POSTAVITE PITANJE LEKARIMA

Moje ime je (opciono):
Moj email je*:
Moj pol je*(označite polje):
Godina mog rođenja je*:
Zemlja*:
Poštanski broj i mesto*:
Izaberite oblast*:

Ukoliko postoji potreba dodajte sliku uz vaše pitanje:

Odaberite datoteku
Ne želim da moji podaci budu vidljivi na sajtu stetoskop.info

Fizijatrija i rehabilitacija  (691)

Lekari saradnici

    dr spec. Aleksandra Jovanović
    dr Buš Terteli Leona
    dr Erika Horvat
    Prim dr Klimo Atila
    doc.dr sci.med. Lidija Dimitrijević
    dr Mihok Vilmoš
    dr Miodrag Nastić
    dr Rade Milićević
    Dr Radinka Ivošević
    Prof. dr med. sci Ratomir Tišma
    dr Slobodan Bojinović
    Dr Slobodanka Drndarski
    dr Vesna Stefanović
Pitanje iz oblasti Fizijatrija i rehabilitacija | Odgovoreno: 03.02.2017
Odgovorio: dr Marko Virijević

Pitanje broj #150419

Zdravo, 

Ja sam Emrah. Imam 14 godina i pileća prsa, pectus carinatum. To mi je porodični doktor primjetio i poslao me da radim kinezoterapijske vježbe što sam i činio nekih 4 mjeseca. Nakon toga primjetio se mali pomak, ništa posebno. Zatim sad otišao kod specijaliste i oni su mi tamo napravili ortezu koju nosim već nekih 2 mjeseca. Primjeti se pomak. Ali kada sam išao na kontrolu, rekli su mi da radim vježbe, ali ja iskreno ne znam koje, pošto sa onima koje sam radio nije bilo velike promjene. 
Možete li mi Vi preporučiti? Hvala.

Poštovani,

Obratite se vašem fizio-terapeutu, koji će Vas uputiti kako pravilno da odradite odgovarajuće vežbe.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Fizijatrija i rehabilitacija | Odgovoreno: 03.01.2017
Odgovorio: dr spec. Aleksandra Jovanović

Pitanje broj #149670

Poštovani, već godinu dana boli me lijevo rame i nadlaktica i nakon što sam u 10/16 napravila rentgen rečeno mi je da imam kalcifikat, što je i ultrazvukom u 11/16 potvrđeno. Na nalazu od ultrazvuka piše: uredan prikaz ac zgloba. Tetive rotatorne manžete i duge glave bicepsa očuvanog kontinuiteta. U tetivi supraspinatusa vidljiv inhomogen, nepravilan kalcifikat vel. Do 1,3 cm u promjeru. Bez izljeva u stražnjem recesusu i burzitis nije prisutan. Prije uzv obavila sam fizikalnu terapiju (10 dana). Ruka me i dalje boli (i po noći i po danu) i ne mogu je zaokrenuti niti podići do jedne visine. Što bi po vašem mišljenju bio moj slijedeći korak jer ovako ne mogu funkcionirati? Molim savjet! Unaprijed zahvaljujem

Poštovana,
Kalcifikati u mišićima ramena uspešno se mogu razgraditi primenom shockwave terapije. U pitanju je terapija zvučnim- akustičnim talasima. Zvučni talas u tkivu izaziva vibracije, povećavajući dotok krvi u obolelo mesto i razgrađujući kalcifikate u tetivama mišića. Princip je isti kao kod razgradnje kamena u bubregu ili žučnoj kesi, ali je snaga i veličina aplikatora prilagodjena za razlaganje kalcifikata u mekom tkivu. Osim za kalcifikate ramena, najviše se koristi u terapiji tyv. Petnog trna. Obično je za razgradnju kalcifikata potrebno uraditi 4 -7 tretmana na 5-7 dana, tako da je vreme lečenja otprilike dva meseca.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Fizijatrija i rehabilitacija | Odgovoreno: 03.01.2017
Odgovorio: dr spec. Aleksandra Jovanović

Pitanje broj #150111

Test?

Poštovani,
Test
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Fizijatrija i rehabilitacija | Odgovoreno: 11.02.2016
Odgovorio: dr Miodrag Nastić

Pitanje broj #136118

Molim vas za pojasnjenje lekarskog nalaza za dete od 6 i po godina. Nalaz je - neupadljiva sema hoda, pp izvodi, u sagitalnoj ravni kifoza th kicme, slaba aksijalna muskulatura, skracenje pektoralisa. U frontalnoj ravni bez jasne asimetrije lopatica, posturalna skolioza na testu pretklona potpuno korektibilna. Obostrani pmv blag, bez oslonca spusteni long svodovi oba stopala u okviru hiperlaksiteta, bez oslonca dobro formirani, bez inegaliteta ekstremiteta. Deformitet grudnog kosa po tipu pectus excavatum. Dijagnoza- z000 pectus excavatum, disfunctio posturalis, hiperlexitas molim vas da mi objasnite ozbiljnost problema koliko je opasno po dalji rast i razvoj i do kojih problema moze dovesti. Vezbe su mu zakazane tek za mesec dana. Da li je moguce i koliko korigovati deformitete. Da li se i koji sport preporucuje za njegovu dijagnozu i u medjuvremenu sta raditi jer me je doktorka blago je reci prepala sa svim tim dijagnozama. Da li je detetovo zdravlje ugrozeno

Poštovana,
Ne, zdravlje nije ugoženo.
treba raditi vežbe i biti uporan.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Fizijatrija i rehabilitacija | Odgovoreno: 11.02.2016
Odgovorio: dr Miodrag Nastić

Pitanje broj #144211

Postovani, molim za savet, preporuku. . . Vec duze vreme osecam bol u predelu kicme. . . Bol se javljao s vremena na vreme. . . Da bi postao jak i ucestalan. . . Nalaz lekara je sledeci: dijagnoza dolor sacralis m545 anamneza: zali se na bol u ls delu kicme sa propagacijom duz leve noge do skocnog zgloba unazad dve godine. Bol se pojacava na kasalj i kijanje kao u pred uriniranje. Status; obj; hoda u antalgicnoj antefleskiji, pokreti trupa u bloku redukovani. Hod na prstima i petama izvodi. Lazarevicev znak obostarno neg. Na de gms ocuvana, mtr simetricni. Predlozena terapija th; xeforapid tbl a 8mg 2x1 uz controloc serrapeptase tbl 1x1 kontrola za 2 nedelje. . . Nalaz nakon dve nedelje je. . . Kontrolni pregled subjektivno dosta bolje sada bez bola u ls delu kicme. Status izravnata lumbalna lordoza, pri pokretima trupa af do rastojanja p-p 15 cm. Hod na prsima i petama izvodi. Lazarevicev znak obostarno neg. Na de gms ocuvana, mtr simetricni, , , terapija bensedin tbl 0, 0, 1 kontrola po potrebi. . . Nakon toga po povratku na posao bol se ponovo javila i sada je sve isto. . . Bol je prisutna svakog dana. . . Sta dalje. . . Da napomenem da je doktorka rekla da je kriva kicma. . . Ali ipak smatram da postoji i pored toga neko resenje. . Hvala unapred. . .

Poštovani,
Kada se bolovi smanje ili prestanu potrebno je raditi vežbe koje vam prepiše fizijatar a sa vama radi fizioterapeut.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Prikaži:
1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 139 |  Sledeća»