POSTAVITE PITANJE LEKARIMA

Moje ime je (opciono):
Moj email je*:
Moj pol je*(označite polje):
Godina mog rođenja je*:
Zemlja*:
Poštanski broj i mesto*:
Izaberite oblast*:

Ukoliko postoji potreba dodajte sliku uz vaše pitanje:

Odaberite datoteku
Ne želim da moji podaci budu vidljivi na sajtu stetoskop.info

Bolesti uha, grla i nosa  (4286)

Lekari saradnici

    dr Božidar Jakovljević
    Doc.dr Dejan Rančić
    Prim. Dr Dušanka Milošević
    dr Jovan Bubalo
    Mr sci. med. Dr Srđan Milićević
Pitanje iz oblasti Bolesti uha, grla i nosa | Odgovoreno: 16.09.2018
Odgovorio: Prim. Dr Dušanka Milošević

Pitanje broj #159013

Zdravo, vec nekoliko meseci imam problem sa grlom. Nekada me boli a nekada ne. Ali konstantno sam promukla. Nekoliko dana mi je glas normalan a nakom toga opet promuknem iz nepoznatog razloga. Pila sam strepsils intesiv, ali mi nista nije pomoglo. Zanima me da li to moze da bude nesto ozbiljno ili je u pitanju samo neka prehlada posto su mi lekari rekli da mi nije nista a nisu mi radili nikakve analize? Hvala unapred.

Poštovana,
Uzmite serrapeptase tbl. /haelh aid/ 1 x 1 tbl. Pola sata pre dorucka u toku 30 dana. Ako nije dobro ponovo na pregled

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Bolesti uha, grla i nosa | Odgovoreno: 13.09.2018
Odgovorio: Prim. Dr Dušanka Milošević

Pitanje broj #159104

Imam knedlu u glru koja traje već godinu i tri meseca. Počeo sam da je osećam prošle godine u vreme prolongiranog (esktremnog) stresa koji je trajao duže od tri meseca. 
Nikada nisam osećao nikakavu bol, samo osećaj da mi nešto stoji u grlu. Kada jedem ili pijem, tog osećaja nema, zapravo, to su trenuci kada se osećam najnormalnije, zato volim da nešto grickam (recimo kokice) jer onda duže vreme ne osećam knedlu. 
Takođe, osecaj knedle nije uvek isti, nekada je jači (pogotovo ako sam u stresnoj situaciji), nekada slabiji, a ponekada gotovo i nestane. Dva do tri puta do sada, u poslednjih godinu dana, sam čak mislio da je knedla potpuno prestala, ali vrlo brzo, posle dan-dva, bih ponovo počeo da je osećam. 
Osećaj knedle u grlu se pogotovo smanjuje kada se potpuno opustim, recimo kada legnem da spavam i tonem u san. Nemam nikakvih promena u kilaži i fizicki sam prilicno aktivan. Nikada nisam bio kod doktora u vezi ovoga, a ljudi oko mene su me ubedjivali da su to i oni imali i da je to samo od stresa. 
Međutim, ja nikako ne mogu da se otmem sumnji da se radi o nečemu lošijem, kao sto je rak grla. Jedino što me sprečava da u to potpuno poverujem je mišljenje da bi za godinu i tri meseca, koliko to traje, taj eventualni rak već uznapredovao i pokazao druge simptome kao i da ne bi "dolazio i prolazio" već bio konstantan.

Poštovani,

Potreban je razgovor sa psihologom, a pre toga pregled otorinolaringologa. Zakažite pregled ovde.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Bolesti uha, grla i nosa | Odgovoreno: 11.09.2018
Odgovorio: Prim. Dr Dušanka Milošević

Pitanje broj #159073

Dušo, osećam neprijatnost grla (ispod grla ispod ruke) nakon sedam dana kašlja, nakon mjesec i po (ponekad malo bijele, jasne boje sekreta) . Izgleda kao pritisak na onaj deo bosfora. Takođe imam osećaj da ponekad probam u grlu. Bio sam na kartici pre mesec dana (cefalexin i xyzal tretman) , ali nije prošao. Pulmonolog me je poslao pre 15 dana, spirometrija sam i rezultati su bili dobri (samo terapija xyzal) .

Poštovani,
Nije jasno sta je pitanje za otorinolaringologa?
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Bolesti uha, grla i nosa | Odgovoreno: 10.09.2018
Odgovorio: Prim. Dr Dušanka Milošević

Pitanje broj #159059

Poštovani, imam tinitus 3 i po godine. Probao sam sve što nudi zapadna medicina, injekcije u uho sa kortikosteroidima, hiperbaričnu komoru, laser, tablete za cirkulaciju. Ništa. Imate li neki savet. Primenjujem maskig white noise. Najteži mi je psihički nemir.

Poštovani,
Pokusajte sa neuroforte tbl. 1x 1 tabletu bar 3 meseca.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Bolesti uha, grla i nosa | Odgovoreno: 10.09.2018
Odgovorio: Prim. Dr Dušanka Milošević

Pitanje broj #159054

Postovani, imam hronicni laringitisglasnice su mi natecene a nemam polipe zivim u njemaxkoj i isla sm kod nekoliko doktora i to me muci vec deset godina. Pjevacica sam po profesiji i mnogo mi smeta ova moja da kazem bolest, dok pjevam jer mi je jako tesko. Brzo promuknem a i ne mogu dugo da pjevam. Tako da bi bila jako sretna da operisem glasne zice i da pjevam bez problema i bez straha da xu promuknuti. Medjutim malo me strah zato sto kod mene nisu polipi vec hronicni laringitis i ne znam kako se to operise. Sta uraditi sa rim natecenim glasnicama??? Da li je i u mom slucaju rijec o rutinskoj operaxiji i da li vi mislite da bi trebala da operisem ili ne??? Srdacan pozdrav i unaprijed hvala jasminka

Poštovana,
Bez pregleda je tesko odgovoriti na vase pitanje. Jedino sta mogu da vam savetujem su serrapeptase tbl /health aid/ 1x 1 tabletu sat vremena pre obroka.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Prikaži:
1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 858 |  Sledeća»