POSTAVITE PITANJE LEKARIMA

Moje ime je (opciono):
Moj email je*:
Moj pol je*(označite polje):
Godina mog rođenja je*:
Zemlja*:
Poštanski broj i mesto*:
Izaberite oblast*:

Ukoliko postoji potreba dodajte sliku uz vaše pitanje:

Odaberite datoteku
Ne želim da moji podaci budu vidljivi na sajtu stetoskop.info

Urologija  (11077)

Lekari saradnici

    dr Aleksandar Skakić
    Mr sci med Dr  Darko Laketić
    dr Ljubiša Bocokić
    dr Nebojša Jeremić
     Poliklinika Argirović 
    dr Vlada Pešić
    dr Zoran Veljković
    Prof. dr Zoran Radojičić
Pitanje iz oblasti Urologija | Odgovoreno: 03.07.2018
Odgovorio: dr Ljubiša Bocokić

Pitanje broj #158066

Poštovani,

Imam 18 godina i već oko godinu dana tamniju tačku na glasu, u ravnini kože je ili pod kožom, ne boli. Seksualno sam aktivan i zanima me šta bi to moglo biti? Pitao sam jednog lekara i pogledao je na sistematskom pregledu i rekao da nije ništa ozbiljno ali da mogu otići dermatologu. Pa me zanima Vaše misljenje i objašnjenje šta bi to moglo biti i kako to ukloniti, da li postoji neka krema ili slično? 

Poštovani,

Kolega Vam je dobro predložio da idete kod kožnog doktora.
Smatram da se ne radi o ozbiljnoj stvari.

Pozdrav


Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Urologija | Odgovoreno: 04.05.2017
Odgovorio: dr Aleksandar Skakić

Pitanje broj #151955

Poštovani,

Stalno osećam nagon za mokrenjem, kao da u nekim momentima ne mogu zadrzati mokraću. Nalaz urina je pokaza rezultat: izolovana saprofitna flora
Molim za pomoć oko tumačenja rezultata. Hvala

Poštovana,

Saprofitna flora se normalno nalazi u ljudskom organizmu. Potrebno je da uradite dnevnik mokrenja (šablon možete naći na internetu), a nakon toga sprovesti urološki pregled.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Urologija | Odgovoreno: 16.04.2017
Odgovorio: dr Aleksandar Skakić

Pitanje broj #151101

Poštovani doktore, 

Imam 27 godina i pre mesec dana radili su mi litotripsiju desnog uretera u KBC Zvezdara i ugradjen mi je jj stent. Postoperativni tok uredan. Međutim, zadnjih par dana pri mokrenju pojavljuje mi se blago krv u urinu, ništa puno ali me zabrinjava jer traje već par dana. Stent treba da izvadim posle 1. maja i predlagali su mi eslw jer se u bubregu nalazi još jedan kamen koji nisu razbili iz meni nepoznatih razloga niti su mi objasnili nešto. Dr je bio neljubazan i samo mi je reko da taj drugi kamen ne mogu u KBC Zvezdara da razbiju mada nisam siguran jer je ta klinika opremljena dobro. U prilogu je otpusna lista pa mi pomognite i posavetujte šta dalje kad izvadim ovu sondu. I da li ima potrebe za eslw?
Hvala

Da pogledate sliku vezanu za ovo pitanje kliknite ovde

Poštovana,

Od veličine i pozicije drugog kamena zavisi da li ima potrebe za konkretnom terapijom ili ne, a eswl je svakako jedna od opcija. Ukoliko krvarenje perzistira javite se urologu ranije radi eventualnog vadjenja jj stenta.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Urologija | Odgovoreno: 15.04.2017
Odgovorio: dr Aleksandar Skakić

Pitanje broj #151491

Poštovani, 

Imam već 10 godina probleme sa prostatom. Jutros sam podigao rezultate iz laboratorije koji su sledeći: psa 0,41 ng/ml fpsa 0.12 ng/ml i indeks fpsa/tpsa 0.29. 
S obzirom da je rezultat fpsa ispod normale, molim za odgovor, je li to opasno?

Poštovani,

Osnovno je pitanje koliko godina imate, kakve su Vaše tegobe i da li ste do sada lečeni od strane urologa i uzimali neku terapiju? Potrebno je da se urološkim pregledom proceni Vaše trenutni status, i eventualno ordinira terapija i dalje praćenje simptoma. Rezultat psa je vrlo zadovoljavajuć.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Urologija | Odgovoreno: 15.04.2017
Odgovorio: dr Aleksandar Skakić

Pitanje broj #151520

Poštovani,

Ne znam da li sam na pravom "mestu" ali imam jedno pitanje, ženskog sam pola, i imam 39 godina. Nikakvih zdravstvenih većih tegoba nemam. Bivši sportista sam i još mi je organizam vitalan. Moj jedini problem je bešika. Počelo je bezazleno i traje već godinu i po dana. Ne mogu da zadržim urin kad kinem, i stalno mi se ide u wc. Pila ne pila vodu sve gore i gore mi je jer moram ići u wc svakih 5 minuta i to nije u pitanju kap dve, već normalno uriniranje. Imam osećaj da mi se to pogoršalo posle hsg.  Ne mogu dugo da trpim, a posle hsg čini mi se da ni ono malo što sam mogla više ne mogu. Kada legnem na ledja da spavam ili odmaram, posle par min osetim prtisak i moram u wc. I tako može da bude ko zna koliko puta. Isto tako, interesantno je da kada savijem nogu (žablji stil) pritisak se smanjuje. A čim skupim nogu do noge opet počne isto. Iskreno, nekako sramota me jer ne vidim sebe da sam baš toliko stara za tako nešto. Dece nemam, živim zdravo, ne pušim, ne pijem. I ovo mi predstavlja pravi veliki problem. Nekada se smanje simtomi nekada povećaju, ali jedno je sigurno, da moram često u wc.

Poštovana,

Pre odlaska kod urologa uradite laboratorijske analize krvi (krvnu sliku, vrednosti glukoze, uree, kreatina, elektrolitni status...) i opšti pregled urina i dnevnik mokrenja (obrazac možete skinuti sa interneta). Dodatnim kliničkim pregledom će se utvrditi da li postoji i koji je tip inkontinencije urina u pitanju.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Prikaži:
1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 2216 |  Sledeća»