Ocenite članak:
  • 107
(3.01 / 107)

Prva kubansko - srpska klinika


prva-kubansko-srpska-klinika

Klinika svojim planom i programom predviđa proširenje delatnosti u smislu angažovanja kubanskih doktora iz oblasti:
  • onkologije
  • imunologije
  • interne medicine
Te oblasti za sada će ispunjavati tako što će biti u stalnom kontaktu sa najznačajnijim doktorima tih oblasti sa svih Univerzitetskih klinika iz Havane.

Planiraju prvo da šalju pacijente na konsultacije uz prethodno dogovorene termine i uslove sa doktorima koji su u stalnom angažmanu i koji imaju ugovore o poslovno-tehničkoj saradnji sa njihovom klinikom. Tretiranje kubanskih lekova na bolesnicima koji uđu u program medicinskog turizma će obavljati isti ti doktori koji su angažovani od prvih konsultacija pa sve do konačnog izlečenja.

Centar za Flebologiju KubaMedik za negu pacijenata sa dijabeteskim stopalom pojavljuje se kao inicijativa gospodina Milivoja Cvetinovića iz Loznice, sa ciljem da se poboljša nivo zaštite zdravlja srpskog naroda. S obzirom na ugled napravljenog kubanskog leka u svetu, i Milivojevu blisku vezu sa ostrvom preko 10 godina posle višemesečnog napornog rada konačno je realizovana ideja. Zbog velike sume novca potrebne za lečenje i putovanje na ostrvo u Karibima gospodin Cvetinović se odlučio za otvaranje ove institucije, sa ciljem da smanji troškove u lečenju ovih bolesnika i poboljša kvalitet života u Srbiji.

Centar ima svu potrebnu tehnologiju i specijalizovane savete za negu pacijenata phlebological poremećaja, proširene vene na nogama, čireva različitog porekla, kao i za rešavanje komplikacije koje se tako često javljaju u nogama dijabetičara.


 Komentari: 1 | Pogledajte komentare | Pošaljite komentar Postavite pitanje lekaru