POSTAVITE PITANJE LEKARIMA

Moje ime je (opciono):
Moj email je*:
Moj pol je*(označite polje):
Godina mog rođenja je*:
Zemlja*:
Poštanski broj i mesto*:
Izaberite oblast*:

Ukoliko postoji potreba dodajte sliku uz vaše pitanje:

Odaberite datoteku
Ne želim da moji podaci budu vidljivi na sajtu stetoskop.info

Najnoviji odgovori  (75056)

Pitanje iz oblasti Tumačenje biohemijskih analiza krvi i urina | Odgovoreno: 23.07.2017
Odgovorio: biohemičar Aleksandra Krstić

Pitanje broj #152883

32 sam nedelja trudnoće i na poslednjem ultrazvuku je ustanovljeno da je beba naprednija 2 nedelje. Dat mi je uput za ogtt sa 75mg glukoze. Rezultati su sledeći: natašte 3, 8; posle 60 min 8, 0; posle 120 min 7, 2. Zanima me da li je to gestacijski dijabetes? Do sad je na svakom uz sve bilo kako treba.

Poštovana,
Vrednost glukoze nakon 120 min. Je neznatno viša od definisane gornje granice. Preporuka je praćenje vrednosti glukoze pre doručka i dva sata nakon doručka. Svakako će ginekolog dati svoje mišljenje.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Psihijatrijske bolesti | Odgovoreno: 23.07.2017
Odgovorio: Žarko Petrović

Pitanje broj #152548

Postovani. . Pijem asentru godinu dana i sad nakon godinu dana sam osetila strah da mi se ne vrati to stanje a bila sam u depresiji imala sam depersonalizaciju i derealizaciju. Sad me je uhvatio neki strah znojim se nisko u ledjima? Sta je to u pitanju? Da li to proizvodim svojim mislima. . Jel sam bas razmisljala o tome sta ako mi se opet to desi. .

Poštovana,
Izgleda da je u pitanju samo telesni simptom -znojenje- usled straha od ponavljanja simptoma. I dok se vi plasite oni se opet odigravaju. Ovaj zacarani krug trebada se zaustavi, a to se radi kroz psihoterapijski rad.
vase misli izazivaju negativna osecanja, veorvatno strah i usled tog straha dolazi do telesnih simptoma koje osecate.
ako zelite da pomognete sebi nadjite dobrog psihoterapeuta za rad

psihoterapeut zarko petrovic
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Psihijatrijske bolesti | Odgovoreno: 23.07.2017
Odgovorio: Žarko Petrović

Pitanje broj #152959

Postovani, imam 33 godine i vec 3 godine koristim bromazepam kako bih mogla da zaspem i kada mi je potrebno u obavljanju posla. Pokušavala sam nekoliko puta da se rijesim tableta, ali uvijek se desi neka stresna situacija koja me opet vrati tabletama. Zeljela bih da se ostvarim kao majka. Ne vjerujem da bih mogla iznijeti trudnocu bez ovih tableta. Znam da postoje rizici po dijete. Molim za savjet.

Poštovana,
Sto se tice ostavljanja tableta odite do psihijatra i uz zajednicku saradnju mzoete pronaci zamenu ili se polako skinuti sa leka, ali izgleda da bi za vas psihoterapija bila nesto sto bi moglo da vam da strukturu i nacin bore protiv vaseg problema.
razmislite, postoje i besplatne seanse kod terapeuta koji su u superviziji.
s postovanjem
psihoterapeut zarko
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Bolesti uha, grla i nosa | Odgovoreno: 23.07.2017
Odgovorio: Prim. Dr Dušanka Milošević

Pitanje broj #152946

Pozdrav, imao sam velike probleme sa zapusenim nosem i kijanjem u toku letnjeg perioda, ove godine sam prvi put primenjivao terapiju za alergije, doktor mi je prepisao sledece: momensa sprej (2x2 prskanja 7 dana, 2 prskanja ujutru u toku 3 meseca) i cetirizin tablete (1 ujutru u toku mesec dana) . Doktor mi je rekao da pravim pauze od po nedelju dana izmedju ponovnog kretanja pijenja tableta ali ja sam obicno kretao da pijem nakon 4, 5 dana jer mi se javljao nepodnosljav svrab po citavom telu. U toku terapije osetio sam znatno olaksanje, kijanja nije bilo a takodje sam i lakse disao na nos. Posto mi je bilo receno da uzimam momensa sprej 3 meseca, ja sam bio prekinuo pre 2 nedelje i ponovo mi se javilo zapusenje nosa. Da li da nastavim za uzimanjem spreja? Takodje i onaj svrab mi se vratio i povremeno kijam pa sam nastavio da uzimam tablete. Zanima me da li je bezopasno da samo nastavim po propisanoj terapiji? Hvala vam puno.

Poštovani,
Potrebno je da uradite alergo test da bismo tacno znali sta je to sto vam pravi problem. Bez alergo testa koristite lekove bez dokaza da imate alergiju. Momensa sprej se koristi 1 x dnevno po 2 spreja u svaku nozdrvu ujutru i 7 dana nikada nije dovoljno. Uz momensa sprej su retko potrebni antihistaminici tj. Cetirizin tbl.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Opšta medicina | Odgovoreno: 22.07.2017
Odgovorio: dr Aleksandar Milićević

Pitanje broj #152950

Postovani, 

Molim Vas za savet. Moja baka (88) je imala bol u levom kuku od pre dva dana. Danas joj se taj bol smirio, međutim, počela je od juče da oseća da joj je od butine, a posebno od kolena do tabana hladna leva noga i da ne može da se osloni na nju. Molim Vas da me posavetujete kom lekaru specijalisti da se obrati. 

Unapred zahvalna

Poštovana,

Na žalost bez pregleda i anamneze ne može se doneti zaključak o prirodi problema. Tegobe mogu biti vaskularnog, neurološkog porekla, bol u kuku takođe može biti vezan za problem sa zglobom. Predložio bih da se za početak javite vaskularnom hirurgu i neurologu.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Prikaži:
1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 15012 |  Sledeća»