POSTAVITE PITANJE LEKARIMA

Moje ime je (opciono):
Moj email je*:
Moj pol je*(označite polje):
Godina mog rođenja je*:
Zemlja*:
Poštanski broj i mesto*:
Izaberite oblast*:

Ukoliko postoji potreba dodajte sliku uz vaše pitanje:

Odaberite datoteku
Ne želim da moji podaci budu vidljivi na sajtu stetoskop.info

Bolesti uha, grla i nosa  (4264)

Lekari saradnici

    dr Božidar Jakovljević
    Doc.dr Dejan Rančić
    Prim. Dr Dušanka Milošević
    dr Jovan Bubalo
    Mr sci. med. Dr Srđan Milićević
Pitanje iz oblasti Bolesti uha, grla i nosa | Odgovoreno: 23.07.2017
Odgovorio: Prim. Dr Dušanka Milošević

Pitanje broj #152946

Pozdrav, imao sam velike probleme sa zapusenim nosem i kijanjem u toku letnjeg perioda, ove godine sam prvi put primenjivao terapiju za alergije, doktor mi je prepisao sledece: momensa sprej (2x2 prskanja 7 dana, 2 prskanja ujutru u toku 3 meseca) i cetirizin tablete (1 ujutru u toku mesec dana) . Doktor mi je rekao da pravim pauze od po nedelju dana izmedju ponovnog kretanja pijenja tableta ali ja sam obicno kretao da pijem nakon 4, 5 dana jer mi se javljao nepodnosljav svrab po citavom telu. U toku terapije osetio sam znatno olaksanje, kijanja nije bilo a takodje sam i lakse disao na nos. Posto mi je bilo receno da uzimam momensa sprej 3 meseca, ja sam bio prekinuo pre 2 nedelje i ponovo mi se javilo zapusenje nosa. Da li da nastavim za uzimanjem spreja? Takodje i onaj svrab mi se vratio i povremeno kijam pa sam nastavio da uzimam tablete. Zanima me da li je bezopasno da samo nastavim po propisanoj terapiji? Hvala vam puno.

Poštovani,
Potrebno je da uradite alergo test da bismo tacno znali sta je to sto vam pravi problem. Bez alergo testa koristite lekove bez dokaza da imate alergiju. Momensa sprej se koristi 1 x dnevno po 2 spreja u svaku nozdrvu ujutru i 7 dana nikada nije dovoljno. Uz momensa sprej su retko potrebni antihistaminici tj. Cetirizin tbl.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Bolesti uha, grla i nosa | Odgovoreno: 18.07.2017
Odgovorio: Mr sci. med. Dr Srđan Milićević

Pitanje broj #152913

Poštovani, 

Već mesec dana imam krvarenje iz nosa, počelo je krvarenjem iz jedne, zatim iz druge nozdrve. Inače imam rhinitis vasomotoria, stalno se javlja nemogućnost disanja na nos, pogotovo sada, leti, ujutru je uvek prisutna krv. Lekar je rekao da je sve to alergijski i da uradim alergo test, dat mi je vitamin C i Hysan kapi od kojih je bilo bolje dok ih nisam potrošila, kasnije su se vratili svi simptomi, bol u glavi, kijanje, krv iz nosa, zapušenost, ali samo u levoj nozdrvi. Da li se radi o alergiji ili je moguća devijacija (imala sam povrede nosa ranije)?

Veliki pozdrav

Poštovana,

Vama su "popucali" kapilari u nosu. Najčešći uzrok jeste alergija, ali i mnogi drugi uzroci dolaze u obzir. Ako je lekar koji je pogledao sluznicu nosa i video mesto krvarenja rekao da je alergija onda je alergija.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Bolesti uha, grla i nosa | Odgovoreno: 16.07.2017
Odgovorio: Prim. Dr Dušanka Milošević

Pitanje broj #152903

Pozdrav,

Već duže vreme imam hronični mastoiditis, trebao bih ga operisati pošto ne mogu više trpeti bol. Čitao sam na nekom sajtu da od njega može da se dobije tuberkuloza, da li je to tačno? Takođe može li se to radi privatno kod Vas, koliko iznosi i koje su mogućnosti plaćanja?

Poštovani,

Hronični mastoiditis ne daje bolove. Bolovi potiču iz nekog drugog razloga.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Bolesti uha, grla i nosa | Odgovoreno: 16.07.2017
Odgovorio: Prim. Dr Dušanka Milošević

Pitanje broj #152904

Pozdrav, 

Prije par dana sam postavila pitanje vezano za otežano gutanje koje traje neka dva mjeseca, uz povremeno stezanje oko vrata, osjećaj gorenja ušiju i pluća uz bolnu vilicu. Radila sam nalaze pulmologa, orl, interniste, urin krvna slika, akt gutanje pasaža jednjaka sve, bris grla i jezika, sve je ok bilo, osim dijagnoze kroničnog superfacijalnog gastritisa. Vi ste mi savjetovali da uradim analizu na helico bakter koji je također negativan. Svaki nalaz koji uradim je okej, a tegobe ne prestaju, pa me zanima gdje dalje da se uputim. 

Lijep pozdrav i unaprijed hvala.

Poštovana,

Ako ste u Beogradu, javite se na d. N. Milosevic@gmail. Com da se dogovorimo za pregled.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Bolesti uha, grla i nosa | Odgovoreno: 16.07.2017
Odgovorio: Prim. Dr Dušanka Milošević

Pitanje broj #152886

Zdravo, 

Dva mjeseca unazad imam probleme sa otežanim gutanjem, radila sam preglede kod orl, interniste, bris grla i jezika, hormone štitne, pulmologa, snimak gastrodudenuma, urin i kompletnu krvnu sliku. Sve je ok, osim dijagnoze kronični superfacijalni gastritis. Ponekad imam jak pritisak u grlu, kao da me neko davi i osjećaj žarenja u prsima i ušima, kao i bolnu donju vilicu. Taj period je bio jako stresan kada se ovo sve javilo, i trebam napomenuti da su ovome prethodile mučnine koje su prestale nakon uzimanja lijeka Bosnil. Pa me zanima koje još pretrage da obavim i po Vašem mišljenju o čemu se radi zapravo, jer svi doktori to prepisuju stresu i psihičkoj bazi. 

Lijep pozdrav i hvala unaprijed

Poštovana,

Uradite analize za heliko bakter pilori i kod gastroenterologa proverite da li postoji lp refluks koji bi mogao da pravi tegobe na nivou gutanja pored postojanja stresa.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Prikaži:
1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 853 |  Sledeća»

Pregledajte odgovore: