POSTAVITE PITANJE LEKARIMA

Moje ime je (opciono):
Moj email je*:
Moj pol je*(označite polje):
Godina mog rođenja je*:
Zemlja*:
Poštanski broj i mesto*:
Izaberite oblast*:

Ukoliko postoji potreba dodajte sliku uz vaše pitanje:

Odaberite datoteku
Ne želim da moji podaci budu vidljivi na sajtu stetoskop.info

Hirurgija  (1227)

Lekari saradnici

    ass dr Dragan Milić
    Doc. dr Dušan Marić
    primarijus Miomir Marković
    Prof. dr Miroslav Granic
    dr Slaven Radulović
Pitanje iz oblasti Hirurgija | Odgovoreno: 12.01.2018
Odgovorio: dr Dragana Petrović-Popović

Pitanje broj #155274

Poštovani, 

Pre godinu i po sam primetio neku kvržicu veličine graška na vratu kod grkljana 3, 4 cm od štitne žlezde levo. Koliko sam mogao da pratim nije se povećavala, ne boli, ne smeta. Na dodir nije meka ali nije ni fiksirana za neko tkivo, ne boli ni pri dodiru a ovako se ne vidi nego samo kad se napipa. Posetio sam lekara pre godinu dana i rekao mi je da je verovatno urasla dlaka od brijanja ili potkožna bubuljica i dao razne kreme da mažem. Mazao sam Flogcid, Sinoderm, prirodne lekove i ništa nije pomoglo. Zanima me da mi kažete o čemu se radi i gde da potražim savet, pregled?

Poštovani,

Obratite se plastičnom hirurgu.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Hirurgija | Odgovoreno: 12.12.2017
Odgovorio: dr Dragana Petrović-Popović

Pitanje broj #154799

Postovani, već duže vreme imam česte prehlade, infekcije grla, i smanjen kapacitet disanja na nos. Posledica je što sam se u detinjstvu više puta udarila, i sad imam deformaciju vidljivu i golim okom, a i otežava mi disanje. Volela bih da se rešim problema, ali i da moj fizički izgled lica izgleda bolje, iskreno se plašim da ne bude još gore. Šta mi vi savetujete? Imam 25 godina

Poštovana,
Morate se javiti na pregled palsticnom hirurgu.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Hirurgija | Odgovoreno: 03.12.2017
Odgovorio: dr Dragana Petrović-Popović

Pitanje broj #154682

Postovani, da li mislite da bih mogao operisati ovaj bjeleg.

Da pogledate sliku vezanu za ovo pitanje kliknite ovde

Poštovani,
Niste naveli nikakve detalje vezane za ovu promenu, koliko traje, da li se povecava, menja. . . . . . . Samo na osnovu slike smatram da je promena benigne prirode i da je mozete oeprisati iz estetskih razloga. Ipak, mozete da mi odgovorite na gore postavljenja pitanja? Stojim vam na raspolaganju za sve dodatne informacije.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Hirurgija | Odgovoreno: 20.10.2017
Odgovorio: dr Dragana Petrović-Popović

Pitanje broj #154006

Poštovani,

Pre tri godine sam prvi put operisao pilonidalni sinus, pod opštom anestezijom, gde je veći deo rane ušiven, a manji deo ostavljen da zarasta prirodnim putem, jer je sinus bio poveći. Međutim, taj manji deo je ostao otvoren i nije zarastao u narednih godinu dana i sinus se vratio i rađena je opet operacija, ali ovog puta pod lokalnom anestezijom. Ovog puta je rana ostavljena da cela zarasta prirodnim putem. Međutim, isti deo kao i prvog puta nije zarastao, i u junu ove godine mi je rađena još jedna operacija od strane plastičnog hirurga, gde je ušivena. Ono što me muči je to da uvek isti deo rane ne zaraste i osećam se kao da idem non-stop u krug, i jednostavno ne znam šta da radim kako bih stavio tačku na slučaj. Ušao sam sa 17 godina u bolnicu, i već tri godine nisam imao zatvorenu ranu. Zakazana mi je revizija za kraj januara, ali skeptičan sam jer se ista stvar uvek ponavlja. Predlagan je rotacioni režanj, ali je lekar na tu ideju zaboravio, a ne znam ni kakve prednosti rotacioni režanj donosi. Da li znate možda šta bi bilo od koristi? Testiranja ili slično, da li postoji neki uzrok u organizmu zbog kojeg rana ne može da zaraste? Bukvalno se ista stvar vrti u krug već tri godine, i osećam se kao da sam na početku non-stop. Hvala unapred.

Poštovani,

Morate se obratiti plastičnom hirurgu radi rešavanja Vašeg problema, režanj jeste jedino definitivno rešenje za Vas.
Stojim Vam na raspolaganju za sva dodatna pitanja.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Hirurgija | Odgovoreno: 01.08.2017
Odgovorio: dr Dragana Petrović-Popović

Pitanje broj #147521

Dobar dan, 

Imam pitanje u vezi hiperhidroze. Nisam išao na preglede da utvrdim šta je, ali posle dosta čitanja na Vašem sajtu, moja pretpostavka je da je to. Često i od čistog sedenja i dok sam van kuće imam znojenje pazuha iz nekog meni nepoznatog razloga. Interesuje me šta bih mogao da učinim povodom toga i da li je pametno da uradim tu operaciju (torakoskopska simpatektomija) u Sremskoj Kamenici. Imam ponekad nalete vrućine u predelu leđa i stomaka, koji traju nekoliko sekundi i prođu. Pa sam dosta razmišljao o toj operaciji. Ako bi mogli da mi date neki savet šta da radim, koje preglede i da li je pametno da uradim tu operaciju. Hvala unapred

Poštovani,

Neopodno je da obavite kompletni klinicki pregled i kada protvrdite Vašu dijagnozu mozete razmotriti i primenu botox-a.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Prikaži:
1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 246 |  Sledeća»