POSTAVITE PITANJE LEKARIMA

Moje ime je (opciono):
Moj email je*:
Moj pol je*(označite polje):
Godina mog rođenja je*:
Zemlja*:
Poštanski broj i mesto*:
Izaberite oblast*:

Ukoliko postoji potreba dodajte sliku uz vaše pitanje:

Odaberite datoteku
Ne želim da moji podaci budu vidljivi na sajtu stetoskop.info

Najnoviji odgovori  (75223)

Pitanje iz oblasti Onkologija | Odgovoreno: 19.11.2017
Odgovorio: Dr Luka Jovanović

Pitanje broj #154387

Koja ustanova u beogradu ima operativan aparat za zracnu terapiju (akcelerator) najnovije generacije? Hvala unapred

Poštovana,
Institut za radiologiju i onkologiju srbije je referntna ustanova za radioterapiju za beograd i okolinu, mapu na žalost ne zanam na pamet. Nesto od radioterapijskih modaliteta se radi i na kcs-u kao npr. Gama nož, ali bilo kako bilo odluku o primeni radioterapije donosi odgovarjući konzilijum. Pozdrav.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Onkologija | Odgovoreno: 19.11.2017
Odgovorio: Dr Luka Jovanović

Pitanje broj #154425

Postovani, mozete li mi detaljno objasniti sta znaci ovaj nalaz rendgena i skenera. Osim metastaze na plucima, ovde nista drugo ne razumem. Na rendgenu pise: obostrano u plucima tumorske promene topovska djulad- sek. Depozit, levo parahiralno zona konsolidacije parenhima kfs transparentni, srcana senka aortne forme dg. R91 pulmo ad dijagnosticam abnormalis dat uput za ct toraksa a na skeneru pise: nalaz: mdct toraxa difuzno obostrano u parenhimu pluca u pleuralno mikro i makronodularne kao i tumorske pojedinacne i silver infiltrativne, heterogene promene, najveca bazalno levo 45x50x75mm pl. Kavumi bez tecnih kolekcija konglomerati ln u levom hilusu u bliskom kontaktu sa levom art. Pulmonalis. U svim spratovima medijastinuma manji ln na prikazanim aksijalnim skenovima jetra i slezina bez fokalnih lezija uvecan desni nadbubreg dijametra 20mm zakljucak: metastaska bolest pluca hvala unapred. .

Poštovana,
Nalaz skenera je vrlo jasan radi se o prosirenoj malignoj bolesti, koja pored plucnog parenhima zahvata i limfne zlezde. Do duse iz poruke se ne zna primarna lokalizacija tumora tako da dalje informacije ne mogu da dam. Ali bilo kako bilo odluku o daljem lecenju donosi odgovarajuci konzilijum. Nadam se da sam vam makar malo pomogao.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Bolesti uha, grla i nosa | Odgovoreno: 18.11.2017
Odgovorio: Mr sci. med. Dr Srđan Milićević

Pitanje broj #154446

Poštovani, 

Imam 20 godina. Pre godinu dana sam prvi put došla u kontakt sa hpv virusom, jer je to bilo moje prvo seksualno iskustvo (za koji mi je rečeno da je vrlo niskorizičan, jer je imao jedva vidljive promene na koži i jako sporog rasta).. Dakle, bila sam u dodiru samo sa jednom osobom. Skoro sam primetila promene u usnoj duplji, koje su po svim opisima i pretpostavkama posledice hpv virusa. Jako se plašim jer sam jako mlada, ne znam na koji način se te promene mogu ukloniti u Beogradu, koliko traje oporavak i što je najvažnije, da li je to početak nečega ozbiljnog? Koliko štete je u periodu od godinu dana to moglo da nanese mom organizmu? Hvala unapred

Poštovana,

Hpv ima, po nekim procenama, 50% seksulano aktivne populacije. Ova vrsta virusa se izgleda samo prenosi direktnim kontaktom. Lečenje je uklanjanje promene radiofrekventnim nožem ili laserom. Skidanje promena je kratkotrajno u lokalnoj anesteziji.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Stomatologija | Odgovoreno: 17.11.2017
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #154418

Poštovani,

Moje pitanje se odnosi na silikonske proteze. Naime, skoro sam vadio zube na gornjoj vilici pa sada čekam da to zaraste pa da radim otisak. Kroz priču sa ljudima koji imaju silikonsku protezu dolazim do zaključka da se u par slučajeva dešavalo da proteza potamni (pocrni) tj. potamni deo koji ide na nepce. Kakva su Vaša iskustva i saveti?

Poštovani,

Deo koji je na nepcu može pocrneti samo usled neadekvatne higijene.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Stomatologija | Odgovoreno: 15.11.2017
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #154395

Poštovani,

Imam četiri kriva prednja zuba. Jako su krivi i volela bih da ih ispravim, a da to ne bude protezama. Koji je najjeftiniji i najpogodniji način za to, izuzev nosenja fiksne proteze? Znam da postoje razne navlake, zanima me cena istih i koje su sve mogućnosti, na koji način se radi i ostalo?

Poštovana,

Navlake mogu biti metalo-keramičke i cirkonijum-keramičke, koje su skuplje ali su superiorne u odnosu na prvopomenute. Pogledajte sajt Medikdent i eventualno zakažite pregled.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Prikaži:
1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 15045 |  Sledeća»