POSTAVITE PITANJE LEKARIMA

Moje ime je (opciono):
Moj email je*:
Moj pol je*(označite polje):
Godina mog rođenja je*:
Zemlja*:
Poštanski broj i mesto*:
Izaberite oblast*:

Ukoliko postoji potreba dodajte sliku uz vaše pitanje:

Odaberite datoteku
Ne želim da moji podaci budu vidljivi na sajtu stetoskop.info

Bolesti uha, grla i nosa  (4316)

Lekari saradnici

    dr Božidar Jakovljević
    Doc.dr Dejan Rančić
    Prim. Dr Dušanka Milošević
    dr Jovan Bubalo
    Mr sci. med. Dr Srđan Milićević
Pitanje iz oblasti Bolesti uha, grla i nosa | Odgovoreno: 18.11.2017
Odgovorio: Mr sci. med. Dr Srđan Milićević

Pitanje broj #154446

Poštovani, 

Imam 20 godina. Pre godinu dana sam prvi put došla u kontakt sa hpv virusom, jer je to bilo moje prvo seksualno iskustvo (za koji mi je rečeno da je vrlo niskorizičan, jer je imao jedva vidljive promene na koži i jako sporog rasta).. Dakle, bila sam u dodiru samo sa jednom osobom. Skoro sam primetila promene u usnoj duplji, koje su po svim opisima i pretpostavkama posledice hpv virusa. Jako se plašim jer sam jako mlada, ne znam na koji način se te promene mogu ukloniti u Beogradu, koliko traje oporavak i što je najvažnije, da li je to početak nečega ozbiljnog? Koliko štete je u periodu od godinu dana to moglo da nanese mom organizmu? Hvala unapred

Poštovana,

Hpv ima, po nekim procenama, 50% seksulano aktivne populacije. Ova vrsta virusa se izgleda samo prenosi direktnim kontaktom. Lečenje je uklanjanje promene radiofrekventnim nožem ili laserom. Skidanje promena je kratkotrajno u lokalnoj anesteziji.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Bolesti uha, grla i nosa | Odgovoreno: 10.11.2017
Odgovorio: Prim. Dr Dušanka Milošević

Pitanje broj #154326

Pozdrav,

Moj problem je hronični mastoiditis. Nalazi sa mri i ct su sledeći: mri sve u redu, zaključak diskretni hronični mastoiditis desno gde imam i bolove, probleme. Sa ct mastoidne ćelije bill redukovane bez patološkog sadržaja desna timpana retrahovana leva dobra, slušni kanali optimalni bez patoloških sadržaja. Zaključena dalje dijagnoza, mastoiditis chronica h70. 1. Indikovana masja. Toidektomi. Zanima me cena operacije mastoiditisa.

Da pogledate sliku vezanu za ovo pitanje kliknite ovde

Poštovani,

Indikaciju za operaciju ne postavlja radiolog već postavlja lekar specijalista, u Vašem slučaju otorinolaringolog i to na osnovu anmneze, kliničkog pregleda i uvida u dokumentaciju / ct, nmr itd/ jer ne radi se operacija radi operacije već da pacijentu budu rešene njegove tegobe. Hronični matoiditis nije indikacija za mastoidektomiju i ne daje bolove. Bolovi su izazvani najverovanije nekim drugim problemima. Potrebno je da uradite i audiometriju i timpanometriju. I naravno klinički pregled.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Bolesti uha, grla i nosa | Odgovoreno: 10.11.2017
Odgovorio: Mr sci. med. Dr Srđan Milićević

Pitanje broj #154327

Poštovani, 

Već dužeg vremena nemam mogućnost normalnog disanja kroz nos, odnosno, smatram da udisajem ne dobijam dovoljno kiseonika te se moram "spasavati" disanjem kroz usta, što mi prilikom spavanja ili nekih drugih aktivnosti (hranjenja-ponekad moram da zastanem sa jelom i udahnem dovoljno) predstavlja dodatne probleme. Npr. ujutru kad se probudim meni su usta suva i potrebno je da se nakašljem par puta i izbacim sekret koji je gotovo uvijek prisutan (pušač sam). Koja je Vaša dijagnoza ili da li je najbolje da odem na pregled? 

Poštovani,

Otežano disanje kroz nos se dešava kod iskrivljenja (devijacije) nosne pregrade ili kod otoka nosnih školjki koje opet mogu iz raznih razloga da obole. Naravno, pregledom se jedinom može utvrditi koji je uzrok otežanog disanja kroz nos.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Bolesti uha, grla i nosa | Odgovoreno: 09.11.2017
Odgovorio: Mr sci. med. Dr Srđan Milićević

Pitanje broj #154309

Poštovani,

Moj otac ima problema sa grlom, priča kao da je izgubio glas. Bio je kod doktora i dali su mu uput da ide za Beograd na operaciju. On neće da mi kaže šta je u pitanju, rekao je samo da su mu rekli da je neka upala, ali ja ne verujem u to jer kada je izašao sa pregleda nije mu bilo svejedno i pretpostavljam da krije što se tiče bolesti. Da li možete da mi kažete kakve bolesti bi to mogle biti toliko opasne u vezi sa grlom i da se takve iste mogu lečiti samo u Beogradu, a da on meni ne kaže? Bio bih zahvalan za bilo koji odgovor. 

Poštovani,

Najverovatnije se radi o tumoru grla. Rezultati operacije i lečenja zavisi od proširenosti tumora. A bez pregleda je teško reći kakva je tačno bolest i kakva je njena prognoza.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Bolesti uha, grla i nosa | Odgovoreno: 08.11.2017
Odgovorio: Prim. Dr Dušanka Milošević

Pitanje broj #154289

Poštovani,

Pio sam Clindamicin i Orvagil zbog jake upale zuba. Posle toga na jeziku mi se pojavljuje beli sloj nečega. Doktor mi prepisuje Nistatin rastvor i radim bris jezika. Dobijeni rezultat kaže da nije Candida i saprofitna flora je. Međutim, meni je jezik i dalje beo i stvaraju se te naslage koje ja bukvano mogu da ostružem nekim predmetom. Šta može da bude i šta mi je dalje činiti? Hvala!

Poštovani,

Ponovite bris jezika ujutru pre pranja zuba i doručka.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Prikaži:
1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 864 |  Sledeća»