Jednodnevna dijagnostika bračne neplodnosti


  poslao: Tanja | Datum: 12.02.2012


Da li se ovako nesto moze uraditi u Beogradu i gde i kako?

Hvala unapred na odgovoru!

  poslao: Lav | Datum: 12.10.2009


Odgovor Irini: da si samo malo pažljivije pročitala ceo tekst naišla bi i na sledeći deo: "ova dijagnostika se odnosi samo na one pacijente koji nisu prethodno radili
histeroskopiju, standardnu
abdominalnu laparoskopiju ili
hsg snimanje"
sledeće, ovo je osnovni set pretraga, a na osnovu dobijenih rezultata vrše se dopunska ispitivanja po potrebi.

  poslao: Ljiljana | Datum: 06.10.2009


Hvala vam sto ste na jednom mestu, ukratko, napisali sta nas to ceka. Muz i ja vec mesec dana obijamo vrata da dobijemo prave informacije, ovo nam je koliko toliko olaksalo posao. Puno vam hvala jos jednom.

  poslao: I | Datum: 30.09.2009


Mislim da se na ovaj nacin postavljaju stvari kao da zena od 35. godina mora imati problem za koji je potrebno raditi histeroskopiju koja je ili vrlo bolna ili se radi u totalnoj anesteziji bez predhodne dodatne provere muskarca. Sta kazete na situaciju gde je zena potpuno zdrava, imala 35. Godina ili ne, a muskarac oligospermiju, astenospermiju i visok procenat antispermatoiznih tela i direktno i indirektno? Zar ne treba u redovnu dijagnostiku ukhuciti
test na antispermatozoida tela, vec kao sto to obicno biva, zenu maltretirati fizicki i psihicki, velikim brojem pregleda, a da ne govorimo o insemenacijama koje su u ovom slucaju besmislene, maltretiranje zena i gubljenje vremena?

  poslao: Irina | Datum: 30.09.2009


Zaboravili ste da postoje slucajevi gde je zena, imala-nemala 35. godina potpuno zdrava, a muskarac vrlo ocigledno
uzrok bracne neplodnosti. Ne vidim zasto sto bi zeni bila radjena histeroskopija i laparaskopija, a da muskarac ima
oligospermiju i astenospermiju, recimo sa velikim procentom
antispermatozoidnih tela. Zar ne bi trebalo da se neko seti prvo da uradi test na antispermatozoidna tela kod meskarca, a ne da mucite zene i da ih podvrgavate raznim neprijatnim, psihicki i fizicki, dijagnostickim metodama, samo zato sto ima 35. godina. Poznato je i da se kvalitet i broj spermatozoida smanjuje sa godinama muskarca. Ukoliko postoji veliki problem kod muskarca i ne jedina opcija jeste vantelesna oplodnja jeste jedini nacin da se dobije potomstvo, tako da sve insemenacije i ivf cak postaju besmisleni.