POSTAVITE PITANJE LEKARIMA

Moje ime je (opciono):
Moj email je*:
Moj pol je*(označite polje):
Godina mog rođenja je*:
Zemlja*:
Poštanski broj i mesto*:
Izaberite oblast*:

Ukoliko postoji potreba dodajte sliku uz vaše pitanje:

Odaberite datoteku
Ne želim da moji podaci budu vidljivi na sajtu stetoskop.info

Bolesti uha, grla i nosa  (4217)

Lekari saradnici

    dr Božidar Jakovljević
    Doc.dr Dejan Rančić
    Prim. Dr Dušanka Milošević
    dr Jovan Bubalo
    Mr sci. med. Dr Srđan Milićević
Pitanje iz oblasti Bolesti uha, grla i nosa | Odgovoreno: 24.03.2017
Odgovorio: Prim. Dr Dušanka Milošević

Pitanje broj #151538

Postovani pre par dana sam napipao na vratu ispod vilice nesto nalik klikeru, koje na samo pipanje boli, da li je to nesto strasno i da li ima veze sa tim sto mi krvare desni i sto me bole zubi. Hvala unapred na odgovoru

Poštovani,
Može da bude povezano ali ipak idite i kod zubara i kod lekara.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Bolesti uha, grla i nosa | Odgovoreno: 22.03.2017
Odgovorio: Prim. Dr Dušanka Milošević

Pitanje broj #151499

Dobar dan, 
imam problem sa nosem skoro dva meseca. Sve je počelo promenom radnog mesta u kojoj je veoma zagušljivo dimom od cigareta. Počela je sluznica nosa da mi se suši, prvo je jedna strana nosa pomalo pri brisanju krvarila, imala sam čak i krastice koje su otpale da bi se ta strana nosa smirila a problem prešao na drugu stranu. Bilo je učestalije, skoro uvek u toku dana kada bih gurnula maramicu da vidim da li ce biti tragova krvi bilo je. Ali od kako koristim već skoro 5 dana kapi za nos hysan i avanys, tačkice krvi na papiru budu samo nakon budjenja i to ne krene krv sama nego tek kada ja probam unutra da obrišem sliznicu da bih videla da li će krvariti. Izvinite na ovolikom pisanju ali nisam znala kako drugačije da vam objasnim. Da li bih trebala da koristim neku kremu za sluznicu ili da nastavim ovu terapiju? Lekar je pri pregledu konstatovao da je sluznica jako crvena. U stranoj sam zemlji pa ne mogu ići tako često na preglede i kontrole. Molim vas na odgovoru. Hvala vam najlepše. U nastavku su rezultati krvne slike ako će vam to nešto biti od značaja. White blood cells 7. 6 x 10^9/l reference range 4. 0 - 11. 0 red blood cells 5. 1 x 10^12/l reference range 3. 8 - 5. 2 haemoglobin 13. 9 g/dl ref. Range males 13. 5 - 18. 0 ref. Range females 11. 5 - 16. 4 haematocrit 43. 4% ref. Range males 38. 0 - 52. 0 ref. Range females 36. 0 - 45. 0 mcv 84. 4 fl reference range 82. 0 - 97. 0 mch 27. 0 pg reference range 26. 0 - 32. 0 mchc 32. 0 g/dl reference range 32. 0 - 36. 0 platelets 405. 0 x 10^9/l reference range 140. 0 - 440. 0

Poštovana,
nemojte brisati unutršnjost nosa maramicom jer se to nikada ne radi. Koristite hysan care sprej za nos 3 x dnevno po 2 spreja u svaku nozdrvu u toku 1 meseca. 7 dana nemojte izduvavati nos. Bez pregleda nije moguće reći više od ovoga. Krvna slika je dobra.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Bolesti uha, grla i nosa | Odgovoreno: 21.03.2017
Odgovorio: Mr sci. med. Dr Srđan Milićević

Pitanje broj #151475

Poštovani, 
urađen mi je bris grla i bris nosa, pri čemu je nalaz brisa grla uredan, ali bris nosa pokazuje da je izolovan staphylococcus aureus - mali broj. Antibiogram je sledeći: penicillin g, ampicillin, amoxicillin - neosetljiv, a amoxicillin - clavul. Cephalexin, cefaclor, cefoprozil, ceftriaxon, erythromycin, roxytromicin - osetljiv. Zanima me terapija, šta bi trebalo da uzmem protiv toga i na koji način.
Hvala unapred!

Poštovana,
predlažem eritromicin kapi 1% sedam dana 2 puta dnevno po 2 - 3 kapi u obe nozdrve.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Bolesti uha, grla i nosa | Odgovoreno: 13.03.2017
Odgovorio: Mr sci. med. Dr Srđan Milićević

Pitanje broj #151354

Poštovani, 
imam sledeći problem. Pre otprilike dva meseca pojavio mi se neprijatan osećaj u grlu pri gutaniju, kao da mi stoji deo hrane. Taj osećaj se javljao povremeno, uglavnom uveče. Nekoliko dana po pojavljivanju tog osećaja pogledala sam grlo, da vidim da nema nešto što izaziva taj osećaj, i primetila sam da je sa te strane krajnik dosta veći nego sa druge. Ne znam da li je to povezano jedno sa drugim i ne znam od kad mi je krajnik uvećan. U prilogu vam šaljem i sliku krajnika. Posto trenutno nisam u mogućnosti da odem kod lekara, značilo bi mi vaše mišljenje. Nepušač sam i ne konzumiram alkohol.

Da pogledate sliku vezanu za ovo pitanje kliknite ovde

Poštovana,
ovo deluje kao akutna upala desnog krajnika. Počnite sa antibioticima ako ne možete da odete do otorinolaringologa.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Bolesti uha, grla i nosa | Odgovoreno: 11.03.2017
Odgovorio: Prim. Dr Dušanka Milošević

Pitanje broj #151333

Poštovani, 
pre 3 dana izasla mi je ranica na nepcu koja je bolna. Da li možete da mi kažete da li je i koliko opasno?
Unapred hvala

Da pogledate sliku vezanu za ovo pitanje kliknite ovde

Poštovana,
na osnovu slike nije jasno o čemu se radi, a i Vi niste dali podatke šta je prethodilo ovoj promeni. Uzmite solcoseryl gel koji cetepo uputstvu naneti vise puta u toku dana na bolesno mesto dok ne stignete da se javite stomatologu i orl specijalisti.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Prikaži:
1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 844 |  Sledeća»