POSTAVITE PITANJE LEKARIMA

Moje ime je (opciono):
Moj email je*:
Moj pol je*(označite polje):
Godina mog rođenja je*:
Zemlja*:
Poštanski broj i mesto*:
Izaberite oblast*:

Ukoliko postoji potreba dodajte sliku uz vaše pitanje:

Odaberite datoteku
Ne želim da moji podaci budu vidljivi na sajtu stetoskop.info

Bolesti oka  (1668)

Lekari saradnici

    Dr Gordana Pantelić
    Prof. dr Gordana Zlatanović
    dr Jasmina  Nikolić
    dr Marko Zlatanović
    dr Radmilo Milenović
     Suzana Manić
    dr Tomislav Tomić
Pitanje iz oblasti Bolesti oka | Odgovoreno: 02.06.2017
Odgovorio: dr Marko Zlatanović

Pitanje broj #152305

Zdravo. Ja imam 16godina a za mesec dana punim 17 pa me zanima sledece ja imam decuju razrokost il kako god se zove i takodje malu dioptriju na levom oku na kom sam i razrok kod mene razrokost uopste nije toliko uocljiva oci mi stoje normalno ali ipak vidim kako vidim evo kako vidim vidim celo vidno polje desnog oka i pola levog no znam to sve znam kome da se obratim itd al znam i da leka nema no ja moze se reci gledam kao normala osoba ne smeta mi to toliko gotovo uopste znaci vidim onako leposposoban sam za sve. . . . . . E sad vidite moje pitanje je i to me kopka vec godinama a to su lekarski pregledi do sad nisam bio ni na jednom al ovako totalno sam normalna osoba kao i svaka druga samo ovu sitnicu sto imam na ocima e vidite pitanje je dali cu ja moci da prolazim lekarske preglede jako me zanima za auto b kategorija da dobijem uverenje da sam zdrav i sposoban za voznju auta ako biste mogli da mi odgovorite bio bi veoma zahvalan opet da kazem ova bolest ako je bolest meni ne eta gotovo uopste znaci ja sam vozio ocev auto dosta i nista mi ne smeta vozim odlicno samo dali ce me lekari pokopati zbog ove sitnice znaci froka me za to vec godinama

Poštovani,
Ukoliko ej vasa vidna ostrina zadovoljavajuca a to znaci da mozete citati brojeve na testu vida kod oftalmologa koji daje lekarsko uverenje i ukoliko citate vise od 50% dobicete lekarsko uverenje da mozete voziti auto i polagati za isti.
budite bez brige.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Bolesti oka | Odgovoreno: 02.06.2017
Odgovorio: dr Marko Zlatanović

Pitanje broj #152267

Poštovanje, zanima me koliki je rizik od ablacije rožnjače (imam dioptriju oko -4, nemam nikakve promene na očnom dnu) prilikom vežbanja u teretani? Da li postoji način da smanjim rizik i koje vežbe da izbegavam? Pozdrav, jovana.

Poštovana,
Moja uza specijalnost je bas hirurgija kod ablacije mreznjace. Minus diopptrija kao takva sama povecava rizik od ablacije mrezenjace, ali to ne znaci dasve osobe koje imaju minus dioptriju su pod rizikom. Ukoliko nemas nikakve simptome a to znaci blicevi sevanje ili pojava velikog broja musica u vidnom polju, slboodno se bavi sportom koji zelis. I ako nema zvanicnih dokaza da bi to moglo skoditi, a verujem da bi se ti lake onda osecala, izbegavaj vezbe gde pognutom glavom na dole podizes tezi teret.

moj licni stav je da su u tom pogledu najvaznije redovne kontrole ocnog dna sa pregledom periferije ocngo dna, za sta je neophodno otici kod specijaliste za hirurgiju ocnog dna jednom godisnje.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Bolesti oka | Odgovoreno: 17.05.2017
Odgovorio: dr Marko Zlatanović

Pitanje broj #152119

Da li može da mi predložite doktor strabolog vo Srbija t. E. Vo Belgrad se raboti za dete od 7 godini?

Poštovana,
Obzirom da ste koliko vidim iz Makedonije mogu da Vam predložim odličnog strabologa dr Milenu Vujanović, javite mi se na drzlatanovicmarko@gmail.com pa ću vam reći kada tačno je moguće uraditi pregled kod nje.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Bolesti oka | Odgovoreno: 10.05.2017
Odgovorio: dr Marko Zlatanović

Pitanje broj #152045

Poštovani, 
nedavno sam primetila da moja ćerka (8 godina) ima kao neku tamnu tačkicu, bubuljicu na beonjači (prilogu je slika). Nema problem sa vidom i ništa joj to ne smeta.
Da li mi možete reći o čemu se radi, i koliko je to ozbiljno?
Hvala unapred!

Da pogledate sliku vezanu za ovo pitanje kliknite ovde

Poštovana,
Kada su radi o deci nikada ne bih dozvolio taj luksuz da se izjašnjavam bez pregleda, tako da bi najbolje bilo da se dete klinički pregleda.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Bolesti oka | Odgovoreno: 07.05.2017
Odgovorio: dr Marko Zlatanović

Pitanje broj #151809

Pozdrav,
oko 2 mjeseca imam problem sa očnim kapcima. Odjednom mi oteknu gornji kapci a koža ispod obrva postane labava i spuštena. Povremeno mi otekne i gornja usna. 
Infektivna mononukleoza mi je dijagnostikovana pre 4 meseca. Nedavno sam vadio krv i krvni nalaz je pokazao da je sve u redu.
Molim Vas za savet i kom lekaru bih trebao da se obratim?

Poštovani,
kapci su rastresito vezivno tkivo gde se često nakupljuje voda i dolazi do oticanja. To nebi trebalo da Vas brine sekira, proći će u narednom periodu. Otok se zna javiti ukoliko ste uzimali kortikosteroidnu terapiju. Proverite fuknciju bubrega i idite do svog oftalmologa.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Prikaži:
1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 334 |  Sledeća»