POSTAVITE PITANJE LEKARIMA

Moje ime je (opciono):
Moj email je*:
Moj pol je*(označite polje):
Godina mog rođenja je*:
Zemlja*:
Poštanski broj i mesto*:
Izaberite oblast*:

Ukoliko postoji potreba dodajte sliku uz vaše pitanje:

Odaberite datoteku
Ne želim da moji podaci budu vidljivi na sajtu stetoskop.info

Tumačenje biohemijskih analiza krvi i urina  (12)

Lekari saradnici

    dr Aleksandar Milićević
    biohemičar Aleksandra  Krstić
    biohemičar Anica Serafimović
    biohemičar Milica Jovanović
Pitanje iz oblasti Tumačenje biohemijskih analiza krvi i urina | Odgovoreno: 23.07.2017
Odgovorio: biohemičar Aleksandra Krstić

Pitanje broj #152883

32 sam nedelja trudnoće i na poslednjem ultrazvuku je ustanovljeno da je beba naprednija 2 nedelje. Dat mi je uput za ogtt sa 75mg glukoze. Rezultati su sledeći: natašte 3, 8; posle 60 min 8, 0; posle 120 min 7, 2. Zanima me da li je to gestacijski dijabetes? Do sad je na svakom uz sve bilo kako treba.

Poštovana,
Vrednost glukoze nakon 120 min. Je neznatno viša od definisane gornje granice. Preporuka je praćenje vrednosti glukoze pre doručka i dva sata nakon doručka. Svakako će ginekolog dati svoje mišljenje.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Tumačenje biohemijskih analiza krvi i urina | Odgovoreno: 18.07.2017
Odgovorio: biohemičar Aleksandra Krstić

Pitanje broj #152773

Poštovanje,

Možete li mi reći šta znači lymph% h 44, 6%?

Poštovana,

Navedena skraćnica označava limfocite koji su vrsta leukocita i bore se u našem organizmu uglavnom protiv virusa. Vrednost u procentima predstavlja deo u odnosu na ukupan broj leukocita i ovo je dobra vrednost.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Tumačenje biohemijskih analiza krvi i urina | Odgovoreno: 28.06.2017
Odgovorio: biohemičar Aleksandra Krstić

Pitanje broj #152475

Poštovani, 

Pri poslednjoj analizi krvi nalaz gvoždja je 29. 3 a gornja granica za žene je 26. Da li je ovo opasno i imam li razloga za brigu? Inače znam da imam trombofiliju (stečena). 

Unapred hvala

Poštovana,

Vrednost nivoa gvožđa je u redu, i ne zahteva dodatno ispitivanje. Nemate razloga za brigu. Inače postojanje trombofilije ne utiče na vrednosti gvožđa.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Tumačenje biohemijskih analiza krvi i urina | Odgovoreno: 28.06.2017
Odgovorio: biohemičar Aleksandra Krstić

Pitanje broj #152413

Poštovani,

Crp 240? Glavobolje koje ne prestaju danima, javljaju se kod moje mame koja ima 65 godina.

Poštovana,

Visoka vrednost crp-a koju ste naveli zahteva hitno ispitivanje i utvrđivanje uzroka, morate se obratiti Vašem doktoru.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Tumačenje biohemijskih analiza krvi i urina | Odgovoreno: 08.06.2017
Odgovorio: biohemičar Aleksandra Krstić

Pitanje broj #152385

Poštovani,

Da li nam možete reći da li su rezultati u redu, radila sam zbog pokušaja trudnoće, koje godinama pokušavamo, on je radio analize koje su u redu, meni su 5. 06. 2017. rađene hormonske analize, 2. dana ciklusa. Da li možete da nam protumačite rezultate? Hvala unapred. 
 t3- 1. 89 (1-3. 1) t4 - 121. 5 (62-174) tsh - 1. 29 (0. 27-4. 2) fsh - 1. 21 (1-18) lh -3. 44 (2-20) estradiol - 137. 6 (80-420) progesteron - 2. 11 (manje od 4) prolaktin - 17. 51 (4. 7-2. 23) testosteron - 1. 54 (manje od 3. 6) amh - 0. 62 (0-5. 29)

Poštovana,

Svi nalazi su u referentnom opsegu, međutim svoje mišljenje mora da da i ginekolog zbog komleksnosti uticaja hormona na proces oplodnje.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Prikaži:
1 | 2 | 3 |  Sledeća»