POSTAVITE PITANJE LEKARIMA

Moje ime je (opciono):
Moj email je*:
Moj pol je*(označite polje):
Godina mog rođenja je*:
Zemlja*:
Poštanski broj i mesto*:
Izaberite oblast*:

Ukoliko postoji potreba dodajte sliku uz vaše pitanje:

Odaberite datoteku
Ne želim da moji podaci budu vidljivi na sajtu stetoskop.info

Bolesti srca  (2510)

Lekari saradnici

    dr sci med Ivan Stojanovic
    MD MPH Ljubomir Ilic
    ass dr sc med Marija Zdravković
    dr Milan Mijailović
    Specijalista interne medicine  Sanja Jović
    dr Slađana Pavlović Nastić
    Docent dr  Sulejman Čolak
    doc dr Zoran Perišić
Pitanje iz oblasti Bolesti srca | Odgovoreno: 27.03.2017
Odgovorio: Specijalista interne medicine Sanja Jović

Pitanje broj #151274

Poštovani,
jel mozete da mi pojasnite nalaz testa opterećenja. God starosti 38, telesna masa 59 kg, visina178 cm, fr u miru 100, zadata sr fr 155 min, ta u miru 120 sa 70. Ekg u miru sinusni ritam, deniv st u d2, 3avf do 1 mm ushodnog toka ali i u v2, 3 sa negativnim t. (ovo mi ništa nije jasno). Lod ispitanice je započet test višestepeni i progresivni, kontiumirani test fizičkim opterećenjem na treadmilu po protokolu brucea i uradjen do kraja prvog stepena opterecenja 3 minuta kada je premašena zadata srčana fr bila je 161 min. Ta uredan 120 sa 80 grudnih tegoba nije imala. Kontinuiranim ekg praćenjem navedene promene u miru se gube u opterećenju nakon odmora mirne ekg promene bez tegoba u grudima. Ta i fr u odmoru kao i pre testa. Test negativan. Adhezije da napomenem imala sam tada stresne situacije i ubrzan srčani rad a kada sam kući srčani rad mi je uglavnom normalan. Dat mi je concor 2.5 po pola ujutru a da napomenem pritisak mi je inače 90 sa 60 izuzem kad odem kod lekara od straha je 120 sa 70.

Poštovana,
nalaz koji ste priložili nakon urađenog testa fizičkog opterećenja ukazuje da koronarna bolest nije prisutna što je za Vas bitno, i da su promene na ekg koje imate u miru nespecifične i da idu u prilog perikardnim adhezijama (priraslice) koje ostanu nakon jačih često ne lečenih respiratornih i drugih virusnih infekcija. Test je ukazao da ste brzo dostigli smsf što može ići u prilog lošoj fizičkoj kondiciji i ne utreniranosti i zbog toga ste i dobili terapiju. Redovno se kontrolišite kod svog kardiologa, nemate razloga za strah, ovo o strahu od pregleda napomenite i njemu pri sledećoj kontroli i nemoj te samoinicijativno prekidati terapiju b blokatorima (concor) samo po nalogu lekara.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Bolesti srca | Odgovoreno: 29.03.2016
Odgovorio: dr Milan Mijailović

Pitanje broj #145528

Poštovani, u prilogu vam dostavljam nalaz lekara specijaliste za moju majku (82) . Da li je njeno zdravlje zabrinjavajuće i šta zapravo znači dg. Idem? Unapred zahvalna, danica prošić

Da pogledate sliku vezanu za ovo pitanje kliknite ovde

Poštovana,
Obzirom na klinički nalaz terapija je odgovarajuća, obratite pažnju da lasin ne obori krvni pritisak. Za sada nije zabrinjavajuće, pretkomorske es su praktično normalan nalaz kod starijih osoba.
dr milan mijailović
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Bolesti srca | Odgovoreno: 29.03.2016
Odgovorio: dr Milan Mijailović

