Ocenite članak:
  • 0
(0 / 0)

Labioplastika


Autor: Mr sci med dr Dragana Petrović-Popović    

Šta je Labioplastika?

Labioplastika je operacija koja je spoj rekonstruktivne i estetske hirurgije u cilju rekonstrukcije malih polnih usana . U poslednje vreme sve se vise priča o labioplastici, vaginoplastici, rejuvenaciji (podmlađivanju) polnih organa pa i o kontraverznoj himenoplastici

Kako izgleda operacija?

Ovo je operacija kojom se male polne usne, koje su uvećane, rekonstruišu da bi dobile svoj prirodni anatomski izgled i funkciju. Male polne usne mogu biti uvećane iz više razloga, ali najčešće je to urođeno. Nije redak slučaj kada je uvećana mala polna usna samo sa jedne strane, pa labioplastika obihvata i korekciju raznih vrta asimetrija malih polnih usana.
Uvećane male polne usne najčešće funkcionalno ometaju seksualni odnos, izazivaju osećaj neprijatnosti prilikom nošenja određene vrste garderobe, smetaju pri sportskim aktivnostima, a nekada i pri uobičajenim svakodnevnim aktivnostima, a tu su i češće infekcije, svrab i suvoća. Naravno estetsku komponentu ne treba zaboravit i zanemaritii, tako da je cilj ove operacije  potpuni funkcionalni učinak i estetski željeni izgled intimne regije.   Procedura labioplastike nije komplikovana, izvodi se u lokalnoj anesteziji, traje pola sata i ne zahteva oporavak. 
Treba reći da oko 5% svih žena ima uvećane male polne usne, ali se o ovoj temi ne govori dovoljno čak ni u lekarskim krugovima. 


Druge metode u podmlađivanju intimne regije

Postoje i novije procedure i tehnike za podmlađivanje intimne regije, koja vremenom gubi jedrinu i pun sjaj. Ove procedure su: 
  • Laserska procedura,
  • PRPa procedura,
  • Fileri,
  • Implanti,
  • Operacija.
 

Sve ovo se posebno može primeniti kod žena nakon porođaja, kada se tretman bira shodno željama i potrebama pacijentkinja.
Takođe, tu su i liposukcija Venerinog brega, oslobađanje klitorisa tzv. mufa, naglašavanje velikih polnih usana itd. 

Vaginoplastika se primenjuje kod žena nakon porođaja i nakon akušerskih intervencija. Njen cilj je povratak na stanje pre trudnoće i porođaja.


Želite da zakažete plastičnu operaciju?


Zakažite pregled Komentari: 0 | Pogledajte komentare | Pošaljite komentar Postavite pitanje lekaru