POSTAVITE PITANJE LEKARIMA

Moje ime je (opciono):
Moj email je*:
Moj pol je*(označite polje):
Godina mog rođenja je*:
Zemlja*:
Poštanski broj i mesto*:
Izaberite oblast*:

Ukoliko postoji potreba dodajte sliku uz vaše pitanje:

Odaberite datoteku
Ne želim da moji podaci budu vidljivi na sajtu stetoskop.info

Bolesti organa za disanje  (815)

Lekari saradnici

    Prim. Dr Dušanka Milošević
     Milan Rančić
Pitanje iz oblasti Bolesti organa za disanje | Odgovoreno: 19.02.2017
Odgovorio: Prim. Dr Dušanka Milošević

Pitanje broj #151022

Dobar dan, 
želela bih da pitam za mišljenje. Imam 17 godina i već par godina osećam otežano disanje, kao da moram da se naprežem da bih disala. U poslednje vreme se pogoršalo. Kao bebi dijagnostikovali su mi suženi kanal u nosu i poslali su me skoro kod otorinolarinkologa koji je pretpostavio da otežano disem zbog alegrija i dao mi tablete zbog toga. Medjutim, ja nisam alergična ni na šta, i sad se sve opet ponavlja, pa želim da čujem i vaše mišljenje.
Hvala.

Poštovana,
teško je odgovoriti na Vaše pitanje bez pregleda. Zakažite pregled na d.n.milosevic@gmail.com
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Bolesti organa za disanje | Odgovoreno: 25.01.2017
Odgovorio: Prim. Dr Dušanka Milošević

Pitanje broj #150523

Poštovani, alergo testom mi je konstatovana alergija na pse i mačke. Kako već mesec dana imam psa, požalio sam se na simptome alergije koji su potvrdjeni. Moji simptomi su kijanje, svrab u prsima, crvenilo očiju i dizanje dijafragme što uzrokuje neprijatne osećaje. Dr opšte prakse mi je prepisala nixar i claritin koje ću tek početi da uzimam. Kako su mi simptomi svaki peti ili više dan, mene interesuje da li postoji mogućnost za pronalazak adekvatne terapije kako bih sa psom imao suživot? Potencijalna senzibilizacija organizma ili terapija koja deluje na izmenu imuniteta. Hvala vam na vremenu.

Poštovani, pokusajte sa imunoglukan kapsulama koje se uzimaju na prazan želudac 1 sat pre obroka. Ovaj preparat povećava prirodnu otporonost organizma prema alergijama i infekcijama - imunomodulacija. Alergen je pljuvačka mačaka koja se nalazi na nihovoj dlaci. Specificna hiposenzibilizacija ne postoji. Dakle ostaju samo antihistaminici kao simptomatska terapija.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Bolesti organa za disanje | Odgovoreno: 24.12.2016
Odgovorio: Prim. Dr Dušanka Milošević

Pitanje broj #150053

Poštovani, bavim se pevanjem, i konstantno osećam nešto što bih opisao kao blagu inflamaciju duž celog larinksa, fonijatar je rekao da mogu polako da počnem da pevam ali da izbegavam da pričam. Koliko će vremena trebati da nestane ta inflamacija iz larinksa? Fonijatar je takodje rekao da su glasnice zamorene. - kako mogu da ih odmorim, koliko dugo im treba da se odmore? Imate li vi neki savet nevezano za moja pitanja? Dijagnoza je dysphonija, dijagnostikovana 20.12.2016. Klinički nalaz: endonazalno lividna sluznica, epifarinks slobodan, hoane prohodne. Meko nepce i jezik pokretni. Obe polovine larinksa dobro pokretne, disajni prostor uredan. Glotizna okluzija i osnovne karakteristike fonacije zadovoljavajući. Obostrano izražen lateralni lividitet. Endovideolaringostroboskopski - obostrano prisutne, simetrične i pravilne vibracije glasnica, uredne amplitude i očuvanog mukoznog talasa. Predlog terapije lekara: intenzivna fonijatrijska rehabilitacija uz vokalnu poštedu toaleta nosa i ždrela

Poštovani,
Postupite po savetu fonijatra i po završenoj rehabillitaciji kontrola kod istog fonijatra.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Bolesti organa za disanje | Odgovoreno: 18.11.2016
Odgovorio: Prim. Dr Dušanka Milošević

Pitanje broj #149386

Poštovanje. Molim vas za pomoć. Imam osećaj da mi nešto stoji u grlu kao neki šlajm. Jako puno kašljem i ne mogu da iskašljem to. To traje već nekoliko dana i ne prestaje. Plaši me jer  počnem nekada da se gušim koliko kašljem, i imam napade panike zbog toga.

Poštovana,
Uzmite 10 dana po 1 šumeću tabletu fluimucil 600 mg i pijte 2 l čaja i vode.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Bolesti organa za disanje | Odgovoreno: 11.07.2016
Odgovorio: Prim. Dr Dušanka Milošević

Pitanje broj #147581

Poštovani, već nekoliko meseci imam problem sa krasticama u nosu i nagomilavanjem istih. . . . Od pre nekoliko dana počeli su me mučiti sinusi, pošto hrončno imam problema sa njima. Pritom i bolno grlo ali za sada nemam šlajma i nos mi nije začepljen ali nemam čula mirisa. Molim vas za savet i pomoć hitno. . . Hvala

Poštovana,
Javite se na d. N. Milosevic@gmail. Com da se dogovorimo za pregled.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Prikaži:
1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 163 |  Sledeća»