POSTAVITE PITANJE LEKARIMA

Moje ime je (opciono):
Moj email je*:
Moj pol je*(označite polje):
Godina mog rođenja je*:
Zemlja*:
Poštanski broj i mesto*:
Izaberite oblast*:

Ukoliko postoji potreba dodajte sliku uz vaše pitanje:

Odaberite datoteku
Ne želim da moji podaci budu vidljivi na sajtu stetoskop.info

Maksilofacijalna hirurgija  (1139)

Lekari saradnici

    Ass. dr Bojan Pejaković
    doc dr Dragan Krasić
Pitanje iz oblasti Maksilofacijalna hirurgija | Odgovoreno: 20.03.2017
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #151464

Poštovni, 
zanima me nakon koliko dana je dozvoljno pušenje nakon operacije podjezične resice? 
Unaprijed hvala

Poštovana,
što duže odlažete cigarete bolje po Vas.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Maksilofacijalna hirurgija | Odgovoreno: 20.03.2017
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #151410

Zdravo, 
danas sam bila kod stomatologa za postavljanje fiksne proteze. Međutim, dr mi je rekao da moram da uradim operaciju vilice jer mi je donja vilica mnogo ubačena. Mene zanima koliko košta operacija iste i da li može troškove da preuzme zdrastveno osiguranje. 
Hvala unapred.

Poštovana,
što se tiče cene, bez pregleda se ne može utvrditi cena obzirom da tačno i ne znam šta treba da se radi. O tome da li zdr. osiguranje može da plati troškove lečenja morate popričati u nadležnom fondu. Pozivam Vas da pogledate sajt www.medikdent.com i eventualno zakažete pregled.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Maksilofacijalna hirurgija | Odgovoreno: 13.03.2017
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #151315

Pozdrav,
imam problem sa donjom vilicom. 90% sam siguran da je u pitanju mikrogenija znači, nerazvijena donja vilica odnosno mandibula. Zanima me pošto mi je zagrizaj normalan, koje su mi mogućnosti za rešavanje ovog problema i da li bih mogao da ga rešim besplatno? Imam 17 godina i ogroman psihički problem zbog te neproporcionalnosti jer uz to imam i grbu na nosu koja samo povećava vizualno moj problem. Zubi su mi u redu, normalno grizem, svi zubi se podudaraju, ali je donja vilica previše nerazvijena. Video sam da postoji ona genioplastika ali tu se donja vilica pomera unapred što bi mi napravilo progeniju jer ne može više da se pomeri napred a da zagrižaj ostane normalan. Takodje, video sam i silikonski implant ali mi je to preskupa varijanta jer ako bih plaćao i to i operaciju nosa izašlo bi me bar 2000 evra koje ja sa 17 god ne mogu da skupim. Previše me opterećuje problem, ne mogu normalno da funkcionišem a ne mogu da dopustim da mi prodje mladost dok rešim to. Psihički sam u veoma lošem stanju. Ako vam nije teško da mi napišete svoje mišljenje i sve što znate oko plaćanja. I da li može osiguranje to da pokrije jer je to ipak urodjen defekt koji utiče na moje mentalno zdravlje?
Pozdrav

Poštovani,
kao prvo, sa 17 godina spadate u maloletna lica i predvidjeni zahvati se preporučuju da se rade tek sa navršenim punoletstvom. Dalje, genioplastika podrazumeva pomeranje brade a ne vilice. Očigledno je da nemate kompletne informacije vezano za problematiku, što je i očekivano s obzirom da niste stručnjak. Deformiteti koje navodite spadaju u kompleksne i nije dovoljan letimičan pogled u ogledalu da bi se procenilo u čemu je problem. Bez detaljnog kliničkog pregleda, analize rtg snimaka i sl. Ne može se proceniti koja vrsta anomalija je zastupljena kod Vas, ako ih uopšte i ima ili je to Vaša lična impresija. Obzirom na loše psihičko stanje koje ste naveli, za sada savetujem da se javite psihologu.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Maksilofacijalna hirurgija | Odgovoreno: 07.03.2017
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #151256

Već duže vreme imam problem sa zglobom donje vilice. Ispred uha osećam bol kad jedem i zevam. Kad jako otvorim usta, pre se čulo pucketanje, a sad samo jak bol. Često i ako me ne boli, čim progutam bol počinje. U septembru/oktobru sam izvadila zub šesticu na istoj toj strani, možda ima neke veze. Neki ljudi su mi predlagali silikonsku protezu, mada ja ne znam šta je to. Molim vas, recite mi šta da radim. 
Hvala unapred.

Poštovana,
bez pregleda zaista ne mogu reći o čemu je reč, žao mi je. Pogledajte sajt www.medikdent.com i eventualno zakažite pregled.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Maksilofacijalna hirurgija | Odgovoreno: 05.03.2017
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #151230

Pre mesec dana operisao sam prelom zigomatične kosti, tačnije jagodične i prelom kostiju gornje vilice. Hteo bih da pitam da li je normalno da je rana u ustima još malo otvorena, nije skroz zarasla, i da li je normalno da mi još trne ta strana usne, nosa i oko oka? 
Hvala unapred na odgovoru.

Poštovani,
nekad se dešava da rani treba duže da zaraste ali ako i posle mesec dana postoji otvorena rana onda se svakako javite nadležnom hirurgu. Što se tiče utrnulosti ono je posledica povrede živca koji se nalazi u predelu preloma i treba vremena da se oporavi dok u manjem procentu se dešava da utrnulost bude i trajna.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Prikaži:
1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 228 |  Sledeća»