Pitanje broj #145546

Postovani, da li je potrebno otici na neke detaljnije preglede u mom slucaju. Pre mesec dana su poceli bolovi u ledjima u predelu izmedju leve lopatice i kicme. Zbog bolova sam otisao kod kardiologa na proveru. Tamo mi je uradjen ekg i receno mi je da je sve u najboljem redu. Stanje se od tada pogorsalo i mene s vremena na vreme boli najcesce ivica levog grudnog misica (koji na dodir u tom predelu izaziva bol mada ne svaki put) koja se nalazi kod grudnog kosa, deo grudi sa bocne leve strane. Boli me jos i predeo oko leve lopatice i imam sporadicne bolove u bicepsu leve ruke, misicima podlaktice, levom ramenu i takodje osecam blago trnjenje malog i domalog prsta leve ruke. U poslednje vreme oko 3-4 dana imam stezanje u sredini grudi i neki osecaj tezine koji se najcesce desava kada sedim u pogrbljenom polozaju. Konstatovana mi je spondiloza vratne kicme i ortoped je ocenio te bolove kao uzrok prethodno navedene dijagnoze. Ja nisam potpuno siguran u to sto mi je receno jer moj subjektivni osecaj mi govori da nesto nije uredu. Pozdrav!

Poštovani,
Tegobe koje ste opisali, zaista mogu da potiču od poremećaja vratne kičme, tzv. Sy cervicobrachialis. Javite se fizijatru radi dalje dijagnostike (mri vratne kičme) i terapije.
dr milan mijailović
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Bolesti srca | Odgovoreno: 26.03.2016
Odgovorio: dr Milan Mijailović

Pitanje broj #145336

Radi se o mom sinu (2000g) , u skoli mu je pozlilo bio bez svesti 10-15 min, iz bolnice otpusten sa dijagnozom syncopa et collapsus st. Post dnc. U zakljucku navedeno, blago povecana masa miokarda leve komore, ekg sek. Gran. Long qt, inkompletni rbbb, elevacija st seg. U v3 do 3mm, do 1mm u v4. . . Promenljiva, moze da odgovara brugada sy. Bez terapije otpusten kuci i bez uputa za dalje.

Poštovani,
Brugada sindrom je ozbiljna dijagnoza pa je potrebvna dodatna dijagnostika u dečijoj klinici u tiršovoj. Mi, adultni kardiolozi, se ne bavimo decom uzrasta vašeg sina.
dr milan mijailović
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (1)
Pitanje iz oblasti Bolesti srca | Odgovoreno: 26.03.2016
Odgovorio: dr Milan Mijailović

Pitanje broj #145369

Poštovani, od pre desetak dana kada sam iz sna probuđena veoma visokim pritiskom, tahiaritmijom i bolom u grudima, stalno sam u apsolutnoj arirmiji i imam stalne glavobolje stalno blago tištanje u grudima i mučninu. Tada su kazali da nije infarkt što su analize i pokazale ali ja se osećam sve malaksalije. U međuvremenu mi je nađen adenom na desnom nadbubregu, žučna kesa puna kamnčića a gastroenterologu treba tek da idem ovih dana. Od žene pune poleta za svoje godine ja jedva bez napora idem po kući, a kažu (nakon ispitivanja u bolnici od pre dva meseca) da je stabilan angina pektoris, i proširena leva pretkomora. Da li je to moglo sve tako odjednom da se desi ili je količina lekova koje sam po izlasku iz bolnice pre dva meseca bila isuviše velika i gotovo toksična za moj organizam. Lečenje je bilo u januaru i u bolnici kao i dva dana po izlasku sam se osećala dobro. Posle su usledile tegobe koje navodim da bi konačno pogoršanje bilo pre desetak dana i sada sam vezana za kuću.

Poštovana,
Najbolje da se javite svom kardiologu radi dodatne dijagnostike i, eventualne korekcije terapije. Moguće da je adenom na nadbubrežnoj žlezdi doprineo da se osećate tako kako ste naveli, potrebna je evaluacija od strane endokrinologa.
dr milan mijailović
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Prikaži:
1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 502 |  Sledeća»