Ocenite članak:
  • 92
(2.67 / 92)

Zlatna Maka - Lepidium Meyenii - Adaptogen


Autor: dr Olga Murgaški    

zlatna-maka-lepidium-meyenii-adaptogen

Naučne studije dokazuju da je životna snaga povezana sa sposobnošću osobe da se bolje nosi sa stresom. Hemiske reakcije koje nastaju kada smo dugo pod stresom, koji kao tihi ubica, slabi sve naše funkcije, smanjuje neophodnu energiju i vremenom dolazi do smanjene hormonalne funkcije organizma.

Novi pravac u medicini je prevencija i lečenje prirodnim putem.

Biljke i njihova medicinska upotreba dale su u poslednjoj deceniji iznenadjujuće dobre rezultate u lečenju svih seksualnih disfunkcija kao i vraćanju bazične energije i vitalnosti.

Zlatna maka (lepidium meyenii) ili maca peruvia jedina biljka koja raste na preko 4000m peruanskih Anda već hiladama godina pokazuje moćne lekovite osobine i njenom upotrebom pored snage, vitalnosti i energije dolazi do značajnog poboljšanja periferne cirkulacije, pojačavanja vazodilatacije (širenje krvnih sudova).

Ova dejstva zlatne make, stavljaju ovu biljku u red onih dijetetskih suplemenata kojima je najbolje tretirati impotenciju, slabu erekciju kod muškaraca kao i mali broj i slabu pokretljivost spermatozoida. Kod žena svi propratni simptomi Pms-a, policističnih jajnika, neplodnosti, menopauze veoma efikasno se smanjuju redovnom upotrebom ove moćne biljke. Zlatna maka u prahu, korišćena kao hrana i lek kod starih Inka idealno je lekovito sredstvo za povećanje energije, seksualne želje, plodnosti i vitalnosti uopšte.

Brojne studije pokazuju da zahvaljujući plodnom tlu na kome raste zlatna maka je biljka bogata mineralima kao i alkaloidima koje jedino ona sadrži. To su makaidi i makaeni, lekovite supstance koje direktno utiču na regulisanje hormonske stabilnosti organizma. Biološki aktivni aromati daju zlatnoj maki jedinstveno deistvo afrodizijaka.

Redovnom upotrebom praha zlatne make svaki muškarac će osetiti veliki energetski potencijal i pored dobrog raspoloženja i povećanog samopouzdanja, vraćaju se i sve poremećene funkcije polnih organa.

Važno je znati da svaka biljka izabrana kao naprirodniji i neškodljiv vid lečenja zahteva istrajnost. Nista ne može biti izlečeno preko noći, zato je važno zlatnu maku u prahu koristiti svakog dana u količini od jedne kafene kašičice i rezultati će sigurno stići. Zlatna maka dostupna je i u organik kapsulama.

Dejstvo Zlatne make:

ŽENE:
MUŠKARCI:
- Plodnost
- PMS
- Menopauza
- Policistični jajnici
- Redovni mesecni ciklusi
- Energija i Vitalnost
- Plodnost
- Potencija
- Andropauza
- Problemi sa prostatom
- Broj i pokretljivost
- Energija i Vitalnost


Neke dijete kao formule za mršavljenje mogu biti izuzetno štetne za organizam. Nije preporučljivo korišćenje ni jedne vrste dijeta bez prethodne konsultacije sa lekarom. Dijete prenosimo sa najboljom namerom pa nismo odgovorni za neuspeh iste, njenu moguću štetnost po zdravlje kao ni druge posledice koje njena primena može izazvati. Sprovođenje ovih dijeta preuzimate na vlastitu odgovornost.
 Komentari: 2 | Pogledajte komentare | Pošaljite komentar Postavite pitanje lekaru