Ocenite članak:
  • 122
(2.8 / 122)

Sistem ZX-27


Autor: dr Nataša Zaharijev   

sistem-zx-27

Da li smo spremni za inovacije? Nisam sigurna…Ovim člankom se nadam da ću zainteresovati svoje kolege. Odlazeći na stručno usavršavanje imala sam prilike da vidim novitet u savremenoj stomatologiji - sistem  ZX-27. O čemu se zapravo radi. Godinama se tragalo za rešenjem o problemu mobilnih protetskih nadoknada. Kao rešenje  se pronašao implant.

Medjutim, implatologija se pokazala kao skupa procedura, koju nažalost mnogi pacijenti ne mogu sebi  da priušte. Zato je dugogodišnjim istraživenjem gosp Laszlo Nemeth našao alternativu za problem, a to je  sistem ZX-27.  Radi  se o Z  X-27 staklenim patrljcima  koji su izradjeni od specijalnog stakla. Glavne karakteristike ovog stakla su:

a) temperatura topljenja: 1560 do 1600 C
b) otpornost za pritisak: 120 do 150Mpa/kp/mm

ZX-27  sadrži osim glavnih komponenata i manji deo cinka i magnezijuma, kao i bortrioksid koji omogućava dobro oblikovanje.
Najvažnije svojstvo ovog sistema je  širok obim njegove primene.
o    Indikacije:
-unilateralni i bilateralni status
-u kombinaciji s implantatima
-za potporu (kao element mosta)  mostovima
o    Kontraindikacije za primenu staklenog ZX-27 patrljka:
-predubok zagrizaj
-pokretljiva ili mlitava, slaba gingiva

Radeći različita citološka, radiološka, patološka istraživanaja pokazalo se da je sistem  ZX-27  idealno rešenje za pacijente koji žele da mobilne  protetske nadoknade zamene fiksnim. Kao potvrdu kvaliteta ZX sistem dobio je ISO 9002, kao i CE (Evropska oznaka kvaliteta) kao testirani medicinski proizvod. Da bi se garantovao uspeh neophodno je da stomatolog i tehničar završe obuku i dobiju sertifikat. Sistem se već godinama upotrebljava u Evropi, a našao je i primenu kod naših suseda - Bugara i Hrvata, ali nažalost ne i kod nas.Želite da zakažete pregled kod zubara? Popunite kontakt formu i pošaljite nam svoj upit i mi ćemo Vas kontaktirati u najkraćem mogućem roku.

Kontakt forma

Poruka je uspešno poslata

 Komentari: 1 | Pogledajte komentare | Pošaljite komentar Postavite pitanje lekaru