Tumačenje laboratorijske analize krvi (Normalne vrednosti krvne slike, kod kojih bolesti su povišene, smanjene,..)

1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 7 |  Next »

  poslao: Pedja | Datum: 22.03.2017


Sta znaci bac?

  poslao: Jerotije | Datum: 27.01.2017


Dešava mi se aritmija prilikom koje izmerim 150 otkucaja srca, što traje neko vreme, kada osećam bol u grudima. Pitanje, koliko otkucaja maksimalno može srce da izdrzi i šta je najbolje činiti u tom trenutku?

  poslao: Jasmina | Datum: 12.07.2016


Poštovani, molim vas da mi protumačite laboratorijske nalaze: glukoza 5,85
urea 3,1
kreatinin 65
holesterol 4,56
trigliceridi 0,88
željezo 9,47
ast 11
alt 7
ggt 7
crp 0,7
leukociti 9,5
eritrociti 5,07
hemoglobin 9,0
hematokrit 0,29
mcv 57,9
mchc 30,6
tombociti 176
rdw 22,1
mpv 9,5. 




Hvala!

  poslao: Brane | Datum: 27.07.2015


Postovani 

ja sa nedavno pravio kompletnu krvu analizu, sve je u granicama normale sem lymph koji su 3. 21 (sto je ok) , ali u% je 45. 1% i neut koji su 2. 96 (sot je ok) ali u% : 41. 6% . Pitanje je: gledajuci vashe referente vrednosti chak i% se uklapam u normalne rezultate tj nalaz se uklapa u normalne referente vrednosti ali u medlab gde sam radio analizu gledajuci u% odnos, za neu ref vred je (50-75% , kod vas je 40% -70) a lymph referenta vrednost u medlab je 20% -40% , kod vas je 20% -50% ) , sve ostalo, wbc, mono, eo, baso, ig uklapa se perfektno, takodje celokupna crvene krvna zrnca su ok, , , u izveshtaju zbog odstupanja lymph i neut u% mi je napisana neutropenia ali gledajuci vashe referente vrednosti moji nalazi su ok, molim vas posavetujete. Pored tih nalaza sam napravio i analizu za stitnu zlezdu koji su takodje ok, jedino imam uvecane limfne cvorove na vratu ali takodje imam dosta zuba koji bi trebali da se poprave, ochiste od karijesa i cheste zubobolje, molim vas posavetujte sto se tiche ralike u referentnim vrednosti i na neshto da obratim paznju. Hvala unapred
brane

  poslao: Maja | Datum: 08.05.2015


Poštovani, molim vas za tumačenje laboratorijskih rezultata. Leukociti 9, 3
granulociti 53, 3
limfociti 39, 9
monociti 6, 8
granulociti 5, 00
limfociti 3, 70 (1, 20-3, 40) monociti 0, 60
eritrociti 4, 59
hemoglobin 124
hematokrit 0, 355 (0, 356-0, 470) mcv 77 (83-97) mch 27 (27-34) mchc 350
rdw 14, 8 (11, 6-14, 5) trombociti 321
mpv 8
pct 0, 241
pdw 16, 6
sedimentacija 6
bilirubin ukupni 8, 0
ast (sgot) 17
alt (sgpt) 24
gvožđe 14, 3
hvala


1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 7 |  Next »