Psihijatrijske bolesti  (2114)

Postavite pitanje

Pitanje iz oblasti Psihijatrijske bolesti | Odgovoreno: 23.09.2017
Odgovara: Prof. Dr Nađa Marić Bojović

Poštovani, 

Pre pet meseci sam se porodila, i unazad u roku od dva meseca, tri puta prilikom buđenja u toku noći, na par sekundi vidim pauka (odnosno, kao krake pauka koji brzo nestaju). To mi se samo još jednom desilo pre dve godine posle dugog i napornog puta autobusom za Tursku. Ima li to veze sa umorom ili treba da se obratim lekaru? Molim Vas za odgovor, jako sam uplašena šta bi to moglo biti! 

Hvala unapred!

Poštovana,

Da, to može imati veze sa psihofizičkom iscrpljenošću, te će se najverovatnije povući kada budete uspostavili malo manje naporan tempo i stabilizovali san, kao i post-porođajni status psihoneuroendokrinog sistema. Promene opažanja neposredno nakon buđenja ili tokom uspavljivanja (kratkotrajne) nisu znak poremećaja zbog koga se treba javljati lekaru.

Pozdrav


 Komentari (2)» Postavite komentar

Postavio: Ivana Simic
26.09.2017. 06:58:25
Hvala puno doktorka na odgovoru! Veliki pozdrav!
Postavio: Biljana
09.10.2017. 22:16:04
Ovo je moje pitanje postovana, pre 19 godina bila sam na sahrani samoubice i to je bio moj prvi susret sa sahranama. Njega nisam poznavala. Vec 19 godina od tada imam ok0 i javljaju mi se suicidne misli kao i napadi panike i straha. U poslednjih godinu dana pijem flunisan ujutru, onzapin popodne, a uvece tritico i rivotril. Kako da se izlecim. Moja dijagnoza je postraumatski poremecaj. Hvala unapred