Kalendar trudnoće

Kalendar trudnoće je alat koji budućoj mami služi kao izvor informacija o nedelji trudnoće u kojoj se nalazi. Od same spoznaje simptoma koji ukazuju na trudoću, pa do porođaja, ovde možete pronaći sve što Vas zanima o plodu i Vašem telu. Drugo stanje je najlepše u životu svake žene i pravi je razlog za radost i uživanje.

25. nedelja trudnoće


Mama

U ovom stadijumu trudnoće još se osećate dosta dobro. Još malo pa ćete svog ginekologa češće viđati. Kada do toga dođe, mnoge se žene počinju osećati kao da im "ponestaje vremena". Opremanje dečje sobe i odluka o tome gde će beba spavati, samo su neke od stvari koje morate rešiti. Ipak, dozvolite da Vas upozorimo da ćete odluku o mestu detetovog spavanja menjati više puta. Dosta parova prvih nekoliko meseci spava s bebom u svom krevetu ili se smeste odmah do bebinog krevetića. To majkama olakšava bržu reakciju noću, barem što se tiče hranjenja i previjanja. Uz to, zbog straha da se bebi nešto ne dogodi, osećaju se sigurnijima kada su u blizini. Neki opet u dečjim sobama imaju monitore i tako imaju nadzor nad mališanima. Neki roditelji žele imati više privatnosti ili misle da se beba mora naučiti spavati sama od samog početka. Pre nego se odlučite kako ćete postupiti, dobro razmotrite sve mogućnosti. Ali, ne zaboravite da u toj odluci ne morate biti kruti i nefleksibilni. Pripremite se i na to da život s bebom najčešće nije onakav kakvim ste ga zamišljali. Izbor je na Vama, sve je individualno i zato se nemojte osećati krivima zbog svojih odluka.

Beba

Kosti nastavljaju proces okoštavanja, što znači da postaju sve tvrđe. Beba sada aktivno vežba disanje udišući i izdišući plodovu vodu. Ako kojim slučajem počnete štucati, to može značiti da je beba progutala previše plodove vode. Beba sada ima oko 700 grama i duga je oko 34 cm.
24. nedelja 26. nedelja

Trudnoća

Dobrodošla u drugo stanje! Očekuje te veoma zanimljiv put u kojem ćeš upoznati svoje telo na sasvim drugačiji način. Kako bismo ti pomogli da razumeš sve znake koje ti telo šalje, Stetoskop.info tim i lekari saradnici će se truditi da obezbede što više materijala na temu trudnoće. 

Za početak, prati svoju trudnoću kroz nedelje, a ukoliko imaš dodatnih nejasnoća tu je i rečnik trudnoće.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 7 |  Sled. »

Članak iz oblasti Trudnoća
Ocena: 3.3 | Komentari: 0
Piše: dr Vladan Milošević

Nove terapeutske metode oporavka nakon trudnoće i porođaja

nove-terapeutske-metode-oporavka-nakon-trudnoće-i-porođaja
Terapije oporavka nakon trudnoće i porođaja obuhvataju: terapeutski oporavak posle epiziotomije, terapiju bola u vratu kod trudnica i žena posle porođaja, terapija otoka nogu kod žena u trudnoći i posle porođaja...
 
Članak iz oblasti Trudnoća
Ocena: 3.05 | Komentari: 0

Rentgenski pregled tokom trudnoće: Da li je bezbedan?

rentgenski-pregled-tokom-trudnoće-da-li-je-bezbedan
Na pitanje: Da li je bezbedno obaviti pregled rentgenom tokom trudnoće odgovor nam je dao Rodžer V. Harms, doktor medicine

 
Članak iz oblasti Trudnoća
Ocena: 0 | Komentari: 0

4D ultrazvuk - Uputstvo za trudnice

4d-ultrazvuk-uputstvo-za-trudnice
4D ultrazvuk je dijagnostička metoda, koja se sprovodi uz pomoć 4D tehnologije koja prikazuje snimak bebe u realnom vremenu. Obilje informacija koje se prikupe tokom snimanja značajne su za procenu razvoja bebe i gotovo jednoznačno i pouzdano ukazuje na defekt kod deteta, ukoliko takav postoji.

 
1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 7 |  Sled. »