POSTAVITE PITANJE LEKARIMA

Moje ime je (opciono):
Moj email je*:
Moj pol je*(označite polje):
Godina mog rođenja je*:
Zemlja*:
Poštanski broj i mesto*:
Izaberite oblast*:

Ukoliko postoji potreba dodajte sliku uz vaše pitanje:

Odaberite datoteku
Ne želim da moji podaci budu vidljivi na sajtu stetoskop.info

Plastična i rekonstruktivna hirurgija  (1896)

Lekari saradnici

    dr Dragana  Petrović-Popović
    Prim. Dr Dušanka Milošević
    dr spec. Igor Georgijev
    dr spec. Lazar Pajević
    dr Ljiljana Sekulović Stefanović
    Dr Marijana Bandić
    Mr sci. med. dr Olivera Partonjić Lazović
    Mr sci med dr Vesna Rakic
Pitanje iz oblasti Plastična i rekonstruktivna hirurgija | Odgovoreno: 03.12.2017
Odgovorio: dr Dragana Petrović-Popović

Pitanje broj #154512

Poštovani moja kćerka ima 10 godina i na licu port wine stains (fleke po rođenju). Imala je laserske tretmane ali sum delumni rezultati. Čitala sam da se to moze tretirati tkivnih ekspandera, pa me zanima gde se prav trtmani i da li je to neka operacija. Hvala

Poštovana,

Najbolje je da se obratite decijoj univerzitetskoj klinici jer oni imaju najvece iskustvo u pravilnom tretiranju takvih lezija, kod kojih sto se tice tretmana laserom treba biti strpljiv i uporan i ponavljati dovoljan broj puta. Postoji operacija ekspandiranja tkiva koja se sastoji od postavljanja ekspandera ispod koze i njegovog punjenja fizioloskim rastovorom te se na taj nacin dobija potrebna zdrava koza koja ce se iskoristi za rekonstrukciju. Moj savet je da se obratite decijem hirurgu koji se bavi plasticnom hirurgijom i u dogovoru sa njim odredite pravi tok lecenja vaseg deteta, u ovom slucaju je to tretman laserom.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Plastična i rekonstruktivna hirurgija | Odgovoreno: 22.11.2017
Odgovorio: dr Dragana Petrović-Popović

Pitanje broj #154456

Postovana, pre 8 godina sam imala operaciju melanoma (breslow 0, 75mm) . Zanima me da li bih smela da uradim korekciju nazolabijalnih bora dermalnim filerima i koju metodu biste mi vi preporucili s obzirom na dijagnozu koju sam imala?

Poštovana,
Dermalni fileri hijaluronske kiseline jesu izbor za nazolabijalne bore. Javite se plastičnom hirurgu koji će detaljno pregledati vaše rezultate i vaš patohistološki nalaz, nakon čega će doneti odluku o primeni dermalnih filera.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Plastična i rekonstruktivna hirurgija | Odgovoreno: 22.11.2017
Odgovorio: Prim. Dr Dušanka Milošević

Pitanje broj #154474

Poštovani,

03.11.2017. sam drvenom cepanicom povredila nos, kost je napukla i imala sam tri šava (laesio traumatica nasi). Rana lepo zarasta, ali nos gore u korenu ima izbočinu. Moje pitanje je da li će se to vremenom vratiti u normalu ili će ta grba ostati?

Poštovana,

Uzmite Serrapeptase tbl /1x1 tabletu pola sata pre doručka. Pošaljite sliku nosa od napred i iz profila i rtg snimak nosa ako imate.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (2)
Pitanje iz oblasti Plastična i rekonstruktivna hirurgija | Odgovoreno: 20.11.2017
Odgovorio: dr Dragana Petrović-Popović

Pitanje broj #154429

Želela bih da vas pitam da li radite smanjivanje usana? Ja sam ugradila silikone u usne od prilike pre deset godina i pre tri godine sam izvadila silikon iz gornje usne zbog toga što mi je previše bio izbačen deo iznad gornje usne, međutim i posle vađenja silikona i dalje je taj deo ostao izbačen, ne toliko ali dovoljno da mi se ne sviđa. Interesuje me da li postoji mogućnost da se to koriguje (spusti) ? Da li to može da se uradi laserom ili mora hiruški i ako možete da mi kazete cenu? Da li imate ordinaciju u Novom Sadu? 

Poštovana,
Moguće je uraditi koreciju asimetrije i veličine usne hirurškim putem ili korekciju hijaluronskim filerima. Potrebno je da dodjete na pregled radi odluke koja metoda je nabolja za vas.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Plastična i rekonstruktivna hirurgija | Odgovoreno: 10.11.2017
Odgovorio: Prim. Dr Dušanka Milošević

Pitanje broj #154294

Poštovani,

Zanima me operacija nosa, estetika i devijacija. Zapravo, godinama unazad ne dišem na nos, naročito u ležećem polozaju, vidljiva je devijacija sa unutrašnje strane, tj. nozdrve su različite. Nisam sigurna da li devijacija smeta disanju, tek treba da idem na pregled. Inače sam iz Požege, i zanima me da li je moguće da sa uputom za operaciju devijacije, besplatno operišem i estetiku? U pitanju je samo smanjenje kosti nosa, pošto mi je nos veliki, nemam grbu, niti je širok, samo je veliki iz profila. Volela bih da bude manji, to mi jako smeta i godinama imam kompleks zbog toga.

Poštovana,

Posaljite slike nosa od napred i iz profila na ovaj mejl.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Prikaži:
1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 380 |  Sledeća»