POSTAVITE PITANJE LEKARIMA

Moje ime je (opciono):
Moj email je*:
Moj pol je*(označite polje):
Godina mog rođenja je*:
Zemlja*:
Poštanski broj i mesto*:
Izaberite oblast*:

Ukoliko postoji potreba dodajte sliku uz vaše pitanje:

Odaberite datoteku
Ne želim da moji podaci budu vidljivi na sajtu stetoskop.info

Maksilofacijalna hirurgija  (1231)

Lekari saradnici

    Ass. dr Bojan Pejaković
    doc dr Dragan Krasić
Pitanje iz oblasti Maksilofacijalna hirurgija | Odgovoreno: 05.12.2018
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #159974

Poštovani, prije 12 godina sam operisala resicu, zbog prevelikog razmaka između zuba. (sada imam 20 god) nosila sam aparatić 2 godine i sve je bilo uredu nekoliko mjeseci dok razmak nije počeo da se vraća. Danas je razmak skoro pa u potpunosti vraćen, a neki od doktora predlažu ponovnu operaciju resice. Želim da napomenem da je moja želja da uradim kompozitne fasete, pa da poslije nosim plastiku kao onu nakon skidanja aparatića. Neki od doktora smatraju da je razlog razmaka nepravilno nošenje plastike (ima smisla, jer nije nošena svo vrijeme nego samo godinu dana nakon skidanja aparatića) , a ne gore pomenuta resica. Hvala vam mnogo

Poštovana,
Zaista ne mogu nista reci bez detaljnog pregleda. Ispostovali ste proceduru nosenja aparata, da li je dijagnoza mozda bila pogresna ili je neki drugi uzrok, to ne mogu reci bez pregleda.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Maksilofacijalna hirurgija | Odgovoreno: 23.11.2018
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #159860

Postovanje, zanima me informacija od vas u vezi otoka i zarastanja posle operacije vilice (radjena titanijumskom plocom) . . Proslo je malo manje od mjesec dana i otok na mjestu ja malo manji i meksi (bio je pretvrd) . Doktorka mi je na kontroli rekla da je to oziljak od operacije, i da ce splasnuti vremenom. . Ali mi ne uliva samopouzdanje i bojim se da ne ostane tako zbog, mozda, loseg zahvata. . . Vilica mi je jos uvijek deformisanog izgleda, da li postoji i plasim se da ce tak oziljak ukoliko zadebljano zaraste uticati na izgled spolja zauvijek. . S obzirom da je jos freska rana, da li postoji neki tretman kako bih podspijesio pravilnije zarastanje i uklanjanje tog otoka? Hvala

Poštovani,
Ukoliko je proslo mesec dana od operacije nikakvog otoka ne sme biti. Sto se tice tvrdocee u predelu operisane regije, to jeste posledica oziljka. Tesko je proceniti bez pregleda. Pominjete da je vilica deformisanog izgleda, ne znam sta to podrazumeva. Pogledajte sajt www. Medikdent. Com i eventualno zakazite pregled.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Maksilofacijalna hirurgija | Odgovoreno: 16.11.2018
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #159777

Poštovani dobar dan, beba od 2 mjeseca ima rascjep usne sa jedne strane. Operacija će biti ubrzo pa me interesuje da li beba odmah posle zahvata može da nastavi sa dojenjem ili će morati neka druga vrsta hranjena da se uvodi dok smo u bolnici. Beba do sada bez problema sisa i dobija na kilazi. Takođe me interesuje koliko dugo se moraju drzati letvice na rukama da ne bi dohvatio usne i ranu. Hvala puno!

Poštovana,
Popricajte sa nadleznim hirurgom. On zna koju ce operaciju itvesti i kakav je postoperativni tok.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Maksilofacijalna hirurgija | Odgovoreno: 04.11.2018
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #159675

Imam asimetriju lica, naime na levoj strani mi je masetericni misic siri i veci nego na desnoj strani, mislim da je zbog loseg zagriza sve to, imam mostove na gornjoj vilici, da li bi pregledom na maksilofacijalnoj hirurgiji mogo da dobijem neko resenje ovog problema?

Da pogledate sliku vezanu za ovo pitanje kliknite ovde

Poštovani,
Upravo je maksilofacijala hirurgija mesto na kom cete utvrditi uzrok i naci resenje, tako da je odgovor - da.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Maksilofacijalna hirurgija | Odgovoreno: 02.11.2018
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #159654

Poštovani, pre četiri meseca došlo je do oticanja male pljuvačne žlezde u usnoj duplju locirane sa unutrašnje strane donje desne jedinice. Pre mesec dana izvršen je pregled od strane maksilofacijalnog hirurga koji je utvrdio da je došlo do pomenute upale i kao terapiju dao sijalngoge. U roku od dan veći deo otoka je splasnuo. Ali se evo posle mesec dana oseca kao da je pljuvačni kanal nabrekao i postoji manji "čvor" na njemu, a u delu blize samom zubu desni su i dalje blago natečene. Interesuje me da li je potreban još neki vremenski period da bi se stanje regulisalo ili treba ponovo otići na konsultacije i eventualno neki dalji tretman? Hvala

Poštovana,
Treba kontrola.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Prikaži:
1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 247 |  Sledeća»