POSTAVITE PITANJE LEKARIMA

Moje ime je (opciono):
Moj email je*:
Moj pol je*(označite polje):
Godina mog rođenja je*:
Zemlja*:
Poštanski broj i mesto*:
Izaberite oblast*:

Ukoliko postoji potreba dodajte sliku uz vaše pitanje:

Odaberite datoteku
Ne želim da moji podaci budu vidljivi na sajtu stetoskop.info

Maksilofacijalna hirurgija  (1224)

Lekari saradnici

    Ass. dr Bojan Pejaković
    doc dr Dragan Krasić
Pitanje iz oblasti Maksilofacijalna hirurgija | Odgovoreno: 18.10.2018
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #159498

Postovanje, trebam da operisem donju vilicu (izbacena mi je) . Interesuje me da li je vilica nekako uvezana posle operacije i ako jeste koliko dugo. I koliko traje oporavak, kada cu moci da nastavim sa treningom (fudbal)

Poštovani,
Vilice su "uvezane", najcesce, 4 nedelje. Posle toga sledi jos ortodontski tretman narednih 6 meseci.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Maksilofacijalna hirurgija | Odgovoreno: 17.10.2018
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #159476

Postovani, treba da operisem manju cistu na vratu, a na istom imam hemangiom koji je tu od rodjenja. Nikad mi nije pravio probleme, inacr imam 20 godina. . Da li postoji opasnost po hemangiom kada dodje do operacije? Malo sam uplasena.

Poštovana,
Uaista ne mogu odgovoriti na to pitanje obzirom da ne znam gde se nalazi cista u odnosu na hemangiom. Popricajte sa nadleznim hirurgom.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Maksilofacijalna hirurgija | Odgovoreno: 20.09.2018
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #159201

Tri puta sam operisala dobroćudni tumor pljuvačne žlezde. Odmah sam na mestu gde je bio dren imala kuglicu. Sada sam već nekoliko puta radila ultrazvuk jer na ožiljku imam neke kuglice. Doktor ORL mi je rekao da to nije ništa. Ipak se plašim.

Poštovana,

Odmah mogu da vam kažem da ORL specijalista nije kompetentan za operativno lečenje tumora pljuvačnih žlezdi, a vaš slučaj vam to i potvrđuje. Kako se tumor vraća, situacija se pogoršava i veći je rizik. 

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Maksilofacijalna hirurgija | Odgovoreno: 12.09.2018
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #159115

Poštovani, imam izrazraženiju asimetriju lica, tačnije desni obraz mi je "deblji" a i desna strana vilice mi je pod većim uglom. Takođe, i oko na toj strani mi je otvorenije i često imam bolove u tom oku i vratna žila mi se često koči. 
Asimetija je primetnija kada se smejem. 
Moram da priznam da sam nekoliko godina koristila samo jednu stranu prilikom žvakanja ali se već nekoliko meseci trudim da tu naviku ispravim. Imam 30+ godina i verovatno da se i mišići opuštaju i slabe. Zanima me da li postoji neki vid terapije, masaža ili možda potrebe za nekom intervencijom i kome je potebno da se obratim. 
Hvala unapred na odvojenom vremenu i odgovoru.

Poštovana,
Asimetrija lica se leci iskljucivo ortodontsko-hirurski. Potreban je detaljan pregled i rtg dijagnostika. Zakažite pregled ovde.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Maksilofacijalna hirurgija | Odgovoreno: 12.09.2018
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #159117

Poštovani, interesuje me na koji je način najbolje otkriti da li je infekcija zuba zahvatila i kost? Tačnije, iznad gornje petice levo (zub br. 25) sam pre tri godine imala jak bol, crvenilo, otok i gnoj tj. Tačku oko tri milimetra iz koje je kasnije curio gnoj. Prethodno sam posetila lekara opšte prakse koja je konstatovala upaljenu limfnu žlezdu submandibularno i dala je lek fromilid uno. Prva stomatološkinja je na osnovu snimka konstatovala da nije zub u pitanju na osnovu malog snimka, a imala sam otok iznad zuba. U medjuvremenu sam otišla kod orl specijaliste i uradila rtg snimak sinusa koji je pokazao zasenčenje celog levog maksilarnog sinusa i dobijam gentamicyn injekcije sedam dana dva puta dnevno i klacid od 500mg-2x1. Moj stomatolog se vratio sa bolovanja i odlazim kod njega, daje mi uput za hirurga gde je uradjena incizija, kiretom očišćena kost jer je bio intraosealni proces u pitanju i produžena je terapija sa gentamicyn injekcijama još tri dana-dva puta dnevno i dexason ampule dva puta dnevno. Hirurg je poslao gnoj na bakteriologiju i nalaz ništa nije pokazao. U medjuvremenu je uradjena još jedna incizija, menjane su štrajfne. Kasnije je uradjena apikotomija tog zuba, saniran je proces i plombiran je zub, pre operacije sam počela da pijem clindamycin od 600mg-na 12h po jednu tabletu, na dan operacije i posle nje dexason ampulu. Orl specijalista je rekla da je upala sinusa dentogenog porekla, a maksilofacijalni hirurg je to u početku isto mislio, a kasnije je rekao, kada je radio apikotomiju da je na vrhu tog zuba bilo gnoja koliko je veliki deo od špenadle i da je ipak gnoj od sinusa. Sada se ponovo pojavio gnoj iznad petice, na istom mestu, zub je otvoren, trenutno ne boli, ali kada se pritisne prstom sa strane, oseća se blagi bol. Nisam još uvek dobila uput za hirurga, popila clindamicyn od 600 mg-na 12h po jednu tabletu. Zub sam snimila. U prilog vam šaljem dve fotografije rtg tog zuba, ako možete da je pogledate i date svoje mišljenje? Interesuje me odgovor na pitanja, da se ne bi ponovila ova priča od pre. Unapred vam zahvaljujem na odgovoru. Svetlana

Da pogledate sliku vezanu za ovo pitanje kliknite ovde

Poštovana,
Evidentno je da na zubu postoji proces a upala sinusa je posledica nelecene infekcije. Orl specijalista vam nece resiti problem. Obzirom da postoji i upala sinusa preporucujem kontrolni rtg sinusa i eventualno op. Lecenje. Vrlo verovatno da je i zub uzrocnik potrebno izvaditi, ali to na osnovu snimaka a bez pregleda, ne mogu tvrditi sa sigurnoscu.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Prikaži:
1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 245 |  Sledeća»