Opšta medicina  (1650)

Postavite pitanje

Pitanje iz oblasti Opšta medicina | Odgovoreno: 11.01.2017
Odgovara: dr Bogdan Pinterović

Dobar dan, od sredine oktobra su mi se pojavili problemi sa naduvenim i tvdim stomakom, zatvorom i gasivoma, koji su bili katastrofa. U jednom momentu sam bila toliko naduvena da mi je drugarica rekla kao da sam u 7 mesecu trudnoće. Ujutru imam ravan stomak, kasnije u toku dana se nadujem ali ne kao pre. Sada je već podnošljivo. Medjutim pojavilo mi se krčanje creva i kad nisam gladna. Imam redovne stolice ponekad jednom dnevno nekad 2-3 puta dnevno, ali bez pomoći šljiva i ostalih preparata. Imam jutarnje mučnine, muči me glavobolja, plavo oko očiju, izražene vene po rukama (mada mi kažu da je to normalno, jer sam plava, a jos sam i smršala), osećam umor i kad ustanem iz kreveta, otekle kapke, neku težinu u želucu. Mogu sve da jedem, pijem dosta kafe. Radila sam nalaz krvi imam povišeno gvoždje 32 i holesterol 5. 60, inače sam pod stresom od oktobra maltene svaki dan. Šta to može da bude?

Poštovana,
Vaše tegobe mogu biti posledica stresa kojim ste izloženi svakodnevno kako kažete, ali bih preporučio da se odradi kompletna krvna slika sa laboratorijom i eventualno fob test (skrining test na skriveno krvarenja u stolici) pa da se daje konačan odgovor ili dalja dijagnostika.
a pošto ste naveli problem sa nadimanjem uzmite espumisan kapsule, po 2 kapsule 3 puta dnevno, a za mučninu možete probati sa controlocom od 40mg po jednu tabletu ujutru pre doručka.

Pozdrav


 Komentari (0)» Postavite komentar

Nema postavljenih komentara za ovaj odgovor.