POSTAVITE PITANJE LEKARIMA

Moje ime je (opciono):
Moj email je*:
Moj pol je*(označite polje):
Godina mog rođenja je*:
Zemlja*:
Poštanski broj i mesto*:
Izaberite oblast*:

Ukoliko postoji potreba dodajte sliku uz vaše pitanje:

Odaberite datoteku
Ne želim da moji podaci budu vidljivi na sajtu stetoskop.info

Opšta medicina  (1469)

Lekari saradnici

    dr Biserka Rakić
    dr Bogdan Pinterović
    dr Bratislava Šarac
    dr Danka Živanović
    dr Dragana Stamenkovic
    dr Jelena Divčić
    dr Jelena Soldatović
    dr Miloš Milinković
    dr Nenad  Ćupina
    dr Silvia Jovanović
    dr Tijana Milenković
    dr Verica Milojkovic
Pitanje iz oblasti Opšta medicina | Odgovoreno: 20.01.2017
Odgovorio: dr Tijana Milenković

Pitanje broj #150379

Vec 6 godina imam konstantnu vrtoglavicu i napetost u glavi bez prevelikih bolova. Često su mi hladne noge. Jedino kad spavam vrtoglavica i nelagodnost nisu prisutni. Kada sedim ili gledam tv ja ne mogu u jednom mestu držati glavu čak ni minut jer mi je prisutan osećaj da će se nesto desiti u glavi. A takodje osećam i jaku malaksalost a i mučninu. Pomozite ili mi kažite gde da se javim. 

Poštovani, najverovatnije imate problema sa lošom cirkulacijom što objašnjava hladnoću ekstremiteta i vrtoglavicu. Osećaj napetosti, malaksalosti i mučnine bile bi prateće posledice vrtoglavice. Ukoliko imate i srčanih tegoba u smislu dilatacije srčanog mišića ili srčane slabosti, verovatnije je da je reč o tome. Međutim, vaše tegobe mogu biti i neurološkog porekla. Trebalo bi da se javite svom izabranom lekaru koji će vas uputiti pravom specijalisti.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Opšta medicina | Odgovoreno: 15.01.2017
Odgovorio: dr Bogdan Pinterović

Pitanje broj #149523

Poštovanje, već skoro dva meseca mi stalno suze oči, svrbe me. Kijam i nos mi curi. Da li je moguće a je u pitanju alergija, pošto nema polena u vazduhu. Imate li neki savet? Hvala.

Poštovani,
Može biti alergija. Alergija se ne mora ispoljiti samo na polen, alergeni mogu biti i prašina, grinje, duvanski dim itd.
Bilo bi pozeljno da se odradi kožni alergo test (patch test) da se vidi na šta ste alergični, a nakon toga da se razmatra koja bi terpaija bila najadekvatnija.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Opšta medicina | Odgovoreno: 15.01.2017
Odgovorio: dr Bogdan Pinterović

Pitanje broj #149698

Imam 26 godina, ženskog sam pola, i imam problem sa stopalima. Kada sedim ili stojim tabani na obe noge mi postanu ljubicasti, ako ih protrljam ili se pokrenem vrate se u normalnu boju, stopala su mi tada hladna. Predveče mi se stopala zagreju ali su jarko crvene boje. Šta može da bude uzrok ovoga i kod kog lekara bih trebala da odem?

Poštovana,
Verovatno imate problem sa cirkulacijom. Posavetujte se sa fizijatrom o ovom problemu.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Opšta medicina | Odgovoreno: 11.01.2017
Odgovorio: dr Bogdan Pinterović

Pitanje broj #149800

Dobar dan, hteo bih da pitam za savet. Išao sam da proverim krv pa da vas zamolim za neki savet. U principu je sve (većina) u redu, jedino je povišen sećer - 6,8 i povišen holesterol - 5,59 (hdl - 1,44, ldl - 3,47). Doktorka mi je rekla da uzmem za svaki slučaj da pijem melpamid od 2 mg i da dodjem na kontrolu za 3 meseca, da opet izvadim krv. Šta mislite, da li da pijem lekove, ili ne? Ili da to dovedem u red šetnjom, ishranom? Lekove baš izbegavam, jedino ako mora. Razmišljam da od ovih lekova čovek postane zavistan, organizam se ne bori sam. I ranije mi je šećer bio na granici dozvoljenog, od negde 5,5 do ovih 6,8. Sa majčine strane imam rođake koji imaju dijabetes. Ja stvarno vodim računa o ishrani, šetam skoro svaki dan 5-10 kilometara, jedino od lošeg što uzimam je pivo, negde jednom nedeljno kada izadjem u grad.

Poštovani,
Trebate znati da bi se adekvatno odredila koncentracija šećera u krvi to se mora odraditi izjutra i to natašte (odnosno na prazan želudac), vrednosti variraju, ali se kao gornja granica uzma 6, 7. Vidite da ponovite analize. Ja lično ne bih krenuo sa terapijom dok se sva ispitivanja ne obave, ipak je ovo neka granična vrednost. Vidite da korigujete ishranu maksimalno.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (1)
Pitanje iz oblasti Opšta medicina | Odgovoreno: 11.01.2017
Odgovorio: dr Bogdan Pinterović

Pitanje broj #149934

Zadnjih par dana imam konstantnu nelagodnost u želucu, osećaj težine, gadjenje i mučninu. Zalogaji hrane mi padaju teško kao kamen da sam pojela, čak i mali dodir u predelu želuca boli, imam osecaj da sam sita stalno, iscrpljuje me, ujedno povremeno  mi se javlja hipertenzija i tahikardija posle jela. Od ranijih problema imala sam grčeve u predelu želuca i pojačanu kiselinu. Da li postoji neko rešenje trenutno da se otkloni taj osećaj težine i bola? Hvala unapred

Poštovana,
Probajte ranitidin šumeće tablete 1-2 tabletu dnevno ili controloc od 40mg, 1 dnevno 30 minuta pre doručka.
Savetovao bih vam da se javite gastroenterologu ako ovo stanje perzistira duže vreme radi dalje dijagnostike.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Prikaži:
1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 294 |  Sledeća»