POSTAVITE PITANJE LEKARIMA

Moje ime je (opciono):
Moj email je*:
Moj pol je*(označite polje):
Godina mog rođenja je*:
Zemlja*:
Poštanski broj i mesto*:
Izaberite oblast*:

Ukoliko postoji potreba dodajte sliku uz vaše pitanje:

Odaberite datoteku
Ne želim da moji podaci budu vidljivi na sajtu stetoskop.info

Bolesti uha, grla i nosa  (4250)

Lekari saradnici

    dr Božidar Jakovljević
    Doc.dr Dejan Rančić
    Prim. Dr Dušanka Milošević
    dr Jovan Bubalo
    Mr sci. med. Dr Srđan Milićević
Pitanje iz oblasti Bolesti uha, grla i nosa | Odgovoreno: 12.07.2018
Odgovorio: Mr sci. med. Dr Srđan Milićević

Pitanje broj #158180

Poštovani, imam problem sa usima ima jedno godinu dana. Jedno sam uho ispirao jer sam imao gljivice i rečeno mi je da ne koristim stapice. Od tada uši čistim "špijodom" (znači to je nešto nalik alatu pomoću kojef se cijede puhice na licu - mislim ima taj okrugli oblik na vrhu) . I mozda ima 7 mjeseci imam probleme sa tiom vodom koja mi začepi uho, (tačnije počne mi "gnjeckati" u uhu i kada ga čistim sa tim "alatom" izvlačim van tu vodu koja smrdi i svijelo je zute boje. Trenutno me boli desno uho kada dodirnem i imam osjećaj kao da je oteklo. Prije sam koriatio kapi za čišćenje ceruma (sad ime ne znam tačno) . Molio bi vas da mi kažete šta da uradim. Jer usi trenutnl čistim barem jednom dnevno. A nekada i više puta. Hvala vam na odgovoru i lp.

Poštovani,
Izgleda da imate upalu spoljnog slušnog kanala. Dok neodete kod ootorinolaringologa (a morate što pre) krenite da ukapavate tobardex sol 3x2-3 u uši
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Bolesti uha, grla i nosa | Odgovoreno: 09.07.2018
Odgovorio: Mr sci. med. Dr Srđan Milićević

Pitanje broj #158138

Poštovani,

Već par dana na lijevoj strani uha imam bolove, pogotovo ako diram ili želim očistit nos. Bol je izražena najviše na sredini i na vrhu nosa, bol nije stalna, nekad prođe a nekad se upali pogotovo dodirom. Imao sam i prehladu koju sam liječio Taylo hotom. I mislio sam da je bol od stalnog istrešanja nosa i prehlade. Međutim nakon sedmicu dana, žena mi je pregledavala nos i uslikala ovo na slici, pa mi treba savjet. 

Da pogledate sliku vezanu za ovo pitanje kliknite ovde

Poštovani,

Polip ili uvećana nosna školjka. Pregled orl specijaliste neophodan.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Bolesti uha, grla i nosa | Odgovoreno: 05.07.2018
Odgovorio: Mr sci. med. Dr Srđan Milićević

Pitanje broj #158068

Poštovani,

Radila sam bris grla i nosa za sanitarnu knjižicu i stigli su rezultati da imam stafilococcus aureus u nosu. Treba 5 dana lokalna primena antibiotika u trajanju od 5 dana, rekli su da uzmem u apoteci Stanicid. I da potom posle dva dana pauze, uradim dva uzastopna dana bris. Mene zanima da li je to bakterija koja se normalno nalazi u ljudskom telu s obzirom da nemam nikakve simptome i da nisam taj bris radila ne bih ni znala da je imam? Da li je opasna i da li treba da koristim antibiotike tj. Stanicid? 

Poštovana,

Potrebno je da koristite terapiju. Bakterija je patogena. Simptomi bi se vremenom pojavili.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Bolesti uha, grla i nosa | Odgovoreno: 01.07.2018
Odgovorio: Prim. Dr Dušanka Milošević

Pitanje broj #158012

Poštovani, 

Već 4 meseca osećam začepljenje levog uha ujutru kada ustanem pa do popodne. Onda samo prođe. Bila sam kod orl doktora on mi je prepisao sprej Momensu i Nixar tablete. Nixar sam korisrila 10 dana, a Momensu 20. Tokom te terapije bilo je dana kada nisam imala sa začepljenjem ili se javljao ponekad u toku dana. Naglasiću da nikada u životu nisam imala alergije, nisam imala upalu uha, uopšte nemam problema sa curenjem nosa, nemam jakog cerumena. Doktor mi je i ispirao uho ništa nije izašlo. Ono što je zanimljivo je da imam pad sluha na to uho ali ga imam od pre 2 godine jer sam imala vertigo. Nije mi se ponavljao od pre 2 godine. Trenutno mi je doktor prepisao da pijem Tebokan naredna 2 meseca da se ne bi vertigo vratio. Ono što će Vam biti značajno za celu kliničku sliku je da kada glavu okrenem naopako (da viši preko ruba kreveta) uho se tog momenta odčepi. Kako se vratim u "normalan" položaj ponovo se desi isto-zagluvi. Ako imate kakvu ideju šta da uradim napišite mi jer ja više ne znam šta da radim. 

Poštovana,

Začepite nos prstima, zatvorite usta i duvajte lagano na nos. Ovu vežbu ponavljajte više puta toku dana. Serrapeptase tsblete (healthaid proizvodjac) 1 x 1 tbl u toku mesec dana.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Bolesti uha, grla i nosa | Odgovoreno: 01.07.2018
Odgovorio: Prim. Dr Dušanka Milošević

Pitanje broj #158030

Poštovani, 

Da li je moguće mesec dana posle operacije krajnika da se jedan od njih regenerise? U pitanju je dete 3 godine starosti. 

Poštovani,

Teško da je moguće.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (2)
Prikaži:
1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 850 |  Sledeća»