POSTAVITE PITANJE LEKARIMA

Moje ime je (opciono):
Moj email je*:
Moj pol je*(označite polje):
Godina mog rođenja je*:
Zemlja*:
Poštanski broj i mesto*:
Izaberite oblast*:

Ukoliko postoji potreba dodajte sliku uz vaše pitanje:

Odaberite datoteku
Ne želim da moji podaci budu vidljivi na sajtu stetoskop.info

Alternativna medicina i fitologija  (3)

Lekari saradnici

    dr Nina Milovanovic
    dr Olga Murgaski
Pitanje iz oblasti Alternativna medicina i fitologija | Odgovoreno: 04.06.2014
Odgovorio: dr Olga Murgaski

Pitanje broj #128415

Nemam neko posebno iskustvo sa upotrebom prirodnih lekova, ali volela bih više znati o njihovoj delotvornosti i upotrebi. Mog supruga muči problem prostate i erektivne disfunkcije. Unapred hvala za savet i pomoc

zlatna-maka-prah.Poštovana,

Problemi muškaraca posle 45 godine su najčešće prostata i erektivna dinsfunkcija. To je znak da se organizam, malo umorio, i da treba napraviti neke izmene u navikama i dodati nešto od prirodnih preparata, ako problem nije izmakao kontroli. Kako god, ja kao čovek i lekar uvek krećem sa predlogom da počnemo sa prirodnim lečenjem jer uvek imamo vremena za agresivnije metode.

Dakle, što se zlatne make tiče, iz mog dugogodišnjeg iskustva i povratnih informacija, kako pacijenata tako i klinika koje su radile istraživanja, ova biljka se pokazala kao najbolji i najprirodniji način da vratimo u ravnotežu funkciju prostate i podignemo potenciju. O svemu detaljnije možete pročitati na www.srceprirode.com kao i na www.macaperu.com.

Mislim da bi vašem suprugu odgovarala zlatna maka i to preporučujem teglicu u prahu od 150 gr jer je jednostavnija upotreba: jednom dnevno puna kafena kašicica-5 gr uz doručak, pomešana u nekoj od tečnosti koje inače pije uz doručak. Potrebno je vreme da se mehanizmi pokrenu, ali će svakako već posle par nedelja osetiti prve znake poboljšanja.

Pored zlatne make, imajte u vidu da većinu nasih loših stanja donosi stres i pogrešne navike, tako preporucujem, ako ste spremni na neke promene: više šetnje, manje gledanja i slušanja loših informacija (znam da je teško ali može) i hrana, bogatija vitaminima i mineralima, više jezgroviotog voća, seenke bundeve ili bundevino ulje za salatu. Jednom rečju malo sveobuhvatnih promena na bolje uz pomoć prirode! Ako nesto imate a da ja nisam odgovorila, slobodno možete da me kontaktirate. To sve stoji na sajtu www.srceprirode.com.
Sve najbolje vam želim!
Dr Olga Murgaški
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Alternativna medicina i fitologija | Odgovoreno: 04.06.2014
Odgovorio: dr Olga Murgaski

Pitanje broj #128416

Poštovani,
mislim da je zlatna maka prvi izvor za mene. Imam umanjeno lučenje folikulostimulirajućih hormona hipofize (FSH, LH) već godinama unazad, pa mi se sami mtim i ciklus jako retko javlja. Posle raznoraznih terapiskih pokušaja usudila sam se da samoinicijativno pokušam sa zlatnom makom. Kada sam počela sa korišćenjem osećala sam se psihički mnogo poletnije i pozitivnije, imala sam dosta energije i svaki stres sam laksš podnosila. Ali ipak sam sumnjala da se radi o placebo efektu, a onda sam nakon ispijene dve kutije napravila manju pauzu i misleći da nije imalo nekog dejstva došo je i do prve menstruacije. Sada sam jako srećna, nastaviću da je koristim i nadam se da će mi zaista pomoći jer verujem u moć prirode i u sposobnost naseg organizma da tu moć prihvati i primi za sebe.

zlatna-makaPoštovana Magdalena,

Pre svega, hvala sto ste svoje iskustvo sa zlatnom makom, podelili sa posetiocima stetoskopa. Kao što ste i napisali, prvi znači da je maka počela da deluje su upravo to: više energije i dobro raspoloženje. Jednostavno čovek se oseća rasterećenijim. Za to su upravo zaduženi alkaloidi u zlatnoj maki - makaidi i makaeni, koji se nalaze samo u ovoj biljci.

Maka peruvija ili zlatna maka je biljka koja potpuno prirodnim putem, to jest transmiterskim (neurološkim) putem utiče na takozvane "pokidane veze" izmedju hipofize i hipotalamusa i endokrinih žlezda u našem telu. Potrebno je redovno korišćenje u od 3-5gr dnevno da bi se vremenom vratili u ravnotežu svi mehanizmi. Tako dovodimo vremenom u balans, kako polne tako i ostale žlezde sa hormonalnim lučenjem, a da pritom nismo upotrebili veštački hormon. Jednostavno, zlatna maka pokrene i pomogne organizmu da se sam vrati u ravnotežu. Upornost i istrajnost su bitni kako u životu, tako i u očuvanju našeg zdravlja, zato pratite sebe i koristite maku dokle god osećate potrebu za tim. Kontraindikacija nema, jer je to biljka koja se koristi u svakodnevnoj ishrani stanovnistva perua.

Predlažem da pored našeg sajta www.srceprirode.com pročitate i iskustva drugih po svetu na www.macaperu.com! Mi smo vam uvek na raspolaganju i možete se konsultovati sa nama kad god ste u nekoj nedoumici što se tiče biljaka koje su u srcu prirode! Sve najbolje vam želim! Dr Olga Murgaski
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Alternativna medicina i fitologija | Odgovoreno: 26.02.2014
Odgovorio: dr Olga Murgaski

Pitanje broj #125739

U poslenje vreme, često čujem da moje prijateljice koriste zlatnu maku, pa me zanima čemu sve služi ova biljka?

Poštovana,

muskarci-zeneZlatna maka ili maca peruvia (lepidiummeyenii) je biljka sa visokih 4000- 4500m peruanskih anda i zaista je prava blagodet za naš organizam. Ovo je biljka koja spada u adaptogene, a to znači da može svojim sastojcima uticati na ravnotežu, vitalnih funkcija tela, a jedno od najznačajnijih polja na kojima deluje je svakako čitav endokrini sistem čoveka sa svim simptpmima koje njegova neravnoteža donosi a to su: neplodnost, problem sa pms-om, policistični jajnici, menopauza, a kod muškaraca, problem sa potencijom, libido, prostatom, brojem i pokretljivoscu spermatozoida.

Veliki je broj stanja kod kojih je zlatna maka dala odlične rezultate i o tome možete videti detaljnije na www.srceprirode.com kao i da me kontaktirate.

Sve nabolje,
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Prikaži: