno: 22.03.2017
Odgovorio: dr Milena Marinkovic

Pitanje broj #151489

Poštovani, 
koja je maksimalna količina susama koju smijem dnevno konzumirati? Jedem ga zbog triptofana. 
Pozdrav

Poštovani,
nema tačno određene maksimalne količine susama koju smete konzumirati. Svakako, ne trebate preterivati u dnevnom unosu istog.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Pravilna ishrana | Odgovoreno: 21.03.2017
Odgovorio: dr Milena Marinkovic

Pitanje broj #151422

Poštovani,
imam gustu krv. Pijem farin na 20 dana. Sada je rezultat 2,5. Dobio sam jelovnik vrlo štur od lekara. Interesuje me gde mogu da vidim opširnije savete za ishranu. Isto, ne znam da li treba da idem na more ili koja banja bi mi koristila?
Poštovanje, Aleksandar

Poštovani,
što se tiče ishrane kod upotrebe farina ili nekog drugog antikoagulatnog leka trebate smanjiti unos kafe ili ako vam je baš neophodna da je konzumirate jednom dnevno. Što se tiče ishrane, određene namirnice koje u sebi sadrže vitamin K (zelena salata, spanać, brokoli, džigerica, pomorandže, mandarine, višnje, borovnice, grejpfrut i neke od začina kao što su kari, origano itd.) mogu uticati na vrednosti inr-a, tako da bi bilo poželjno ove namirinice unostiti umereno. Takođe, namirnice koje u sebi sadrže vitamin E utiču na porast nivoa vitamina k, stoga biste takođe trebali biti oprezni sa unosom badema, oraha, maslina, suncokreta, paprike, spanaća, jaja.
Svakako bi Vam prijala promena sredine na kraći vremenski period, bilo da je to odlazak na more ili obližnju banju. Umerena fizička aktivnost je poželjna.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Bolesti uha, grla i nosa | Odgovoreno: 21.03.2017
Odgovorio: Mr sci. med. Dr Srđan Milićević

Pitanje broj #151475

Poštovani, 
urađen mi je bris grla i bris nosa, pri čemu je nalaz brisa grla uredan, ali bris nosa pokazuje da je izolovan staphylococcus aureus - mali broj. Antibiogram je sledeći: penicillin g, ampicillin, amoxicillin - neosetljiv, a amoxicillin - clavul. Cephalexin, cefaclor, cefoprozil, ceftriaxon, erythromycin, roxytromicin - osetljiv. Zanima me terapija, šta bi trebalo da uzmem protiv toga i na koji način.
Hvala unapred!

Poštovana,
predlažem eritromicin kapi 1% sedam dana 2 puta dnevno po 2 - 3 kapi u obe nozdrve.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Prikaži:
1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 14942 |  Sledeća»