POSTAVITE PITANJE LEKARIMA

Moje ime je (opciono):
Moj email je*:
Moj pol je*(označite polje):
Godina mog rođenja je*:
Zemlja*:
Poštanski broj i mesto*:
Izaberite oblast*:

Ukoliko postoji potreba dodajte sliku uz vaše pitanje:

Odaberite datoteku
Ne želim da moji podaci budu vidljivi na sajtu stetoskop.info

Hirurgija  (1228)

Lekari saradnici

    Prof. dr Aleksandar Simić
    Mr sci med dr Aleksandar Đoković
    ass dr Dragan Milić
    Doc. dr Dušan Marić
    dr Lazar Petrović
    primarijus Miomir Marković
    Prof. dr Miroslav Granic
    dr Slaven Radulović
Pitanje iz oblasti Hirurgija | Odgovoreno: 09.05.2018
Odgovorio: Mr sci med dr Dragana Petrović-Popović

Pitanje broj #157284

Poštovani, 

Prije pet dana sam osetila jak bol malo iznad trtične kosti. Počela je da se formira kuglica koja je bila jako tvrda i na dodir je bolela. Kupila sam Flogocid mast i namazala svega 3 puta. Juče je ta kuglica pukla i izašlo je jako puno gnoja i sukrvice. Sada me više ne boli, normalno mogu da sedim ali još uvek krvari rana, moje predviđanje je urasla dlaka. Da li je moguće nekako izbaciti nekom kremom ili sterilnim predmetom? 

Poštovana,

Najverovatnije ste u pravu, ali ništa preciznije Vam ne mogu reći bez pregleda. Ako želite možete postaviti fotografiju. Svakao Vam preporučujem da dođete na preged. Potrebno je sanirati infekciju, a nakon toga je potrebna operacija.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Hirurgija | Odgovoreno: 23.04.2018
Odgovorio: Mr sci med dr Dragana Petrović-Popović

Pitanje broj #157067

Poštovani,

Prošle godine na leđima u donjem delu, po sredini, premetila sam nešto kao jaja, kugla, ali to je bilo malo. Sada, pre dva dana, kada sam ponovo to napipala to je sad baš poraslo u veliku kuglu, ispod kože. To je meko na dodir. Simptome koje osećam su, da mi trni to mesto i imam pomalo bolove u leđima, ali ne toliko jake, izdržljive su. Desna noga mi se koči, tj. boli me od kuka na dole. Koje je Vaše mišljenje doktore, šta je to?

Poštovana,

Najbolje bi bilo da odete kod plastičnog hirurga na pregled, ako niste u mogućnosti da odmah uradite taj pregled onda uradi ultrazvučni pregled te promene i napišite nalaz ovde pa ću pokušati da Vam preciznije odgovorim, a možete i da fotografišete prrmenu i postavite sliku.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Hirurgija | Odgovoreno: 16.04.2018
Odgovorio: Mr sci med dr Dragana Petrović-Popović

Pitanje broj #156852

Poštovani,

Operisao sam uraslu dlaku na trtičnoj kosti prije 20 dana. Imao sam 5 šavova, dužina reza cca 10 cm. Za koliko vremena bih mogao da počnem da vozim i da se bavim sportom? Da li bi trebalo da radim depilaciju tog područja ili epilaciju?

Poštovani,

O svemu tome je trebalo da Vas informiše lekar koji Vas je operisao jer je on najupućeniji u to. Ako ste skinuli konce možete da počnete da vozite, a sportom se možete baviti kad prođe mesec dana od operacije. Epilaciju možete raditi 3 meseca posle operacije.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Hirurgija | Odgovoreno: 16.04.2018
Odgovorio: Mr sci med dr Dragana Petrović-Popović

Pitanje broj #156944

Postovani, 

Mama je 45 godiste i ima izraslinu na zadnjem predjelu vrata koja je bolna i izaziva joj glavobolje a setaju je od ljekara do ljekara. Magnet glave. . . Ocitan kao uredan. . . Uvz vrata ocitan kao uredan. . . Plasticni hirurg navodi da je u pitanju postupala limfonoda. Na stitnjaci ima neka zahladjenja i preporucuju operaciju. Psihicki je dosta rastrojena i zaboravna. Ne znam da li to ima veze s tim ali predpostavljam da joj ta konstantna bol stvara nervozu. Najvise je boli iza uha i udara joj niz vrat.

Poštovana,
Mozete da postavite sliku ove, ali je najbolje da se javite iskusnom plasticnom hirurgu na pregled
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Hirurgija | Odgovoreno: 17.03.2018
Odgovorio: Mr sci med dr Dragana Petrović-Popović

Pitanje broj #156436

Postovanje. Javljam vam se iz jednog problema. Imao sam kao uraslu dlakicu. I pojavila se je kao u obliku malo veca bubuljica, sto uopste nije raslo ili slicno. Odlucio sam da se to ukloni. I imao sam "operaciju" na ukc-u u tuzli. Medjutim nakon operacije nekih 13 dana skinuti su mi konci. A prilikom operacije doktorica koja mi je radila, je rekla da tu ima kao krvni sud koji je bio spojen na to. Pa je malo vise krvarilo prilikom operacije. Sto je veoma bitno da vam naspomenem. Te nakon skidanja konaca, otisao sam na pregled kada je sve fino zaraslo na zekih jos 4 dana. Nakon sto su konci izvadjeni. Prestala bol koja nije ni bila toliko bas velika. Onda redovna kontrola na hirurgiji. Te dami je jedan doktor koji je pregledao rekao odlicno sve je ok. I zaista sve super. . Nema nikakvog siptoma za problem. . Nije bilo bola, zuljanja, upale i slicno. Doktor je uocio ispod koze, kako je zaraslo nije se dobro vidjelo. Kao crnilo. I mislio je u tom momentu da je konac ostao. Dobro se sjecam prilikom vadjenja gospodja medicinska sestra da je rekla fino da je sve izvadjeno. I onda on mi je taj dan na pregledu rekao jednostavno lezi, da on izvadi kao "koncic". I makazama je otvorio zaraslu ranu nakon operacije. Sto je bilo bolno, al' nije problem ni to toliki. Da je to rijeseno, vec je ostavio otvorenu ranu i jednostavno je rekao da kao ne smije vise ici do tog crnila. Po slikama mozda ce te moci vidjeti, saljem vam sliku nakon zarastanja ujutru na pregledu. I poslije pregleda kako je otvorio ranu ponovo. Interesuje me vase misljenje, i prijedlog. Jeli koncic unutra ili je samo krvni kapilar kao sto je i doktorica zadnji pregled prije 2 dana mi rekla. U porodicnoj medicini. Hvala vam unaprijed za savjet. Jer stvarno se slabo kome ima za obratiti.

Da pogledate sliku vezanu za ovo pitanje kliknite ovde

Poštovani,
Najbolje je da se javite vasem lekaru koji vas je operisao i postupite prema njegovim savetima. Do tada vam mogu reci da ovo jeste konac, i da vam preporucujem kupanje tecnim sapunom i vodom i nakon toga naprskajte malo oktanisept sprej.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (1)
Prikaži:
1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 246 |  Sledeća»