POSTAVITE PITANJE LEKARIMA

Moje ime je (opciono):
Moj email je*:
Moj pol je*(označite polje):
Godina mog rođenja je*:
Zemlja*:
Poštanski broj i mesto*:
Izaberite oblast*:

Ukoliko postoji potreba dodajte sliku uz vaše pitanje:

Odaberite datoteku
Ne želim da moji podaci budu vidljivi na sajtu stetoskop.info

Logopedija  (339)

Lekari saradnici

    dipl. logoped Smilja Vukotić
Pitanje iz oblasti Logopedija | Odgovoreno: 14.06.2018
Odgovorio: dipl. logoped Smilja Vukotić

Pitanje broj #157714

Poštovani,

Ćerka ima 4 godine. Još uvek ne izgovara reči čisto i razumno. Pola slova ne zna da kaže. Da li je to normalno za njen uzrast ili treba ići logopedu?

Poštovana,

Treba ići logopedu. Krenite što pre da biste sve glasove iskorigovali pre predškolskog i da bi devojčica pravilno mogla da krene sa pripremom za školu.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Logopedija | Odgovoreno: 15.05.2018
Odgovorio: dipl. logoped Smilja Vukotić

Pitanje broj #157349

Poštovani,

Imam problem u izgovoru slova š, č, ć i x i voleo bih to da ispravim. Zubi u donjoj vilici mi nisu najbolje raspoređeni da li to može biti deo problema?

Poštovani,

Za pravilan izgovor ovih glasova presudan je pravilan polozaj jezika. Ako zubi predstavljaju estetski problem, javite se ortodontu. A da bi korigovali izgovor ovih glasova, javite se logopedu. Budite uporni, vezbajte i videcete kako se trud isplati. 

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Logopedija | Odgovoreno: 04.05.2018
Odgovorio: dipl. logoped Smilja Vukotić

Pitanje broj #157136

Poštovani, 

Već par godina imam problem sa izražavanjem ličnog mišljenja i stava, prepričavanjem priča ili naučenog teksta kao i sa čitanjem i pisanjem. Ovaj problem se postepeno razvijao do toga da trenutno vrlo često mešam ćirilicu i latinicu dok pišem a da to i ne primetim, i, mešam slova dok čitam reči, što mi se u detinjstvu nikada nije dešavalo. Ovo je jako loše uticalo na moj uspeh u školi koji je ranije uvek bio odličan, kao i na moje psihičko stanje. Kada god treba da se usmeno odgovara neki predmet, mene je sram i osećam se jako glupo, jer, iako dosta čitam i vokabular mi je bogat, nikako ne mogu da dobijem dobru ocenu jer prosto rečeno, ne mogu da sklopim dve prosto proširene rečenice a da to ima smisla. Ni na pismenim ocenjivanjima situacija nije bolja jer tada dođe do takve blokade da mi po par sati nijedna misao ne prolazi kroz glavu, u bukvalnom smislu. Najgore je kada je potrebno da koristim formalan govor tačnije razgovaram sa nekim ko ima autoritet jer tada dođe i do fizičkih problema kao što je, na primer, jaka uznemirenost praćena otežanim disanjem i mučninom. Svi u porodici su izuzetno elokventni i zbog toga se stalno pitam šta to meni fali i šta to nije u redu sa mnom. Kako mogu da rešim ovaj problem?

Poštovana,

Mišljenja sam da bi Vam najviše pomogao psiholog i psihološko savetovanje, i da Vaš problem nije govorno-jezički iako se tako manifestuje.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Logopedija | Odgovoreno: 09.04.2018
Odgovorio: dipl. logoped Smilja Vukotić

Pitanje broj #156764

Poštovani, 

Imam 19 godina i krenuo bih kod logopeda da ispravim glas r. Imam krive jedinice, dvojke i trojke gornje vilice, pa me zanima da li bi to moglo uticati na dužinu terapije i koliko bi terapija, otprilike, mogla trajati? 

Poštovani,

Nezgodno je da ovako on-line, bez slike da vidim raspored zuba a i toga da čujem kako izgovarate glas r, dajem procenu o dužini tretmana. Zubi mogu, ali trebalo bi da ne prave veći problem pri tretmanu. Javite se logopedu u domu zdravlja koji će nakon pregleda moći više da Vam kaže. Budite uporni i trud će se isplatiti. Srećno

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Logopedija | Odgovoreno: 01.03.2018
Odgovorio: dipl. logoped Smilja Vukotić

Pitanje broj #156157

Poštovani,

Da li posle hordektomije desne glasne žice može da se oporavi glas nekakvim vežbama? Ako može, u čemu se one sastoje?

Poštovani,

Glas može da se oporavi, javite se fonijatru koji će uraditi pregled i uputiti Vas logopedu koji se bavi tretmanom glasa. U Beogradu je to klinički centar Srbije, orl klinika (Šasterova ulica).

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (1)
Prikaži:
1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 68 |  Sledeća»