Ocenite članak:
  • 57
(2.88 / 57)

Popunjavanje bora i modeliranje usana


Autor: Mr sci med dr Vesna Rakic    

popunjavanje-bora-i-modeliranje-usana

Bore nastaju starenjem kože, gubitkom vlažnosti i promenom odnosa kolagenih i elastičnih vlakana. Takođe, mimična muskulatura prouzrukuje pojavu bora na karakterističnim mestima:na čelu, oko spoljašnjeg ugla oka i između obrva.

Sila zemljine teže utiče da se godinama pojave bore oko usana i na bradi. Moderni estetski zahtevi doneli su nam niz metoda koje bez upotrebe hirurškog noža, mogu da učine lice mlađim i do deset godina. Hijaluronskom kiselinom moguće je popuniti bore - učiniti ih nevidljivim, ispraviti kožne depresije i revitalizovati dermis.

Modeliranje usana

Godinama usne gube jedrinu, punoću i mladalački izgled. Linija usana više nije ravna, lepa i pravilna, a na koži gornje usne javljaju se uspravne borice. Svi ti stečeni nedostatci se mogu lako otkloniti filerima, za nekoliko minuta. Takođe, postoji potreba korigovanja i modeliranja usana kod mladih osoba koje žele povećanje usana, jer konstitucionalno imaju tanke ili asimetrične usne. Usne možemo korigovati trajnim ili preparatima ograničene trajnosti.

Ja preporučujem da se na početku uvek koristi preparat koji ima ograničeno dejstvo na 6 do 12 meseci. To vreme će Vam omogućiti da dok uživate u postignutom rezultatu, promislite i isplanirate buduću korekciju sa više ili manje volumena. Moj izbor je već više godina Teosyal. To je potpuno prirodna supstanca u obliku gela koja je biokompatibilna, ne-imunogena, 100% neživotinjskog porekla, ne-alergijska supstanca (nije potreban alergološki test pre injekcije).

Želite da zakažete plastičnu operaciju?


Zakažite pregled


 Komentari: 0 | Pogledajte komentare | Pošaljite komentar Postavite pitanje lekaru