POSTAVITE PITANJE LEKARIMA

Moje ime je (opciono):
Moj email je*:
Moj pol je*(označite polje):
Godina mog rođenja je*:
Zemlja*:
Poštanski broj i mesto*:
Izaberite oblast*:

Ukoliko postoji potreba dodajte sliku uz vaše pitanje:

Odaberite datoteku
Ne želim da moji podaci budu vidljivi na sajtu stetoskop.info

Maksilofacijalna hirurgija  (1144)

Lekari saradnici

    Ass. dr Bojan Pejaković
    doc dr Dragan Krasić
Pitanje iz oblasti Maksilofacijalna hirurgija | Odgovoreno: 24.04.2017
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #151897

Nemam pitanje, samo sam htela da pohvalim sve doktore i medicinske sestre sa odeljenja masilofacijalne hirurgije KCV, a posebno dr Pejakovića i dr Dedića. 
Skoro sam ležala kod vas posle operacije benignog tumora pljuvačne žlezde.

Poštovana,
hvala na lepim rečima.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Maksilofacijalna hirurgija | Odgovoreno: 11.04.2017
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #151732

Hvala na brzom odgovoru (pitanje od juče u vezi otekline ispred uha). Zaboravio sam da spomenem da sam već odradio uz vrata posle koga sam upućen kod mfh. Nalaz uz: pod usne duplje nema. Jasnih znakova za celulitis. Podvilično medijalno lgl inflamirana 15 mm hipoehogena edematozna. Podvilična pljuvačna žlezda uobičajenih dimenzija sa više cističnih promena, u angulusu mandibule jedna lgl 15 mm, u izvodnom kanalu pljuvačne žlezde manja hiperehogenost, ne isključuje se sitan kalkulus. Ispred gl parotis jedna lgl do 10 mm i blagi edem mekih tkuva ispred žlezde. Upalne promene u parotidnoj i pljuvačnoj žlezdi levo. 
Sa tim nalazom sam otisao kod mfh. Izvinite što opet pišem ali sam zabrinut. Ne znam da li da odem kod drugog mfh? 
Hvala još jednom.

Poštovani,
kod vas se najverovatnije radi o upali pljuvačne žlezde (po uz nalazu) a uvećani limfonodul je posledica same upale. Dakle, nije reč o zubu. Savetujem da potražite mišljenje drugog mf hirurga.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Maksilofacijalna hirurgija | Odgovoreno: 10.04.2017
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #151728

Poštovani, 
pre mesec dana primetio sam oteklinu ispred levog uha. Mekana je i ne boli me. Obratio sam se zubaru jer sam posumnjao da je od zuba. Uradjen mi je ortopan, izvadjen jedan zub (bio pod gangrenom). Jedan je popravljen, i ostao još jedan da izvadim. Zubar kaže da je verovatno infekcija od zuba. Uradio sam analize krvi i analize urina i nalazi su dobri. Pošao sam i do maksilofacijalnog hirurga. Pregledao je analize (otok nije pogledao) i rekao da je verovatno od zuba i dao mi 2 antibiotika: augmentin i medazol i da se ne moram javljati na kontrolu. Sutra završavam sa terapijom ali otok se ne smanjuje. Mislite li da još nešto treba da odradim ili da se javim nekom drugom doktoru? 
Hvala unapred

Poštovani,
uradite ultrazvuk vrata i javite se maksilofacijalnom hirurgu. Po opisu bih rekao da nema veze sa zubima.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Maksilofacijalna hirurgija | Odgovoreno: 05.04.2017
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #151674

Da li je moguće uraditi nešto sa vilicom? Jako malo mogu da otvorim usta i to mi smeta pri jelu i govoru. Takodje, i kad je popravljanje zuba u pitanju, dosta zuba sam tako i izgubila. Problem sa vilicom je nastao nakon zračenja u predjelu glave vrata kad sam imala 11 godina. Vremenom sam se bila navikla na to ali sad mi već smeta. Ne znam ima li veze sa tim i to što mi kost gornja nije baš dobra za implatante. 
Srdačan pozdrav, Marija

Poštovana,
bez detaljnog kliničkog pregleda ne mogu ništa konkretno da kažem. Pogledajte sajt www.medikdent.com i ukoliko želite možete zakazati svoj pregled. 

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Maksilofacijalna hirurgija | Odgovoreno: 03.04.2017
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #151645

Poštovanje, 
2010. godine sam operisala fibrom na jeziku. 2011. opet je izvršena intervencija, uglavnom na moju inicijativu, jer je doktor tvrdio da nije isto i da "nije ništa". Intervencija je svakako ponovljena. Dešavalo se da mi opet izadje nešto na jeziku i da prodje kroz par dana ili nedelja. Nisu afte u pitanju. 2015. i 2016. god takva nelagodnost trajala je i po mesec dana. Svaki put dodje do stadijuma kad se povlači ali nista. Sada sam otišla kod doktora koji je intervenciju radio 2010. I 2011. I nakon bas kratkog pregleda rekao mi je da opet predlaže operaciju s obzirom da se vraća, čak sumnja na strano telo. Ove godine, 2017. opet ista priča. Par puta se pojavljivalo i samo nestajalo, a trenutno imam ponovo. Da napomenem da sam se jula 2016. porodila. Molim vas da me uputute kome bih mogla da se javim i na koji način da se ispita šta se tačno dešava. Izvinite na dužem opisu,  unapred zahvalna. 

Poštovana,
ne znam uopšte o čemu se radi, sem da Vam se pojavljuje "nešto" na jeziku. Bez kliničkog pregleda ne mogu ništa više reći. Pokušajte da se javite spec. bolesti usta, možda se radi o ne hirurškoj bolesti. Zaista ne mogu ni pretpostaviti o čemu se radi.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (1)
Prikaži:
1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 229 |  Sledeća»