POSTAVITE PITANJE LEKARIMA

Moje ime je (opciono):
Moj email je*:
Moj pol je*(označite polje):
Godina mog rođenja je*:
Zemlja*:
Poštanski broj i mesto*:
Izaberite oblast*:

Ukoliko postoji potreba dodajte sliku uz vaše pitanje:

Odaberite datoteku
Ne želim da moji podaci budu vidljivi na sajtu stetoskop.info

Maksilofacijalna hirurgija  (1155)

Lekari saradnici

    Ass. dr Bojan Pejaković
    doc dr Dragan Krasić
Pitanje iz oblasti Maksilofacijalna hirurgija | Odgovoreno: 18.07.2017
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #152916

Poštovani,

Unazad dve godine kod sina (13 god) sam primjetila asimetriju lica. Uradio je mr mozga, koji je uredan ali se prikazala asimetrija koštanih i mekotkivnih struktura lica. Smanjen je volumen masteričnog, te u manjoj mjeri medijalnog i lateralnog pterigoidnog mišića s desne strane u komparaciji sa lijevom. Također je blago smanjen volumen maksilarnog sinusa. Nema značajne asimetrije volumena subkutanog masnog tkiva. Tri doktora su pogledala ovaj nalaz i dali različite dijagnoze. Facijalna hemihipertrofija, hipertrofija masetera te mogućnost facijalne hemijatrofija. Nisu sigurni te su rekli praćenje i terapija žvakanja na oslabljenoj strani. Dječak je zdrav i osim blage asimetrije nikakvih problema nema. Molim Vas za Vaše mišljenje.

Hvala unaprijed

Poštovana,

Po opisu bih rekao da je u pitanju facijalna hemiatrofija, tj. zaostajanje obolele strane lica u razvoju. Bez detaljnog pregleda ne mogu ništa konkretno reći u vezi eventualne terapije.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Maksilofacijalna hirurgija | Odgovoreno: 29.06.2017
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #152666

Poštovani, 

Pre tri meseca sam radila ultrazvuk štitne žlezde i tom prilikom je utvrdjeno sledeće: "u donjem polu desne parotidne žlezde ovalna solidna homogena, jasno ograničena promena 16x6mm, nekarakteristike limfnog nodusa. Obe parotidne i submandibularne žlezde normalne veličine. " Savetovana poseta maksilofacijalnom hirurgu. Doktorka koja je radila ultrazvuk mi je rekla da nije ozbiljno, ali da ipak ne odlažem mnogo pregled. Da li je i koliko ozbiljna situacija? Da li se u mom slučaju radi biopsija ili se samo prati stanje redovnim ultrazvučnim pregledom? Da li je potrebna operacija? Pre godinu dana sam takodje radila ultrazvuk štitne, kod iste doktorke ali nije bilo takvih nalaza, tj. sve je bilo u redu sa parotidnom (štitna takodje u redu, kao i sad). Molim Vas za mišljenje.

Unapred hvala.

Poštovana,

Bez pregleda se ne mogu izjasniti koliko je situacija ozbiljna. Svakako bih voleo i ja da Vas pregledam ultrazvukom, jer mi nalaz nije do kraja definisan. Sto se tiče biopsije, i to dolazi u obzir, ali tek nakon pregleda, i to tzv. Fna biopsija, a ne klasicna. Pogledajte sajt www. Medikdent.com i eventualno zakažite pregled.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Maksilofacijalna hirurgija | Odgovoreno: 22.06.2017
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #152568

Poštovanje, 

Sinu, od 13.5 godina, slučajno primetih ispod brade, kao ispod baze jezika, 2 otekline, levo kao zrno pasulja, a desno pirinča, centralno postavljene (prilikom gledanja u plafon jako podignute glave) , ne boli, nema nikakvih smetnji. Kako je alergičan na sve i svašta, odvedela sam ga kod pedijatra i pedijatar je dao da se uradi crp i ks. Crp 0, krvna slika blago anemična (za to već dobija preparate gvožđa) . Posle na kontrolama, kod nekoliko pedijatara, pokažemo to, i niko ne odreaguje da je problem, samo kažu to nije ništa. Danas na kontroli krvne slike, pokažemo oteknuća, doktor nam da uput za plastičnog hirurga na institutu zbog sumnje da može biti neka cista. Napominjem da mi se čini da ne rastu otekline, koža je normalne boje, ne boli, niti ima smetnji pri gutanju ni jelu. Ne mogu znati koliko dugo je ima jer sam slučajno primetila. O čemu može biti reč, malo sam se uplašila ciste i doktora plastičara? 

Hvala

Poštovana,

Neće Vam biti od pomoći plastični hirurg. Načinite uz vrata i javite se maksilofacijalnom hirurgu.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Maksilofacijalna hirurgija | Odgovoreno: 21.06.2017
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #152557

Poštovani, 

Da li možete da mi kažete okvirnu cenu pregleda na privatnoj klinici gde Vi radite? Ukratko, problem je sa vilicom. Imala sam otvoren zagrizaj, koji se zatvorio pošto sam nosila fiksnu protezu. Ali posle devet meseci od skidanja, zagrizaj se vidno pokvario. Svi zubari su mi govorili da sam za operaciju, ali ja nisam bila spremna. Sada bih da to rešim po svaku cenu, jer mi sve više i više smeta. Pa me interesuje cena tog prvog pregleda?

Poštovana,

Javite se mailom na bpejak@gmail. Com.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Maksilofacijalna hirurgija | Odgovoreno: 16.06.2017
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #152471

Poštovani, 

Pukla mi je vilica, sutra mi je operacija i stavljaju mi titanijumske pločice, zanima me koliko traje operacija i koliki je oporavak?

Hvala

Poštovani,

Obzirom da ne znam kakav je prelom, niti šta se planira, to treba da porazgovarate sa nadležnim hirurgom.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Prikaži:
1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 231 |  Sledeća»