Ocenite članak:
  • 116
(2.85 / 116)

Najgori gradovi za one koji pate od prolećnih alergija


najgori-gradovi-za-one-koji-pate-od-prolećnih-alergija

Budite svesni navedenih žarišta prolećnih alergija

Možete ih zvati zemljama kijanja i šmrkanja. Američka fondacija za astmu i alergije je upravo objavila listu glavnih gradova prolećnih alergija za 2012. Rangiranje je zasnovano na količini polena, upotrebi lekova protiv alergije i broju alergologa po pacijentu. U nastavku možete naći 10 najgorih gradova za one koji pate od prolećnih alergija.

1. Knoksvil, Tenesi

Opšta ocena: 100
Ovaj grad istočnog Tenesija je prepun polena i zaslužuje savršen rezultat od 100 poena. Većina stanovnika koristi lekove protiv alergije, poput antihistamina, kortikosteroida i nesteroidnih lekova.

2. Mek Alen, Teksas

Opšta ocena: 96.71
Alergijska perspektiva ovog grada, koji se popeo sa devetog na drugo mesto ove godine, je sumorna. Grad je često topao i vlažan tokom proleća. što može povećati količine polena.

3. Luizvil, Kentaki

Opšta ocena: 93.31
Luizvil se nalazi u bluegrass region (region plave trave) i trave predstavljaju primarni izvor polena. Prošle godine, ovaj grad je zauzimao drugo mesto na listi najgorih gradova po prolećnim alergijama

4. Džekson, Misisipi

Opšta ocena: 92.85
U ovom domu šuma, prerija i njiva, stanovnici suosuđeni na korišćenje lekova protiv alergija.

5. Wičita, Kanzas

Opšta ocena: 91.36
Svi koji patite od alerigija obratite pažnju: Jaki vetrovi nose polen ravnicom. Sa trinaestog mesta na kome je bila prošle godine, Vičita se sada vratila među prvih 10.

6. Oklahoma, Oklahoma

Opšta ocena: 90.57
Polen je najzastupljeniji u Sunbelt državama (državama sunčanog pojasa) i grad Oklahoma nije pošteđen.

7. Chatanuga, Tenesi

Opšta ocena: 89.63
Situacija u ovom gradu na jugu, okruženom Smoky planinama i rekom Tenesi, se popravlja: Čatanuga je prošle godine zauzimao 5. mesto.

8. Memfis, Tenesi

Opšta ocena: 85.19
Hrastovo drveće ovog grada proizvodi na hiljade polenskih čestica i tako postavlja Memfis među 10 najgorih gradova po prolećnim alergijama.

9. San Antonio, Teksas

Opšta ocena: 84.41
Prošle godine, San Antonio je bio na četrdesetdrugom mestu, što predstavlja ogromnu razliku u odnosu na ovogodišnje deveto mesto. Slobodno okrivite veliku količinu polena i veliki procenat upotrebe lekova protiv alergija.

10. Dejton, Ohajo

Opšta ocena: 82.15
Dejton napreduje: Prošle godine je bio na sedmom mestu. Ipak, i dalje ima nadprosečno visok nivo polena i ukoliko sretnete građanina Dejtona, najverovatnije će se ispostaviti da koristi lekove protiv alergija.


 Komentari: 0 | Pogledajte komentare | Pošaljite komentar Postavite pitanje lekaru